Do napada je prišlo na južnem delu Manhattna. Foto: Reuters
Do napada je prišlo na južnem delu Manhattna. Foto: Reuters
Teroristični napad na Manhattnu

Policija dejanje obravnava kot teroristični napad, pri čemer za zdaj še ne namerava razkriti identitete napadalca. Ameriški mediji pa navajajo, gre za priseljenca z imenom Sayfullo Saipov, ki je v ZDA prišel leta 2010.

Moški je z najetim vozilom zapeljal med ljudi na kolesarski stezi in se potem še nekaj časa vozil po njej, dokler ni trčil v šolski avtobus. Ko je izstopil iz avtomobila z lažnim orožjem, je nanj streljal policist in ga zadel v trebuh. Zdaj je v priporu. Po izjavah očividcev je napadalec v arabščini vpil Alah je velik, je poročal CNN.

Medtem ko je newyorški župan Bill de Blasio na novinarski konferenci dejal, da gre za strahopeten teroristični napad, je guverner države New York Andrew Cuomo zatrdil, da vse kaže, da je napadalec deloval sam. Ameriški predsednik Donald Trump je v prvem odzivu tvitnil: "Kaže, da se je v NYC zgodil nov napad, ki ga je izvedla zelo bolna in motena oseba."

Incident se je zgodil na jugozahodnem delu Manhattna - storilec naj bi pripeljal s Houston Streeta proti Tribeci, nato pa zapeljal na obljudeno kolesarsko stezo na West Side Highway ob reki Hudson.

Teroristični napad na Manhattnu