Dirka po Franciji
slice
Roglič za leto 2020 napoveduje boj za rumeno majico
Na dopustu bo predvsem spočil glavo, 6. avgust 2018 ob 20:34 Primož Roglič je letos na Touru odlično preizkusil teren in dobil dovolj informacij, da se lahko v prihodnje loti tudi boja za skupno zmago. Bo že naslednje leto dirkal na rumeno majico?
31
Rogla pred več kot 1.000 sokrajani podoživel zmago na Touru
7. avgust 2018 ob 20:52 V Zagorju ob Savi je več kot 1.000 prijateljev in sokrajanov bučno sprejelo kolesarskega junaka Primoža Rogliča.
Roglič v špalirju koles do navdušenih navijačev
6. avgust 2018 ob 19:22 " Ni bilo prijetno ves čas poslušati 'buuu', ko sem vozil ob Froomu. Raje sem videl, da sem jaz spredaj, on pa zadaj, " je Primož Roglič razkril delček dogajanja z Dirke Po Franciji.
Foto: 20 let od Pantanijeve velike zmage na Touru
2. avgust 2018 ob 08:34 Danes mineva natanko 20 let od zgodovinske zmage na Dirki po Franciji ene najvznemirljivejših osebnosti v zgodovini kolesarstva – Marca Pantanija.
Predsednik UCI-ja za omejitev proračunov in zmanjšanje moštev
1. avgust 2018 ob 12:57 Po koncu 105. dirke po Franciji se je ob nadaljevanju prevlade moštva Sky razvila debata o proračunski omejitvi plač (salary cap) po zgledu velikih lig v ZDA, čemur je naklonjen tudi predsednik ...
Pri devetih do prve specialke s pašo krav, danes do zmage v Navidezni dirki s pomočjo 13-letnega sina "Še prej ko sem shodil, sem bil na kolesu, že pri devetih letih sem si kupil prvo specialko," je povedal navdušeni kolesar in novookronani zmagovalec Navidezne dirke 2018 Boštjan Dolgan s Kala pri ...
19
Hauptman: Roglič razbil monotonost v kolesarstvu Selektor slovenske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman je bil navdušen nad predstavami Primoža Rogliča na Dirki po Franciji.
40
Thomasova zahvala Froomu, Roglič postal prepoznaven obraz Toura Ko je Geraint Thomas leta 2007 Dirko po Franciji končal na predzadnjem mestu, najbrž nihče ni pomislil, da bo enajst let pozneje v Pariz pripeljal v rumeni majici.
61
Najbolj gledana Dirka po Franciji do zdaj Velik uspeh slovenskega kolesarstva, ki ga je dosegel Primož Roglič, se je zrcalil tudi v gledanosti letošnje Dirke po Franciji - ta je bila najbolj gledana do zdaj.
31
Fenomen Primoža Rogliča: Nova priložnost za vero v upanje " Res je, želel sem postati najboljši na svetu ," je v dokumentarcu rahlo sramežljivo priznal Primož Roglič in s tem razložil, zakaj svoje prihodnosti ni več videl v smučarskih skokih.
56
Kristoff dobil šprint na paradi šampionov na Elizejskih poljanah 116 km dolga kolesarska parada z devetimi častnimi krogi po središču Pariza je pripadla Alexandru Kristoffu. Pod Slavolokom zmage je bil za novega kralja Toura okronan Geraint Thomas.
81
Roglič: Če bi kdo ponudil 4. mesto in etapno zmago pred štartom, bi takoj podpisal Primož Roglič je na Elizejskih poljanah spisal zgodovino slovenskega kolesarstva. 105. Dirko po Franciji je končal na izjemnem četrtem mestu. Na cilju ni bil preveč utrujen.
68
Thomas: Vedno se bodo našli ljudje, ki te ne bodo marali "Kar nekaj časa bom potreboval, da bom dojel, kaj mi je dejansko uspelo," je po 20. etapi, na kateri si je (tako rekoč) že zagotovil zmago na 105. dirki po Franciji, dejal Geraint Thomas.
65
Froome potisnil Rogliča s stopničk – Thomas potrdil skupno zmago Chris Froome je predzadnji dan Dirke po Franciji na kronometru prehitel Primoža Rogliča in si zagotovil tretje mesto. Vožnjo na čas je dobil Tom Dumoulin, Geraint Thomas pa je potrdil rumeno majico.
377
Roglič: Če ne bi toliko časa zmetali stran, bi lahko že letos skoraj dobil Tour Primož Roglič je na Dirki po Franciji postavil nov mejnik. Končal bo na izjemnem četrtem mestu.
102

Videonovice
Intervju s Primožem Rogličem 00:05:22, 06.08.2018