Ameriška vojska je v Jordaniji med drugim urila sirske upornike. Foto: EPA
Ameriška vojska je v Jordaniji med drugim urila sirske upornike. Foto: EPA

"Trije ameriški vojaki so umrli v današnjem incidentu v Jordaniji. Prvotna poročila so razkrivala, da je umrl en vojak, dva pa sta bila ranjena. Oba poškodovana smo prepeljali v bolnišnico v Amanu, kjer sta umrla. Vojaki so se v vozilih približevali vhodu v jordanski vojaški center, ko so nanje streljali. Z jordansko vlado zbiramo dodatne informacije o tem, kaj se je zgodilo," je pojasnil neimenovani ameriški vojaški uradnik.

Ameriška vojska je še sporočila, da za zdaj še ne vedo, ali je prišlo do namernega streljanja ali je šlo za nesporazum, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trije mrtvi, eden ranjen
Do streljanja je prišlo pred vhodom v vojaško bazo Al Džafr, ko se avtomobil z ameriškimi vojaki ni ustavil pred vhodom v oporišče, so sporočili v jordanski vojski. En ameriški vojak je bil ubit na prizorišču, dva pa sta umrla pozneje v bolnišnici v glavnem mestu Aman. V streljanju je bil sicer ranjen tudi jordanski pripadnik vojske.

Pred skoraj enim letom se je v Jordaniji zgodil strelski incident, ko je jordanski policist ubil dva Američana in Jordanca ter Južnoafričana, nato pa je bil ubit. Jordanija je sicer tesna zaveznica ZDA. Ameriške sile so v tej državi izurile majhno skupino sirskih upornikov, pa tudi iraške varnostne sile in sile palestinskih oblasti.