Razlog za nesrečo naj bi bil človeški dejavnik. Foto: Reuters
Razlog za nesrečo naj bi bil človeški dejavnik. Foto: Reuters
false
Vse žrtve v nesreči swo bile ženske, stare med 22 in 29 let. Foto: Reuters
Huda prometna nesreča v Španiji

Na avtobusu je bilo 61 ljudi, večinoma študentov, ki so se vračali z nekega festivala v Valencii. Nesreča se je zgodila na avtocesti v bližini pristaniškega mesta Tarragona, ko je avtobus iz neznanega razloga zapeljal na drug vozni pas, pri tem podrl vmesne stebričke, se prevrnil in trčil v nasproti vozeče vozilo.

Med ponesrečenci naj ne bi bilo Slovencev
Umrlo je 13 ljudi. Vse žrtve so bile ženske, stare med 22 in 29 let. Najmanj 40 ljudi je ranjenih, od tega številni huje. Med ponesrečenci naj bi bili po pisanju DPA-ja državljani kar 19 različnih držav, med drugim Nove Zelandije, Japonske, Velike Britanije, Ukrajine, Nizozemske, Švice, Finske, Norveške in Švedske.
Madžarsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da je bil v nesreči ranjen najmanj en madžarski državljan. Na avtobusu naj bi bili med drugim tudi nemški, italijanski, češki in poljski državljani.

S slovenskega zunanjega ministrstva (MZZ) pa so sporočili, da po do zdaj znanih podatkih, ki jih je slovensko veleposlaništvo v Madridu prejelo od pristojnih španskih organov, med žrtvami ni bilo slovenskih državljanov. Na veleposlaništvo in MZZ se do zdaj ni nihče obrnil za kakršno koli pomoč v povezavi z nesrečnim dogodkom.

Nesreča se je najverjetneje zgodila - čeprav še neuradno, saj preiskava poteka - zaradi napake voznika avtobusa, ki je nesrečo preživel. V krvi sicer ni imel ne sledi alkohola ne prepovedanih substanc.

Huda prometna nesreča v Španiji