Tragedija je pretresla sosesko, kjer je živela družina Jackson. Foto: Reuters
Tragedija je pretresla sosesko, kjer je živela družina Jackson. Foto: Reuters
Storilec je stari znanec policije. Foto: Reuters

Policija je na prizorišče pokola prihitela v noči s sobote na nedeljo, potem ko je prejela klic zaskrbljenega sorodnika. Morilec je bil takrat še v hiši in je streljal na policiste, po kakšni uri pogovora s posebej izurjenimi policijskimi pogajalci pa se je predal. Gre za 48-letnega Davida Conleyja, proti njemu pa so že vložili obtožnico zaradi večkratnega umora.

Po poročanju časnika Houston Chronicle je Conley v hišo vdrl skozi okno, nato pa svoje žrtve vklenil z lisicami ter jih v njihovih spalnicah hladnokrvno ustrelil v glavo. Med ubitimi so 50-letni Dewayne Jackson in njegova 40-letna soproga Valerie Jackson ter šest otrok - 13-letni Nathaniel, 10-letni Dewayne, 11-letna Honesty, devetletni Caleb, sedemletna Trinity in šestletni Jonah.

Star spor
Policija motivov, ki so prignali Conleyja do krvavega zločina, zaenkrat uradno ne navaja. Naj pa bi bil 13-letni Nathaniel njegov otrok, saj sta bila z Valerie nekoč v zvezi, tako da za pobojem najverjetneje stoji spor med morilcem in nekdanjo partnerko.

Conley si je sicer v preteklosti že pridelal precej bogato kazensko kartoteko, ki sega nazaj vsaj do leta 1988. Med drugim je bil nasilen do Valerie in ji je večkrat grozil. Nazadnje je bil aretiran julija, potem ko jo je napadel in jo z glavo večkrat udaril ob hladilnik.