Mary je navdihovala s
Mary je navdihovala s "prijaznostjo, ljubeznijo, velikodušnostjo in nežno dušo," so sporočili Kennedyjevi. Foto: EPA

Truplo 52-letne Mary Richardson Kennedy so našli na njenem domu v New Yorku.

Vzrok smrti še preiskujejo, nekateri ameriški mediji pa že poročajo, da je naredila samomor. Obdukcija je pokazala smrt zaradi zadušitve, preiskovalci pa so sklenili, da se je obesila sama. Novica o samomoru sicer ni uradna.

Robert Kennedy mlajši in Mary Richardson sta živela ločeno, saj je Robert leta 2010 vložil zahtevo za ločitev od soproge, ki je imela težave z alkoholom in in s pomirjevali. Tega leta je bila tudi dvakrat aretirana zaradi vožnje pod vplivom alkohola in zdravil.

Poročila sta se leta 1994 in v tem času dobila štiri otroke. Robert Kennedy mlajši je imel predtem dva otroka iz prvega zakona, kar je skoraj pol manj, kot je uspelo njegovemu očetu, ki je imel enajst otrok.

Za vstop v politiko se ni odločil, je pa po zaslugi znanega priimka postal znan okoljevarstveni odvetnik v ZDA. Mary Richardson Kennedy je bila po izobrazbi arhitektka in oblikovalka.

Obe družini sta ob njeni smrti izrazili globoko žalost. Kennedyjeva družina je sporočila, da je bila pokojna izjemni nadarjena arhitektka in okoljevarstvenica, ki je bila zelo dejavna pri iskanju zdravil za alergije.