Hillary Clinton v družbi Alicie Machado. Foto: Reuters
Hillary Clinton v družbi Alicie Machado. Foto: Reuters
Donald Trump
Javnomnenjske raziskave napovedujejo vse tesnejše izide. Foto: Reuters
Brez Floride težko do predsednika ZDA
Clintonova uprizorila nov protinapad proti Trumpu

Clintonova je Trumpa označila za "tirana, ker je ocenjeval in kritiziral ženske po videzu". Nekdanja državna sekretarka je dejala, da ima kandidat republikanske stranke "30-letno zgodovino poniževanja, sramotenja, žaljenja in napadanja žensk." Na Floridi se je Clintonova pojavila skupaj z nekdanjo mis universe Alicio Machado, ki trdi, da jo je nekoč Trump klical "Miss Piggy ", ker se je zredila. Označila ga je za krutega in dodala, da se je zaradi njegovih pripomb več let spopadala z motnjami hranjenja. Clintonova je pristavila, da se je že "v osnovni šoli naučila, da se ne sme žaliti ljudi".

Svoje je dodal tudi ameriški predsednik Barack Obama na zborovanju v Ohiu. Tudi on je izpostavil Trumpov odnos do žensk in dejal, da že "vse življenje blati ženske in jih zmerja s psi ter prašiči". Na Trumpov odnos do ženske se osredotoča tudi nov televizijski oglas demokratov, ki prikazuje arhivske posnetke, kjer republikanski kandidat daje pripombe, kot na primer, da je "poslati žensko na delo zelo nevarna stvar".

"Clintonova bo za vedno uničila zdravstvo"
Medtem ji je Trump odvrnil, da je Clintonova "pokvarjena" in da bo "ameriško zdravstvo za vedno uničila". Clintonova se je v zadnjih dneh branila, saj je zvezna policija FBI pred kratkim spet sporočila, da je odkrila še več elektronske pošte v povezavi z zasebnim strežnikom Clintonove iz časa vodenja State Departmenta, zaradi česar kampanja Trumpa meni, da ima možnosti za zmago na volitvah. Republikanski tabor je zato okrepil volilno kampanjo v Pensilvaniji in v Wisconsinu, kjer je Trump pozival k razveljavitvi zdravstvene reforme Obame.

Trump je v anketi radia ABC in dnevnika Washington Post prvič po maju v prednosti pred Clintonovo. Republikanski kandidat bi prejel 46 odstotkov glasov oziroma odstotek več od demokratske tekmice. DPA navaja, da je vzrok za Trumpov vzpon vpletenost Clintonove v afero z elektronskimi sporočili. Sicer pa naj bi bila Clintonova še vedno v prednosti pred Trumpom. V državah, kjer sta kandidata za zdaj še izenačena, predvsem v Pensilvaniji, Koloradu, Virginiji in v Severni Karolini, naj bi imela Clintonova nekaj več možnosti, Trump pa malenkost vodi v gosto naseljeni Floridi.

Brez Floride težko do predsednika ZDA
Clintonova uprizorila nov protinapad proti Trumpu