Melania Trump med govorom v Main Line Sports Centru v Berwynu. Foto: Reuters
Melania Trump med govorom v Main Line Sports Centru v Berwynu. Foto: Reuters
Melania Trump skuša pomagati možu
Clintonova in Trump v finišu predsedniške bitke

Melania, slovenske gore list, je samostojno nastopila prvič po julijski konvenciji republikanske stranke.

Med drugim je tokrat dejala, da si bo, če bo postala prva dama ("počaščena bom in privilegirana"), prizadevala za izboljšanje kulture komuniciranja na družbenih omrežjih, saj je ta "postala preveč zlobna in groba, še posebej za otroke in najstnike".

Donald pravi mož za rešitev ameriške ekonomije
Nadalje je poudarila, da njen mož Donald čuti ameriški delavski razred. "Vsakič, ko izve, da se je zaprla tovarna v Ohiu, Severni Karolini in v Pensilvaniji, ga to zelo razburi," je dejala Melania in dodala, da je mož pravi človek za rešitev ameriških ekonomskih težav in strahov.

Nihče ne ceni priložnosti ZDA bolj kot jaz
Trumpova, ki se je rodila leta 1970 v Novem mestu kot Melanija Knavs, je govor odprla z opisom svoje mladosti v Sloveniji, nato pa nadaljevala, da je tudi sama priseljenka v ZDA. "Nihče ne ceni svoboščin in priložnosti, ki jih ponujajo ZDA, bolj kot jaz," je zbrane nagovorila Trumpova in povedala, da je ameriško državljanstvo "največji privilegij na svetu".

Boj za volivce v neodločenih državah
Govor Trumpove je bil namenjen predvsem ženskam srednjega razreda, ki bi lahko tehtnico v Pensilvaniji - in s tem 20 elektorskih glasov - nagnile na stran Trumpa, ki po zadnjih javnomnenjskih raziskavah dohiteva Hillary Clinton. Oba predsedniška kandidata - tako Trump kot Clintonova - bosta sicer četrtek preživela pri prepričevanju volivcev v še eni neodločeni državi (t. i. swing state) Severni Karolini.

Volitve na RTV Slovenija
Na MMC-ju ameriške volitve že mesece spremljamo na posebnem podportalu, pestro dogajanje na volilni torek, tako podnevi kot ponoči, pa bomo spremljali v živo prek aplikacije MMCživo.

Na Radiu Slovenija bo volilni utrip prikazala ponedeljkova oddaja Eppur Si Muove, v torek bodo volitve zaznamovale vse informativne oddaje, ameriško obarvan pa bo tudi nočni radijski program. V sredo sledi analiza volitev v različnih oddajah, tudi v Studiu ob sedemnajstih.

Na TV Slovenija bosta v torek na 1. programu posebni oddaji z naslovom Ameriške volitve; prva, ki bo analizirala pot Donalda Trumpa in Hillary Clinton, bo ob 21.00, vodil jo bo Igor E. Bergant, druga ob 23.00 pa bo z voditeljico Mojco Širok orisala videnje kampanje v Moskvi, Bruslju in na Bližnjem vzhodu. Ob 4.30 se bo na 1. programu TV Slovenija začela posebna volilna oddaja, ki jo pripravljajo sodelavci televizije, radia in MMC-ja. Ob 10. uri bodo posebna poročila o volitvah. Ameriške volitve bodo tudi tema četrtkove Tarče z Dejanom Ladiko in Globusa z Igorjem Juričem.
Melania Trump skuša pomagati možu
Clintonova in Trump v finišu predsedniške bitke