Za trupelca naj ne bi vedel nihče poleg ženske. Foto: Reuters
Za trupelca naj ne bi vedel nihče poleg ženske. Foto: Reuters

Med pregledovanjem zavojev, ki so jih v kleti našli delavci, je do policistov pristopila ženska in povedala, da so v njih trupla otrok, ki jih je rodila pred petimi do desetimi leti. Sama je dejala, da gre za njene tri otroke, in ni znala pojasniti razlike v številu trupel.

Ženska je še povedala, da je otroke rodila doma brez vsakršne pomoči. V blok, kjer so odkrili trupelca, se je preselila šele pred kratkim, zato policija domneva, da jih je preselila z druge lokacije.

"Primer preiskujemo kot umor, saj so tako blizu polnega razvoja, da bi lahko v normalnih pogojih preživeli," je povedal policijski inšpektor Seppo Leinonen.

Policija je sporočila, da ne more določiti točne starosti dojenčkov, vendar pa je očitno, da gre za skoraj povsem razvite zarodke. Ženska je zaposlena in ima tudi žive otroke.

Policijo so najprej obvestili vzdrževalni delavci, ki so odkrili zavoje, iz katerih je močno smrdelo. Leinonen je dejal, da poleg ženske verjetno ni nihče vedel za skrita trupelca. Dodal je še, da ženska ni navedla nobenega razumljivega razloga za svoja dejanja.