Richard je zaslovel s skladbama Move It in Living Doll, nastopil pa je tudi v muzikalih The Young Ones in Summer Holiday. Pred obdobjem Beatlov je veljal  za enega nabolj priljubljenih britanskih glasbenikov. Foto: Reuters
Richard je zaslovel s skladbama Move It in Living Doll, nastopil pa je tudi v muzikalih The Young Ones in Summer Holiday. Pred obdobjem Beatlov je veljal za enega nabolj priljubljenih britanskih glasbenikov. Foto: Reuters

80. let prejšnjega stoletja, preiskala dom pevca Cliffa Richarda.

Policisti so izvedli hišno preiskavo nepremičnine v mestu Sunningdale. "Nalog za preiskavo je bil izdan, potem ko je bila policija obveščena o očitkih o spolni zlorabi v 80. letih, v katero je bil vpleten deček, ki takrat še ni bil star 16 let," je dejal predstavnik policije v grofiji South Yorkshire.

Po navedbah policije med hišno preiskavo lastnika ni bilo doma, nihče pa ni bil aretiran. Richard je sicer trenutno na dopustu na Portugalskem.

Do zdaj se ni želel odzvati
Richard se je v sporočilu za javnost že odzval na hišno preiskavo. "Že več mesecev vem za očitke na svoj račun, ki so začeli krožiti po spletu. Obtožbe so popolnoma neresnične. Do zdaj se nisem želel odzvati na lažne očitke, saj bi s tem samo prilival olje na ogenj. Policija je brez obvestila preiskala moje stanovanje. Trenutno me ni v Veliki Britaniji, a jasno je, da bom sodeloval s policijo, če bo želela govoriti z menoj," je zapisal glasbenik.

73-letni pevec je eden najuspešnejših glasbenikov v zgodovini. Rodil se je kot Harry Webb in je v svoji karieri prodal več kot 250 milijonov plošč, leta 1995 pa je postal prvi britanski glasbenik, ki ga je kraljica Elizabeta II. povišala v viteza.