Po pričevanju očividcev je zasebno savdsko letalo zgrešilo pristajalno stezo in zato trčilo v prostore avtosejma. Foto: Reuters
Po pričevanju očividcev je zasebno savdsko letalo zgrešilo pristajalno stezo in zato trčilo v prostore avtosejma. Foto: Reuters

Pilot in trije potniki na krovu letala so umrli, ko je phenom 300 poskušal pristati na letališču Blackbushe v grofiji Hampshire, 65 kilometrov jugozahodno od Londona. Padlo je na prizorišče dražbe avtomobilov na prostem in zagorelo. Ogenj je zajel tudi več avtomobilov, ranjenih med udeleženci dražbe pa na srečo ni bilo. Letalo je sicer letelo iz Milana.

Savdski veleposlanik je v sporočilu na Twitterju izrekel sožalje sinovom pokojnega Mohameda bin Ladna in njihovim svojcem. Veleposlaništvo ni razkrilo identitete žrtev, je pa dodalo, da bo sodelovalo z britanskimi oblastmi pri preiskavi nesreče in organiziralo prevoz posmrtnih ostankov za pokop v Savdski Arabiji. Britanski mediji so dobili potrditev, da so umrli bin Ladnova mačeha Radža Hašim, polsestra Sana bin Laden, njen soprog Zuhair Hašim in jordanski pilot.

Osama izgnan iz družine leta 1994
Oče Osame bin Ladna, Mohamed, je bil sicer gradbeni mogotec, njegovi številni potomci pa sestavljajo vplivno družino, ki je dejavna na mnogoterih poslovnih področjih. Družina bin Laden je Osamo sicer leta 1994 razdedinila, hkrati pa mu je Savdska Arabija zaradi terorizma tudi odvzela državljanstvo. Kot voditelj Al Kaide je organiziral napad 11. septembra 2001, po desetletnem lovu pa so ga ameriške posebne sile ubile v Pakistanu leta 2011.