Foto: Smolej / fb Foto:
Foto: Smolej / fb Foto:

V teku turnirja v vlogo favorita

Košarkarska ekipa Slovenske gimnazije, ki jo sestavljajo mladinski igralci košarkarskega kluba KOŠ Celovec, je že pred začetkom finalnega tekmovanja štela med favorite za naslov koroškega prvaka. Že v kvalifikacijskih krogih so mladi košarkarji Slovenske gimnazije jasno premagali nasprotnike.

Aprila na državnem prvenstvu

V vlogi favorita so se košarkarji zelo dobro znašli. Pričakovanja so bila velika, prav tako jasna je bila zmaga v polfinalni tekmi proti gimnaziji Ingeborg Bachmann s 53:16. V odločilni finalni tekmi so se gimnazijci pomerili s šolo Lerchenfeld. Tekma se je končala s končnim rezultatom 65:8 za Slovensko gimnazijo.

S prepričljivo zmago so si zagotovili naslov koroškega prvaka, poleg tega bodo konec aprila na Predarlskem zastopali deželo Koroško na državnem prvenstvu, na svoji spletni strani piše Slovenska športna zveza (SŠZ).

Ponosen na svoje fante je bil po zgodovinskem uspehu trener in spremljevalec ekipe Marcell Smolej. Tudi če so bili slovenski košarkarji favorit, pot do zmage ni bila lahka, pravi Smolej.

Smolej: „Užitek je gledati fante“


Več na slovenci.orf.at