Azija
slice
Foto: Učinek vrha Trump-Kim enak promociji, vredni 270 milijonov dolarjev
Odlična tržniška in turistična poteza, 14. junij 2018 ob 10:38 "Kje je Singapur?" To je bilo vprašanje, ki so ga ameriški uporabniki med srečanjem Donalda Trumpa in Kim Džong Una največkrat vpisali v iskalnik Google.
22
Boracay: Policija nad turiste v tropskem raju, ki se je spremenil v "greznico"
30
17. april 2018 ob 17:39 Filipinske oblasti so na Boracay odposlale na stotine specialcev, da bi s tega dopustniškega otoka pregnali še zadnje turiste in zajezili morebitne proteste zaradi zaprtja priljubljenega otoka.
Foto: Vietnamski hotel, kjer je vse v zlatem - od bazena do WC-školjke
18
16. april 2018 ob 17:25 Zlate kadi, zlati umivalniki, zlate straniščne školjke, zlat pribor ... celo ime hotela je "zlato". Dobrodošli v hotelu Danang Golden Bay v mestu Danang v osrednjem Vietnamu.
Foto: Popotovanje vzdolž severnokorejske meje, kamor turisti redko zaidejo
8
15. april 2018 ob 17:34 Reutersov fotoreporter se je podal na teden dni dolgo popotovanje vzdolž meje med Kitajsko in Severno Korejo.
Gaggan: Kako je videti večerja v najboljši restavraciji Azije?
24
8. marec 2018 ob 06:47 Bangkok opevajo kot svetovno prestolnico poulične hrane, toda tajska prestolnica ima tudi čedalje močnejše zaledje vrhunskih restavracij. Na samem vrhu je Gaggan z visoko indijsko kuhinjo.
Foto: Pakistanska kolonialna dediščina - od veličastnih vil do ruševin Ko so britanski kolonialisti leta 1947 ob izgredih in pobojih, ki so spremljali rojevanje nove države, na hitrico zapustili jug Azije, so za seboj v prestolnici Karači zapustili neprecenljivo ...
20
Tuol Sleng - kamboški zapor največjih grozodejstev človeštva Tako lažen občutek spokojnosti in lepote dajejo cvetovi plumerije, ki se razcvetajo na dvorišču Tuol Slenga, verjetno najbolj zloglasnega zapora na svetu.
173
Foto: V Altaju na Kitajskem, rojstnem kraju smučanja Na skrajnem zahodu Kitajske si Sulita nadene svoje smuči in se napoti v zimsko jutro. Temperatura je 30 stopinj pod ničlo.
6
Smučišče duhov, streljaj od olimpijskih prizorišč - čaka to tudi Pjongčang? Sedeži opuščene sedežnice ležijo na golem, zloveščem gorskem pobočju Heul-rija v Južni Koreji, kot nagrobniki nekoč živahnega smučarskega letovišča.
58
Foto: Spreminjajoča se podoba Butana - od zamrznjenosti v času do diskotek in mobitelov Še pred kratkim v vsem Butanu ni bilo nobenega televizijskega sprejemnika, semaforjev ali mobilnih telefonov, njihova kultura pa je ostala dolga stoletja tako rekoč nespremenjena.
20
Ko ti sredi Filipinov Elvis zapoje Vse manj je dobrih gostiln Pojdimo nekam na toplo za novo leto, je sredi jeseni padla odločitev. Po nekaj cincanja in nepredvidenih okoliščinah se je destinacija iz Srednje Amerike spremenila v Filipine. Kaj?
31
Zlovešča Aokigahara, japonski gozd samomorilcev Leta 2003 so v Aokigahari našli 105 trupel samomorilcev, s čimer si je ta gozd ob vznožju gore Fudži zapečatil sloves samomorilskega gozda.
28
Michelinove zvezdice priletele v Bangkok - tudi za poulično hrano Pri Michelinu so razkrili rdeči vodnik za Bangkok, pri čemer so tako zaželene zvezdice razdelili med 17 restavracij - 14 jih je dobilo eno zvezdico, tri po dve, nobena restavracija pa ni dobila vseh ...
9
Foto: Japonski klub (zelo zagretih) oboževalk Severne Koreje Severna Koreja in njen voditelj Kim Džong Un sta na Zahodu precej osovražena, ne pa tudi v Tokiu, kjer ima režim svoj lastni klub oboževalk.
12
Foto: Vonsan, poletna rezidenca Kim Džong Una - med zabavo in vojno V obalnem letovišču Vonsan se severnokorejske družine poleti zberejo ob ražnjih na plaži, ribarijo in se sladkajo s sladoledom okusa "matičnega mlečka".
45

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo