Huntsmanova je otroke rodila v razmiku desetih let. Foto: Utah County Jail
Huntsmanova je otroke rodila v razmiku desetih let. Foto: Utah County Jail

Zakaj je bila Huntsmanova obtožena "le" šestkratnega umora, še ni jasno.
Prvo truplo je v garaži našel Darren West, odtujeni mož Huntsmanove, in takoj obvestil oblasti. Policisti so nato našli v škatlah še šest trupelc in bili z vsakim odkritjem "bolj šokirani".

West, ki je bil zaradi mamil tudi sam pred kratkim v zaporu, naj bi bil v času rojstva otrok partner obtoženke, policija pa pravi, da ni osumljenec. Na vprašanje, kako da mož ni vedel, da je njegova žena rodila sedem otrok, je predstavnik policije odgovoril: "To je vprašanje za milijon dolarjev. Neverjetno."
Tri hčerke niso vedele ničesar
Huntsmanova se je iz hiše v Pleasant Grovu odselila pred tremi leti, v hiši pa so ostale njene tri odrasle hčerke, ki naj ne bi vedele, da je bila njihova mati sedemkrat noseča, niti niso opazile ničesar sumljivega.

Posmrtne ostanke otrok so poslali na obdukcijo, identiteto staršev pa bodo potrdili z DNK-vzorci Huntsmanove in Westa. Huntsmanova je sicer preiskovalcem priznala, da je novorojenčke zadušila oz. zadavila.

Westova družina je sporočila, da so nad odkritjem "povsem šokirani in zmedeni". "Žalujemo za to tragično izgubo človeških življenj in skušamo ostati močni in si pomagati v tem težkem času," so zapisali v izjavi za javnost.