Mansardno stanovanje v Saarbrücknu, kjer so v požaru ugasnila štiri otroška življenja. Foto: EPA
Mansardno stanovanje v Saarbrücknu, kjer so v požaru ugasnila štiri otroška življenja. Foto: EPA
Saarbrucken - požar
Požar je ukrotilo 35 gasilcev, ki so bili sredi reševanja prisiljeni prekiniti akcijo, saj je bil ogenj premočan. Foto: EPA

Vzrok požara, ki je v mansardnem stanovanju, kjer je živela družina, izbruhnil ob 5.30, še ni znan.

Močan požar onemogočil reševanje
Med smrtnimi žrtvami sta triletna dvojčka, v požaru pa sta umrli tudi deklici, stari pet in sedem let. Požar je bil tako močan, da so se morali gasilci umakniti sredi gašenja in reševanja. Enega izmed umrlih otrok so prinesli do reševalnega vozila, a je tam izdihnil zaradi zastrupitve.

Starši in dojenček zunaj smrtne nevarnosti
Starši, 27-letna mati in 28-letni oče, in dojenček so bili v požaru poškodovani in so jih prepeljali v bližnjo bolnišnico ter so zunaj smrtne nevarnosti. Po podatkih policije družina izvira iz Vzhodne Evrope. Tragedija je močno prizadela tudi najbolj izkušene gasilce in policiste, preiskava pa je v polnem teku.

Brez uvodne ocene vzroka tragedije
Zaradi izkušenj iz preteklih let, ko so bili za podobnimi požari pogosto napadi neonacističnih skupin, je bila policija izredno skopa pri opisu požara in ni podala niti prve ocene vzroka tragedije. V različnih nesrečah in družinskih tragedijah je v Nemčiji ta mesec umrlo že 17 otrok.