Nemčija se sooča z vremenskimi težavami, ki naj bi trajale še nekaj dni. Foto: EPA
Nemčija se sooča z vremenskimi težavami, ki naj bi trajale še nekaj dni. Foto: EPA

Nevihte so zajele nemško zvezno deželo Baden-Württemberg in tudi druge predele Nemčije. Na festivalu Southside, kjer se je zbralo več deset tisoč obiskovalcev, je bilo poškodovanih 25 ljudi. Pet jih je bilo prepeljanih v bolnišnico. Zdravniki še niso sporočili, za kakšne poškodbe je šlo, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Festival se je medtem končal, saj organizatorji niso mogli zagotoviti varnosti. Obiskovalcem pa so svetovali, naj se odpravijo domov.

Poplavilo številne objekte
Neurje s točo je mesto Pfullingen, ki leži južno od Stuttgarta, zajelo v večernih urah, ko so začeli naraščati tudi vodotoki. Narasla voda je zalila kleti in garaže, ki so jih očistili gasilci. Poplavilo je tudi športne dvorane in enega izmed mestnih muzejev. "Na velikih površinah je nastala velika škoda," je dejal župan mesta Michael Schrank.

Neurje je zajelo tudi predele Porenje-Pfalškega, kjer je bilo poplavljenih okoli 60 zgradb, v hišah pa je ostalo ujetih približno 30 ljudi. Podobno vreme se v Nemčiji napoveduje tudi za konec tedna.