Brazilska predsednica Dilma Rousseff je na Twitterju izrazila sožalje svojcem žrtev in zapisala, da je novico sprejela
Brazilska predsednica Dilma Rousseff je na Twitterju izrazila sožalje svojcem žrtev in zapisala, da je novico sprejela "z veliko žalostjo". Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Nadvoz je bil eden izmed številnih gradbenih projektov v Braziliji za potrebe letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu in bi moral biti dokončan že junija. Dokončali so ga šele zdaj in delavci so v četrtek odstranjevali zidarske odre. Nadvoz je bil namenjen mestnemu avtobusnemu prevozu. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
V Braziliji se je podrl nov avtocestni nadvoz

Po podatkih gasilcev v zvezni državi Minas Geraison, katerega glavno mesto je Belo Horizonte, je pod ruševinami v avtomobilu ujet še en človek. Po do zdaj znanih podatkih sta umrla voznik avtobusa in potnik.

Omenjeni nadvoz je del infrastrukturnih projektov, s katerimi so brazilske oblasti želele izboljšati javni prevoz pred nogometnim prvenstvom. Nesreča se je zgodila tri kilometre od stadiona Mineirão, ki bo v torek gostil eno izmed polfinalnih srečanj svetovnega nogometnega prvenstva.

Tla so se tresla kot ob potresu
Priče nesreče so po poročanju BBC-ja dejale, da so se ob padcu težke betonske konstrukcije zatresla tla, kot bi bil potres.

Hitra in nekakovostna gradnja
Prebivalce Belo Horizonteja nesreča ni presenetila. "Pri gradnji vsake infrastrukture, ki so jo gradili za potrebe svetovnega prvenstva, je bila zamuda. Zato so gradili hitro, pri čemer je bila kakovost izvedbe v drugem planu," je dejal prebivalec Belo Horizonteja Diego Siqueira.

Zaradi vedno višjih stroškov priprav na prvenstvo in zamujanja z dokončanjem projektov so bili v Braziliji v zadnjem letu priča nasilnim uličnim protestom. Zaradi omenjene hitre gradnje je na gradbiščih umrlo tudi sedem delavcev.

V Braziliji se je podrl nov avtocestni nadvoz