Pustni karnevalski tovornjak, ki predstavlja Wulffa oziroma njegovo slovo. Foto: EPA
Pustni karnevalski tovornjak, ki predstavlja Wulffa oziroma njegovo slovo. Foto: EPA

Wulff je predsedniški stolček zasedal 20 mesecev, kar je najkrajši predsedniški mandat v zgodovini Nemčije.

52-letni Wulff je s položaja nemškega predsednika odstopil 17. februarja, dan potem, ko je tožilstvo v Hannovru bundestag zaprosilo za odvzem imunitete Wulffu zaradi suma vpletenosti v korupcijo med letoma 2003 in 2010, ko je bil ministrski predsednik zvezne dežele Spodnja Saška.
Še pred tem je časnik Bild razkril, da je Wulff zavajal parlament glede ugodnega zasebnega posojila, vrednega 500.000 evrov, ki ga je za nakup hiše dobil pri poslovnem prijatelju.
16-krat višja od povprečja
Wulffova predvidena pokojnina je približno petkrat večja od povprečne letne nemške plače in šestnajstkrat večja od povprečne pokojnine. Nekdanji predsedniki, ki odstopijo zaradi političnih razlogov, so upravičeni do pokojnine. Vendar strokovnjak za ustavno pravo Hans Herbert von Arnim trdi, da je Wulff odstopil zaradi osebnih razlogov in zato ne bi smel prejemati pokojnine.

Preden je Wulff postal predsednik, je vneto podpiral zmanjšanje velikodušnih dosmrtnih pokojnin za nekdanje predsednike države. Vendar se po odstopu o višini pokojnine še ni izrekel.