Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 41 glasov Ocenite to novico!
Premierji držav višegrajske skupine
Premierji držav Višegrajske skupine Bohuslav Sobotka (Češka), Viktor Orban (Madžarska), Robert Fico (Slovaška) in Beata Szydlo (Poljska) na skupni novinarski konferenci z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem. Foto: EPA
Višegrajska četverica
Netanjahu je za zaprtimi vrati kritiziral EU, ki po njegovem mnenju nespametno in neupravičeno kritizira Izrael, branik evropskih, zahodnih vrednot na Bližnjem vzhodu. Foto: EPA

Dodaj v

"Višegrajci" in Izrael skupaj v boj proti terorizmu

Netanjahu: Izrael je edina demokracija na Bližnjem vzhodu
19. julij 2017 ob 21:17
Budimpešta - MMC RTV SLO, STA, Reuters

Izraelski premier Benjamin Netanjahu se je v Budimpešti srečal s predsedniki vlad držav višegrajske četverice, Madžarske, Poljske, Slovaške in Češke. "Peterica" se je dogovorila o okrepljenem sodelovanju in skupnih projektih.

Izrael in države višegrajske četverice bodo tako oblikovali skupno delovno skupino za boj proti terorizmu. Poleg tega bodo ustanovili tudi delovno skupino za tehnološko sodelovanje.

Premierji enotni pri pomembnosti zaščite zunanjih meja
Voditelji štirih držav članic Višegrajske skupine so v skupni izjavi poudarili, da bi Evropa morala bolj ceniti Izrael kot dejavnik stabilnosti na nemirnem Bližnjem vzhodu. Stabilnost v tej regiji bo namreč Evropo obranila pred "novimi in novimi invazijami prebežnikov", je pojasnil madžarski premier Viktor Orban. Članice višegrajske četverice se strinjajo tudi z izraelskim stališčem do pomena zaščite zunanjih meja, je še poudaril Orban in dodal, da bo neoviran prihod ljudi povečal tveganje za terorizem.

Orban je napovedal, da se bodo on in njegovi trije kolegi zavzemali za izboljšanje odnosov med Evropsko unijo in Izraelom.

Netanjahu: Evropa se konča v Izraelu
Netanjahu pa je poudaril, da je Izrael del evropske civilizacije. "Če pogledate na Bližnji vzhod, se Evropa konča v Izraelu. Izrael je edina demokracija na Bližnjem vzhodu. Izrael je trdnjava evropskih in zahodnih vrednot v regiji," je dejal Netanjahu in dodal, da je Izrael tudi edina država, kjer so kristjani varni.

Netanjahu za zaprtimi vrati kritičen do EU-ja
Na srečanju za zaprtimi vrati pa je bil izraelski premier do EU-ja precej bolj kritičen. "Evropska unija je edina organizacija, ki svoje odnose z Izraelom pogojuje politično," je Netanjahu povedal po poročanju nekaterih izraelskih časopisov, ki so slišali izjave iz dvorane, saj so bili mikrofoni prižgani. "To je noro. To je dejansko noro. Tudi s Kitajsko imamo poseben odnos, pa jih politične zadeve ne zanimajo," je dejal Netanjahu.

EU s spodkopavanjem Izraela spodkopava svojo varnost
Netanjahu je pri tem mislil na tehnološke projekte, pri katerih sodelujeta EU in Izrael in jih Bruselj pogojuje z oživitvijo mirovnih pogovorov s Palestinci. Voditelje Višegrajske skupine je pozval, naj pomagajo, da bo Unija končala spodkopavanje Izraela. "To ni logično. EU s spodkopavanjem Izraela spodkopava svojo varnost," je dejal izraelski premier.

