Toulouse na jugozahodu Francije doživlja nov izpad samooklicanega islamističnega terorista. Foto: EPA
Toulouse na jugozahodu Francije doživlja nov izpad samooklicanega islamističnega terorista. Foto: EPA

V Toulousu, mestu, kjer je marca moril Mohamed Merah, se je dogajala nova drama: samooklicani pripadnik Al Kaide je v banki ugrabil štiri ljudi.

Neznani moški je vstopil v banko, ustrelil v zrak ter zajel štiri uslužbence in stranke, ki so bili v tistem trenutku v glavnem prostoru banke.

Po nekaj urah je izpustil eno talko, nato pa se je policija odločila za sprožitev akcije in osvobodila preostale tri talce.

Med talci naj bi bil tudi direktor banke CIC, ki je od Merahovega stanovanja sicer oddaljena le sto metrov.

Predstavniki tamkajšnjih oblasti so medijem posredovali informacijo, da se je ugrabitelj predstavil kot pripadnik islamistične teroristične organizacije Al Kaida. Ugrabitelj je zahteval tudi pogovor z enoto posebne policije RAID, ki je 22. marca po dolgotrajnem obleganju tudi ubila "morilca na skuterju".

Posnemovalec "morilca s skuterjem"
Marca so Toulouse, mesto na jugozahodu Francije, pretresli napadi Mohameda Meraha, ki je v treh napadih ubil tri vojake, rabina in tri judovske šolarje. Merah, prav tako samooklicani član Al Kaide, je bil po enodnevnem obleganju ustreljen, ko je skušal skočiti iz domače hiše.

Morilski pohod "morilca s skuterjem" je pretresel celotno Francijo in vidno zaznamoval predsedniško kampanjo. Takrat se je s krizo spopadel Nicolas Sarkozy, zdaj pa ta naloga čaka novega predsednika Francoisa Hollanda.