Vlak, ki je potnike iz Bruslja peljal v London, je ostal pod zemljo. Foto: Reuters
Vlak, ki je potnike iz Bruslja peljal v London, je ostal pod zemljo. Foto: Reuters

Operater Rokavskega predora, Eurotunnel, je sporočil, da je bil vlak z neznanim številom potnikov v predoru ujet dve uri in da so na pomoč poslali reševalno ekipo. Kaj natančno je povzročilo nesrečo, še ni znano, tiskovni predstavnik Eurotunnela pa je povedal še, da so začasno ustavili promet vseh Eurostarovih vlakov.

"Še vedno ne poznamo razloga, zakaj se je vlak ustavil. Prezgodaj je še, da bi lahko trdili, da gre za enak razlog kot 18. in 19. decembra, ko so vlaki stali tri dni," je povedal tiskovni predstavnik Eurotunnela in dodal, da so tunel zaprli, dokler vlaka ne bodo spravili ven.

Težave v predoru zaradi prenizkih temperatur?
Nove težave so se pojavile le dobra dva tedna po tem, ko so morali promet v Rokavskem predoru zaradi prenizkih temperatur, ki so onemogočale nemoteno delovanje električne napeljave, ustaviti za tri dni. Odgovorni so takrat pojasnili, da je zaradi ekstremnih vremenskih razmer v Franciji v notranjost vlakov prodrlo več snega kot ponavadi. Ko se je sneg v toplem predoru začel taliti, je voda zalila električni sistem, zaradi česar so se vlaki ustavili.

Ali je tudi današnja zaustavitev vlaka posledica nizkih temperatur, še ni znano. Iz Velike Britanije sicer povzročajo o rekordno nizkih temperaturah, na jugu Otoka se je živo srebro spustilo kar sedemnajst stopinj pod ničlo.