Netanjahu, ki se je že v torek srečal z Orbanom, je premierje višegrajske četverice še povabil, da se prihodnje leto srečajo v Jeruzalemu.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
WeeBay
# 19.07.2017 ob 22:46
"Višegrajci" in Izrael skupaj v boj proti terorizmu
pripet
# 19.07.2017 ob 22:13
Pakt z Izraelom je pakt s hudičem. Pomnite kar sem napisal.
JozekVeseli
# 19.07.2017 ob 22:47
Kaj imajo skupnega SA, Izrael in Visjegrajci? Skupnega dobavitelja orozja, nihce pa noce sprejemati beguncev, ki jih to orozje ustvari.
boro007
# 19.07.2017 ob 21:43
Hmm... Mama Evropa jih graja in Izrael je izkoristil priliko da jo malo podžge... Znajo toliko zmešat, da bo še kak M-P-S-Č-eksit padel.

Svetovna šahovnica je vse bolj pestra.
moj komentar
# 19.07.2017 ob 23:05
Netanjahu: Evropa se konča v Izraelu

Ni res.
Evropa se konča na španskih, italijanskih in francoskih obalah.
Izraelci spadajo na drug kontinent, tako miselno, kulturološko, versko, kot geografsko.
Edino kar Izrael veže za Evropo so njegovi kolonionalni priseljenci judovske veroizpovedi, ki prihajajo iz Evrope.
moj komentar
# 19.07.2017 ob 23:01
Izrael je sam po sebi teroristična država, ki podpira in organizira terorizem, tako da imajo pri tem sodelovanju obe figi v žepu.
WeeBay
# 19.07.2017 ob 23:24
NYT pa poroča o tem kako naj bi Putin "zmagal". Ne Putin ni zmagal ampak je zmagal razum. Butli ameriški. Namesto da bi bila to neka pozitivna novica MS mediji vse skupaj obrnejo in prikažejo Trumpa kot slabiča. Nekateri ljudje so resnično bolni v glavo, ni jim pomoči.
KovacevaKobila
# 19.07.2017 ob 23:02
"Če pogledate na Bližnji vzhod, se Evropa konča v Izraelu. Izrael je edina demokracija na Bližnjem vzhodu. Izrael je trdnjava evropskih in zahodnih vrednot v regiji," je dejal Netanjahu

Ljudem kradeš domovino, jih ograjuješ kot živino, streljaš kot muhe ... in nasploh strastno furaš Apartheid, hkrati pa se dičiš s svojo 'demokratičnostjo'. Duhovit, tale Bibi.

Višegrajci so mi všeč, ker vsaj imajo cilj, da izboljšajo svoje države. Čisto se strinjam z Orbanom, da so domoljubne vlade prihodnost. Pravi domoljub ne bo okradel države, da se lahko potem z jahto vozi naokoli.

Pa poglejmo: podrejanje sodstva, zatiranje medijev, zapiranje univerz, omejevanje akademske svobode, kriminalizacija abortusa, sesuvanje sekularizma, vdiranje v stanovanja protestnikov brez sodnega naloga, sistemsko flodranje manjšin itn.

Bodite previdni, da se vam ne bo po vseh teh 'izboljšavah' kolcalo po standardnih, kradljivih politikih.
pripet
# 19.07.2017 ob 22:10
Netanjahu: Evropa se konča v Izraelu
Netanjahu pa je poudaril, da je Izrael del evropske civilizacije. "Če pogledate na Bližnji vzhod, se Evropa konča v Izraelu. Izrael je edina demokracija na Bližnjem vzhodu. Izrael je trdnjava evropskih in zahodnih vrednot v regiji," je dejal Netanjahu in dodal, da je Izrael tudi edina država, kjer so kristjani varni.
----------------------------
Gospodar ZDA hoče zasužnjiti tudi Evropo. Dejansko mu z višegrajskimi hlapčki to uspeva. A ne pozabimo vsa ljudstva so lahko samo hlapci Židom in nič drugega. Hlapce pa zamenjaš tako kot osla in kamelo, ko ti več ne služijo.
»Tako kot se da nadomestiti zgubljene krave in osle, tako se more nadomestiti tudi mrtve neŽide.
« (Iore Dea 337, 1)
Gornji citat je židovskega izvora preveden iz njihovih svetih knjig.
mircek007
# 19.07.2017 ob 23:23
V 2. sv. vojni je imel vsak svoje interese, v baltskih državah je bil to boj proti sovjetski okupaciji.
.........
In kaj ima sovjetska okupacija z Rusijo?V sovjetski vojski so je res da bilo polovica Rusov,vendar je bil predsednik Gruzinec.In kaj je s preostalih 50 % narodov?Zakaj njih ne sovražijo?To so Ukrajinci,Belorusi..veliko vojakov je prišlo iz daljnjega vzhoda,ko so Nemci zavzeli vse do Moskve.Tako da fantki,to vaše nakladanje,da so Rusi okupirali vzhodno Evropo in Baltik,nima smisla in vaše sovraštvo nima osnove.Če bi Rusija vrnila Krim,bi blo enako.Za zdaj vam je vseeno slab izgovor..
WeeBay
# 19.07.2017 ob 23:20
President Trump has decided to end the CIA’s covert program to arm and train moderate Syrian rebels battling the government of Bashar al-Assad, a move long sought by Russia, according to U.S. officials.image


