Izrael je sicer v bližini meje obstreljeval tarče libanonskega gibanja Hezbolah. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Izrael je sicer v bližini meje obstreljeval tarče libanonskega gibanja Hezbolah. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Izrael
Izrael je odgovoril na napad Hezbolaha. Foto: Reuters

Izraelsko vojaško vozilo je na spornem območju Šeba ob meji z Libanonom zadela protitankovska raketa, ki so jo izstrelili pripadniki Hezbolaha. Ta je sporočil, da je napad na izraelski vojaški konvoj odgovor na nedavno izraelsko letalsko bombardiranje v Siriji, v katerem so umrli iranski general in več borcev gibanja.

Na napad se je takoj odzvala izraelska vojska in na jug Libanona izstrelila granate. Hezbolah je v izjavi za javnost sporočil, da so njegovi borci uničili več izraelskih vozil in povzročili smrtne žrtve. Izrael je zanikal njihove navedbe, da je bil ugrabljen izraelski vojak.

Kmalu po obstreljevanju na meji z Libanonom je sledil bombni napad na Golansko planoto, ki je pod izraelsko zasedbo. Tarča napada so bili položaji izraelske vojske.

Golansko planoto so napadli le nekaj ur po tem, ko so Izraelci izvedli letalski napad na položaje sirske vojske kot odgovor na obstreljevanje z raketami, ki so na Izrael v torek priletele iz Sirije.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je prek svojega računa na Twitteru sporočil, da se ne bodo pustili ustrahovati teroristom, ki ogrožajo življenja in varnost, ampak bodo silovito odgovorili vsem, ki jih izzivajo.