Policija je zavarovala prizorišče streljanja. Foto: Reuters
Policija je zavarovala prizorišče streljanja. Foto: Reuters

Med ranjenimi je tudi strelec, ki so ga že prijeli, je sporočila münchenska policija, ki je tudi že presodila, da za zdaj ne kaže na to, da bi šlo za teroristično dejanje. Napadalec je po navedbah policije nemški državljan iz Müncha.

"Ni nevarnosti za javnost," so kmalu po napadu sporočili s policije.

Do incidenta je prišlo na peronu postaje Unterföhring v severovzhodnem predmestju Münchna. Sprva je na peronu izbruhnil spor med potniki, zaradi česar so poklicali policijo, vendar se je spor stopnjeval.

Streljal s policijsko pištolo
V prerekanju in pretepu si je storilec izboril policijsko pištolo ter ustrelil policistko v glavo, dva mimoidoča pa v roko. Policisti so storilcu, 37-letnemu Nemcu, vrnili ogenj in ga ranili.

Šestindvajsetletna policistka je v smrtni nevarnosti, mimoidoča pa bosta morala noč preživeti v bolnišnici in zato veljata kot huje ranjena.

Policija je po streljanju postajo evakuirala, položaj pa je pod nadzorom, je za dpa povedala tiskovna predstavnica münchenske policije.

Zatrdila je še, da nimajo nobenih dokazov, ki bi nakazovali na to, da bi lahko šlo za teroristično dejanje. Prav tako so izključili, da bi bili v ozadju politični ali verski motivi. Storilec naj bi v prvi vrsti streljal iz "osebnih" razlogov.