The program was a central plank of a policy begun by the Obama administration in 2013 to put pressure on Assad to step aside, but even its backers have questioned its efficacy since Russia deployed forces in Syria two years later.


Officials said the phasing out of the secret program reflects Trump’s interest in finding ways to work with Russia, which saw the anti-Assad program as an assault on its interests. The shuttering of the program is also an acknowledgment of Washington’s limited leverage and desire to remove Assad from power.RTV upam da boste o tem poročali!
Tu160
# 19.07.2017 ob 23:19
Izrael ima ze desetletja program kjer vsakemu odseljenemu kristjanu uredijo varno emigracijo v francijo ali kanado-z drzavljanstvom vred. Toliko o varnosti in zazeljenosti kristjanov v drzavi benjamina netanjahuja (rojenega Milekowsky).
no more bolero71
# 20.07.2017 ob 08:01
Krščanstvo se je začelo na vzhodu, se pred navalom islama umaknilo na zahod, zdaj se spet umika nazaj, na vzhod...tko je to, Jeruzalem bo treba spet branit ko v križarskih vojnah.
---------------------
sej se hecaš,kajne?
WeeBay
# 19.07.2017 ob 23:25
“We are falling into a Russian trap,” said Charles Lister, a senior fellow at the Middle East Institute, who focuses on the Syrian resistance. “We are making the moderate resistance more and more vulnerable. . . . We are really cutting them off at the neck.”


butl
GORILA
# 20.07.2017 ob 08:44
@los-t
Krščanstvo se je začelo na vzhodu, se pred navalom islama umaknilo na zahod, zdaj se spet umika nazaj, na vzhod...tko je to, Jeruzalem bo treba spet branit ko v križarskih vojnah.

...Peter in Pavel sta zbežala v Rim zaradi islama! Bravo!
elGoyc
# 20.07.2017 ob 05:39
Veseli me, da tokrat ni zraven Slovenije, kot je bila pri podpori napada na Irak.
moj komentar
# 20.07.2017 ob 00:05
ciracara

Višegrajci bodo nekaj pomenili šele takrat, ko bodo imeli v svoji sestavi tudi Rusijo in Belorusijo.
Zaenkrat gre pa za nekaj revnih odvisnežev, ki brez zahodne socialne pomoči bankrotirajo v nekaj dneh.
Te države zahod tretira kot tretjerazredne ubogljive hlapce, ki jih bo ponucal za svoje grabežljive interese.
WeeBay
# 19.07.2017 ob 23:27
Earlier this month, five days into the first cease-fire in southwest Syria, Trump indicated that another agreement was under discussion with Moscow. “We are working on the second cease-fire in a very rough part of Syria,” Trump said. “If we get that and a few more, all of a sudden we are going to have no bullets being fired in Syria.”

