Policija je napadalca v Reutlingenu kmalu po napadu aretirala. Foto: Reuters
Policija je napadalca v Reutlingenu kmalu po napadu aretirala. Foto: Reuters
Nemčija
Motiv za napad še ni znan, a kot sporoča policija, ni znakov, da je šlo za teroristični napad. Foto: EPA

Po navedbah policije se je moški sprl z žensko in jo ubil z mačeto, nato pa je ranil še eno žensko in moškega. Napad se je zgodil na avtobusni postaji v središču mesta v zvezni deželi Baden-Württemberg. Motiv storilca za zdaj ni znan.

Rt.com poroča, da je očividec napadalca za nemški časopis Bild opisal kot "popolnoma norega", dodal pa je, da je poskušal z mačeto napasti tudi policijski avtomobil. Za Bild je očividec še dejal, da je storilca kmalu po napadu zbil motorist, zatem pa ga je policija prijela, poroča Reuters.

Predstavnik policije je sporočil, da je bil prosilec za azil iz Sirije že prej udeležen v incidentih, v katerih so bili ranjeni ljudje. Pri tem ni imel podatkov, kdaj so se ti prejšnji incidenti zgodili in kdaj je storilec prispel v Nemčijo, poroča Reuters.

Policija: Ni znakov, da je šlo za terorizem
Napadalec, ki je bil aretiran, naj bi deloval sam, so sporočili s policije. "Trenutno ni več nihče v nevarnosti," je sporočil predstavnik policije. Policija je po poročanju Reutersa še sporočila, da ni nobenih znakov, da je šlo za teroristični napad.

Zadnji napad se je zgodil v napetem ozračju zaradi dveh drugih napadov. V Münchnu je bilo v petek v strelskem pohodu ubitih devet ljudi, v napadu s sekiro na vlaku pred tednom dni pa je bilo več ljudi ranjenih.