Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 6 glasov Ocenite to novico!
Equitalia
Med tarčami več napadov je bila agencija Equitalia, ki je v Italiji pristojna za pobiranje davkov. Foto: EPA

Dodaj v

V Italiji aretacije anarhistov po nizu napadov

"Anarhisti pomenijo resno grožnjo"
13. junij 2012 ob 11:20
Rim - MMC RTV SLO, Reuters

Italijanska policija je prijela pripadnike anarhistične skupine, ki naj bi bila odgovorna za več napadov, med njimi tudi za bombne pošiljke davčnim uradom in bankam.

V izjavi za javnost je policije iz Perugie sporočila, da so po vsej Italiji izvedli več kot 40 preiskav. Več podrobnosti bo policija razkrila na novinarski konferenci.

Napadi, med njimi streljanje na direktorja jedrske agencije prejšnji mesec in pošiljanje pisemskih bomb uradom za pobiranje davkov, so med Italijani vzbudili bojazen, da se bo država vrnila v krizne čase v 70. letih prejšnjega stoletja, ko so bili priča političnemu nasilju radikalnih anarhističnih skupin.

Decembra lani je direktor Deutsche Bank Josef Ackermann prejel pisemsko bombo, ki pa so jo v poštni službi banke pravočasno odkrili. Odgovornost za poslano pošiljko je prevzela skrajna levičarska italijanska organizacija Federazzione Anarchica Informale (FAI).

Maja je italijanska ministrica za notranje zadeve Anna Maria Cancellieri pojasnila, da je grožnja anarhističnih skupin resna, zato je napovedala, da bodo okrepili zaščito menedžerjev podjetij in politikov ter za varovanje najbolj ogroženih tarč morebiti angažirali tudi vojsko.

G. V.
Prijavi napako
Komentarji
zois
# 13.06.2012 ob 13:11
če pa ljudje ne ločijo anarhizma in vandalizma in podobnih pojmov.... ja ljudjem dopizdeva in vedo kdo so krivci, ter se na "demokratičen " (kolk mi gre že na k... ta laž o demokraciji) način ne da nič spremeniti, so pač postali radikalni... vsaj kaj naredijo, mi pa zapečkano čakamo, kje nas bodo kapitalisti spet rezali in teptali po nas....
help
# 13.06.2012 ob 14:50
Korporativni anarhizem (oz. ugrabljanje države) je veliko nevarnejši kot par razgretih idealistov (mogoče na substancah:)
crusader
# 13.06.2012 ob 13:20
to je veliko bolje kot tisto petje podoknic (in delanje ljubezni) pred borzo kar počnejo uni neohipiji v sloveniji
Konec despotizmu
# 13.06.2012 ob 12:40
Vandalizem in anarhizem, sta dva popolnoma različna pojma...je pa res, da v tem, trenutnem svetu, je edino logično, da tudi na splošno miroljubnim anarhistom že pošteno prekipeva. In bil je že čas.

Kaj pa ekonomijo uničujoče bombe politike, lobistov, špekulantov in korporacij? A teh pa ne kanijo vreči v zapor?
nacekpacek
# 13.06.2012 ob 14:08
Šta znači ovaj A u O ?
nekdodalec
# 13.06.2012 ob 19:08
Najprej bodo vse, ki se ne strinjajo s trenutno evropsko politiko razglasili za anarhiste, nato pa za teroriste...

Zal gre vse v to smer!!!

Smrt bruseljskemu in ameriskemu imperializmu --- svoboda narodom !!!
krejzi
# 13.06.2012 ob 23:29
Odgovor iz eseja iz leta 1973, avtorja Fred Woodwortha:

Vprašanje se je glasilo (esej je sestavljen tako, da sam sebi odgovarja na vprašanja)

Your answers make no mention of assassinations or the use of bombs, activities with which Anarchists are inevitably associated in the public's mind. What about this association with violence which Anarchism has; is there any basis for it?

Odgovor je:

We feel there is not. The philosophy of Anarchism is not intrinsically related to the question of violence, even if some Anarchist individual may occasionally (as all kinds of people do) commit some sort of violent act. Anarchists are unfairly linked with violence. When some Democrat kills another in a bar, no newspaper ever reports that "a self-avowed Democrat killed one man and injured two in a brawl at the..." etc. But let an Anarchist do something like this and see the condemnation which is heaped upon the whole movement. In reality, we have heard of clean-cut Republicans who have climbed with rifles up into high towers from where they insanely kill innocent passers-by below. Are Republicans universally stigmatized because of this?
Violence is, at least at the present stage of human development,something of a universal activity. At times it may even be necessary, when one must defend oneself, resist a dictator, etc. But it is in no wayan integral part of Anarchist beliefs.
Whitetrasher
# 13.06.2012 ob 16:40
Anarhiste lahko,preganjaš,zapiraš,tepeš,ubijaš pa ne boš dosegel nič!
ciracara
# 13.06.2012 ob 17:45
Radikal komunistična religija, razsaja po eu, ne dovolimo da nam uničuje družbo v teh kriznih časih!
Borat Sagdijev
# 13.06.2012 ob 15:15
Če bi pa to storili desničarji, pa bi sedaj bilo vsaj 30 strani komentarjev.
Borat Sagdijev
# 13.06.2012 ob 14:56
Kdo pa drug kot levičarji!
Comando valut
# 13.06.2012 ob 12:25
Upam, da jim bodo za začeek "padli po štengama"
Kazalo