BRAVO!!!
pankracij
# 19.07.2017 ob 22:49
Deli in vladaj. Netanyahu to zna najbolje. Mudi se mu. Tudi v Evropi hoče narediti klavnico tako kot na BV. To kar počenja je razbijanje EU.
ultimojan
# 19.07.2017 ob 23:07
Cairns umiri se ...jidi so isti, kot oni, katerih ne maras
ultimojan
# 19.07.2017 ob 23:03
Poljaki in jidi....hahhahahahahahhaha
grafit
# 19.07.2017 ob 22:55
Drago bi ga plačal kdor ga ne pozna. Netanjahuja namreč.
firtoh
# 19.07.2017 ob 21:48
V sili je še vrag muhe jedel. Kompanija z najbolj anti-judovskim državam
Karantanc+
# 19.07.2017 ob 21:34
Groza.
Zgodovinar_666
# 19.07.2017 ob 22:26
Nacional-socializem se spet prebuja. A hecno je, da ga tudi tokrat nihče ne jemlje resno. In to samo zato, ker ga sedaj poveličujejo potomci nekdanjih žrtev. Človek se res nič ne nauči iz preteklosti.
Bivši uporabnik
# 19.07.2017 ob 22:11
naši "domoljubi" radi vpijejo kako bi se morali pridužiti višjegrajcem....me pa zanima, kako bi izraelu zagovarjali postavljanje spomenikov enotam ki so bile direktno pod naci nemčijo???
ti-ne
# 20.07.2017 ob 12:20
ciracara

# 19.07.2017 ob 21:42
Pravi domoljub ne bo okradel države, da se lahko potem z jahto vozi naokoli.

::::::::::::::::::::::::
Prav domoljubi so tisti, ki najbolj kradejo in se najraje z jahto vozijo naokoli.
no more bolero71
# 20.07.2017 ob 11:09
In glede na to, da gre za državo velikosti Slovenije, ki je bila v zadnjih 70 letih kar trikrat soočena z bistveno močnejšim nasprotnikom (Arabci), vendar je obstala, bi se lahko tudi mi naučili, da pač s tistimi, ki nam skušajo škodovati, nima nobenega smisla delativ rokavicah.
-----------------------
in kdo so ti?
no more bolero71
# 20.07.2017 ob 07:58
"Višegrajci" in Izrael skupaj v boj proti terorizmu
----------------------
vse lepo in prav...
ampak s čim?!

tako skupino lahko naredim tudi jaz s tremi frendi...
kar pomeni-boj proti terorizmu na papirju...

dejte ga no biksat...
Češka,Slovaška,Poljska in Madžarska se bodo bojevale proti terorizmu?
dobro,Izrael je ´´gajsten´´,ne,da ne...ampak ostali štirje kompanjoni so pa bog pomagej...

ko ´´tapravi´´ teroristi naredijo načrt jih noben hudič ne najde dokler ne poči...
sploh pa vzhodna Evropa ni na ´´muhi´´ teroristom...
terorizem ima svoj namen...
toliko o terorizmu...oz. boju proti njemu...
skratka mrtva črka na papirju...

glavni namen ´´prijateljevanja´´ je pa čisto drugje...
Palestina...
EU je ´´nekako´´ za vzpostavitev palestinske države...
sedaj pa Izrael ´´pali ´´ višegrajce,ker računa,da bo Bruselj padel na glasove iz ´´Višegrada´´(kjer teče reka Vltava,he,he)...

kdo torej koga spodkopava?!
mircek007
# 19.07.2017 ob 23:25
Medtem ko ZDA ima po celem svetu oporišča in se spravlja na majne in šibkejše države..in to državo imate za vzor?Ne se sramotit..
ciracara
# 19.07.2017 ob 21:42
Višegrajci so mi všeč, ker vsaj imajo cilj, da izboljšajo svoje države. Čisto se strinjam z Orbanom, da so domoljubne vlade prihodnost. Pravi domoljub ne bo okradel države, da se lahko potem z jahto vozi naokoli.

