V Zadru je v torek padlo 15 litrov dežja na kvadratni meter. Foto: EPA
V Zadru je v torek padlo 15 litrov dežja na kvadratni meter. Foto: EPA

Močna nevihta, ki se je v ponedeljek zvečer razbesnela v bližini Zagreba, je povzročila za nekaj sto tisoč evrov gmotne škode, poškodovanih pa ni bilo.

V Veliki Gorici je močan veter po glavni cesti razmetaval pločevinaste strehe in premetaval mize, stole ter senčnike s teras gostinskih lokalov. Nekatera vozila so bila povsem uničena.

Nekateri prebivalci so povedali, da so se med nevihto počutili kot v kakšnem filmu o katastrofi, in na trenutke se jim je zdelo, kot da je konec sveta. Razdejanje je bilo tako hudo, da so morali v želji po čimprejšnji normalizaciji razmer blokirati celotno območje.

Na širšem območju Velike Gorice je bila prekinjena električna napeljava. Gasilci so z ulic in streh avtomobilov umikali kose pločevinastih streh.

Slabo vreme se je medtem razširilo tudi na jug države in v torek zjutraj zajelo območje Zadra.

Na zadrski tržnici sta bili v udaru strele ranjeni dve prodajalki, ki so ju prepeljali v mestno bolnišnico. Eni ženski je strela ožgala lase in ji poškodovala roko, drugi pa nogo. V Zadru je med sedmo in osmo uro zjutraj padlo 15 litrov dežja na kvadratni meter.