Foto: ORF/APA/Pfarrhofer Foto:
Foto: ORF/APA/Pfarrhofer Foto:

Pangea je šolsko tekmovanje v matematiki, ki se je začelo v Nemčiji in je danes razširjeno po vsej Evropi. V Avstriji je lani sodelovalo okoli 16.000 dijakinj in dijakov raznih šolskih stopenj.

Spet med najboljšimi

Učenci in učenke Slovenske gimnazije so se že lani izkazali kot najboljši matematiki na Koroškem, tako je bilo tudi letos. Slovenska gimnazija je gostila začetek maja koroški finale, na katerem se je 13 šolarjev uvrstilo za vseavstrijsko razvrstitev.

Luka Miličič Eržen iz 5.b razreda je postal na 9. šolski stopnji odlični drugi v Avstriji. Pavel Čertov iz 2.c razreda je bil koroški prvak v šolskem matematičnem tekmovanju Pangea. Vseavstrijsko je dosegel 13. mesto.

Ponuja priložnost, da se pomerijo na evropski ravni

Mnogi se bojijo matematike, Pangea pomaga vzeti strah šolarjem, ki jim matematika ne leži. Dobrim matematikom pa ponuja odlično priložnost, da na zvezni in evropski ravni pokažejo svoje znanje. Žan Kočunik iz 5.b razreda je osvojil 16. mesto v Avstriji. Matematika zanj ni le predmet v šoli, temveč del poklicne prihodnosti, kakor pravi.

Če si odličen v matematiki, to izvejo vsi, če imaš težave v tem predmetu, je dober trening. To je velika prednost šolskega matematičnega tekmovanja Pangea. V ponedeljek so objavili rezultate tega evropskega tekmovanja. Dijakinje in dijaki Slovenske gimnazije so bili tudi letos med najboljšimi v Avstriji, kar je navsezadnje tudi dobro spričevalo za učitelje šole.


Več na slovenci.orf.at