In ravno Slovenija, katero so stoleteja z muko ustvarjali domoljubni politki, ima mreže tajkunov in za njimi vrsto ljudi, ki bi radi bili to. Zakaj se to končno ne spremeni? Zakaj je ljudem to všeč?
Roko_europe
# 20.07.2017 ob 08:26
@pripet
Nekaj citatov iz verskih in svetih židovskih knjig prevedenih v slovenščino. Kaj se Židom že več kot tri tisoč let vceplja v glave...

Vedno sem se spraševal, od kod Hitlerju tako sovraštvo do judov? Ko sem prebral tvoje citate, ga do neke mere razumem...
nocoment78
# 20.07.2017 ob 13:16
gre se jim samo za biznis z orožjem
no more bolero71
# 20.07.2017 ob 11:08
No more bolero ne razumeš izraela in njegovih sposobnosti kosati se z najvecjimi.
-------------------------
o seveda razumem...
z Izraelom lahko imamo samo ´´evrovizijo´´...če razumeš...
MZ
# 20.07.2017 ob 10:51
Moše Dajan, nekdanji izraelski obrambni minister, je rekel:

Izrael mora biti kot nor pes, preveč nevaren, da bi se kdor koli zapletal z njim.

In glede na to, da gre za državo velikosti Slovenije, ki je bila v zadnjih 70 letih kar trikrat soočena z bistveno močnejšim nasprotnikom (Arabci), vendar je obstala, bi se lahko tudi mi naučili, da pač s tistimi, ki nam skušajo škodovati, nima nobenega smisla delativ rokavicah.
tocco
# 20.07.2017 ob 10:19
No more bolero ne razumeš izraela in njegovih sposobnosti kosati se z najvecjimi.
dice
# 19.07.2017 ob 23:34
ciracara

# 19.07.2017 ob 21:42
Prijavi neprimerno vsebino Višegrajci so mi všeč, ker vsaj imajo cilj, da izboljšajo svoje države. Čisto se strinjam z Orbanom, da so domoljubne vlade prihodnost. Pravi domoljub ne bo okradel države, da se lahko potem z jahto vozi naokoli.


tocco
# 19.07.2017 ob 22:36
Lepa igra zelo lepa igra
Untamle
# 19.07.2017 ob 22:16
Zdelo se je vprašanje časa, kdaj se bo Evropa morala začel obračat na Izrael po nasvete. Zahodna Evropa s svojo politiko odprtih vrat in politično korektnostjo to ne more biti. Ostane vzhodna Evropa, ki težav z islamom nima in očitno želi tako nadaljevati.
tocco
# 19.07.2017 ob 22:35
To je to
los-t
# 20.07.2017 ob 06:11
Krščanstvo se je začelo na vzhodu, se pred navalom islama umaknilo na zahod, zdaj se spet umika nazaj, na vzhod...tko je to, Jeruzalem bo treba spet branit ko v križarskih vojnah.
janko49
# 19.07.2017 ob 23:13
Bravo Bibi, bravo nova Evropa!!!.

Ste edina alternativa propadajoči, brezvrednotni stari Evropi, kjer prebivalci živijo v strahu pred množičnimi terorističnimi poboji. Kjer so policisti z zaščitnimi jopiči nekaj povsem običajnega, politiki pa jih prepričujejo, da je to povsem normalno in da se moramo na to navaditi.
piarija
# 19.07.2017 ob 23:06
Izraelci vejo kaj delajo...
cairns
# 19.07.2017 ob 22:49
"Višegrajci" in Izrael skupaj v boj proti terorizmu

Prvi in najvažnejši pogoj za uspeh v tem boju je:

-nič muslimanskih ilegalcev.

Višegrajci so na dobri poti.
cairns
# 19.07.2017 ob 22:51
"Če pogledate na Bližnji vzhod, se Evropa konča v Izraelu. Izrael je edina demokracija na Bližnjem vzhodu. Izrael je trdnjava evropskih in zahodnih vrednot v regiji," je dejal Netanjahu

Čista resnica.

Od Turčije na vzhod in jug je ena sama teokratska diktatura.
Kazalo