Azija
slice
Foto: Spreminjajoča se podoba Butana - od zamrznjenosti v času do diskotek in mobitelov
Od oblačil do pokrajine, 21. januar 2018 ob 11:24 Še pred kratkim v vsem Butanu ni bilo nobenega televizijskega sprejemnika, semaforjev ali mobilnih telefonov, njihova kultura pa je ostala dolga stoletja tako rekoč nespremenjena.
16
Kaj plaže in kitovci, na Filipine vabijo tudi kresničke in druga čudesa
29
17. januar 2018 ob 06:30 Pojdimo nekam na toplo za novo leto, je sredi jeseni padla odločitev. Po nekaj cincanja in nepredvidenih okoliščinah se je destinacija iz Srednje Amerike spremenila v Filipine. Kaj?
Zlovešča Aokigahara, japonski gozd samomorilcev
28
14. januar 2018 ob 08:06 Leta 2003 so v Aokigahari našli 105 trupel samomorilcev, s čimer si je ta gozd ob vznožju gore Fudži zapečatil sloves samomorilskega gozda.
Michelinove zvezdice priletele v Bangkok - tudi za poulično hrano
9
7. december 2017 ob 09:56 Pri Michelinu so razkrili rdeči vodnik za Bangkok, pri čemer so tako zaželene zvezdice razdelili med 17 restavracij - 14 jih je dobilo eno zvezdico, tri po dve, nobena restavracija pa ni dobila vseh ...
Foto: Japonski klub (zelo zagretih) oboževalk Severne Koreje
12
4. november 2017 ob 06:24 Severna Koreja in njen voditelj Kim Džong Un sta na Zahodu precej osovražena, ne pa tudi v Tokiu, kjer ima režim svoj lastni klub oboževalk.
Foto: Vonsan, poletna rezidenca Kim Džong Una - med zabavo in vojno V obalnem letovišču Vonsan se severnokorejske družine poleti zberejo ob ražnjih na plaži, ribarijo in se sladkajo s sladoledom okusa "matičnega mlečka".
45
Kitajska bo v Tibetu zgradila repliko Marsa Za 55 milijonov kilometrov dolgo popotovanje od Zemlje do Marsa bi potrebovali leto dni, a s pekinškega letališča boste kmalu lahko na rdeči planet prileteli v pičlih sedmih urah.
30
Dežela dveh svetih mošej želi spodbuditi turizem na račun romarjev Mošejo v Meki na leto obišče na milijone muslimanskih romarjev, toda v oči bodejo skoraj prazni hoteli v njeni neposredni bližini. Gre za neizkoriščeno turistično priložnost Savdske Arabije.
14
Severna Koreja dvori ruskim turistom: "Obiščite eno najvarnejših držav sveta" Potem ko so po smrti ameriškega študenta Otta Warmbierja ZDA izdale prepoved potovanj svojih državljanov v Severno Korejo, se je Pjongjang osredotočil na ruske turiste, ki jim obljublja "popolno ...
28
Foto: Na tajski farmi krokodilov - od jajc do kože Tajska je dom nekaterih največjih krokodiljih farm na svetu, na katerih si lahko turisti ogledajo te orjaške plazilce, kako poležavajo na soncu, mlatijo piščanca ali pa plavajo v smaragdno zelenih ...
9
Foto: Sprehod po starem Tbilisiju Pod veličastno utrdbo Narikala se skriva gruzijski biser - stari Tbilisi, zgodovinska četrt gruzijske prestolnice, ki s svojo eklektično in slikovito arhitekturo odraža zgodovino leta 479 ...
16
Bangkok, svetovna prestolnica poulične hrane, prepovedala poulično hrano Le mesec dni po tem, ko je CNN že drugo leto zapored Bangkok izbral za najboljšo svetovno destinacijo s poulično hrano, so mestne oblasti napovedale veliko čistko, v kateri bodo do konca leta z ulic ...
22
Oman - nova vroča destinacija Bližnjega vzhoda Zadnje čase iz Omana prihajajo same novice o presežkih - lani 16-odstotni porast turistov, ministrstvo za turizem je napovedalo 11 novih megaprojektov, britanski Telegraph pa v članku navaja "10 ...
20
"Pustil sem službo, potrebujem denar za potovanje." Se je popotništvo po Aziji dokončno izrodilo? "Štiri mesece sem potoval po Aziji, zdaj pa potrebujem denar za vozovnico domov. Kupite moje ročno izdelane slike," mimoidoče na pločniku nekje v Kuala Lumpurju nagovarja mlajši Zahodnjak.
50
Foto: V osupljivih kazahstanskih stepah, med "pojočimi" sipinami V narodnem parku Altinemel v kazahstanski pokrajini Almati turiste privablja t. i.
5

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo