Graščina je obnovljena po vseh standardih in je danes luksuzni dom. Foto: Savills
Graščina je obnovljena po vseh standardih in je danes luksuzni dom. Foto: Savills
Little Rollright leži sredi pravljičnih Cotswoldsov. Foto: Savills

Nepremičninska agencija Savills vasico opisuje kot "čudovito slikovito", v ceni pa je zajeta graščina zgodovinske vrednosti z desetimi spalnicami, zasebno kinodvorano, fitnesom, bazenom, vinsko kletjo in dvigalom.
Kamnita graščina, ki sega v 17. stoletje, je bila nekoč kmetija, danes pa preurejena "po vseh standardih" v moderen družinski dom. Dva kvadratna kilometra prostrana posest ima še svoje vrtove, vodnjake, jezero in park.

V "kompletu" dobite še župnišče, pet hišk in vrsto skednjev. Edina stavba, ki ni na prodaj, je vaška cerkev svetega Filipa iz 13. stoletja.

Zvezdniški sosedje
"Prednosti Little Rollrighta govorijo sami zase - to je krasen kraj na čudovitem območju," je za BBC povedal nepremičninski agent Giles Lawton. Prve zgodovinske omembe vasi segajo v leto 1086, danes pa je znana kot izhodišče za megalitski spomenik Rollright Stones.

Little Rollright je bila nekoč v lasti znamenite Oxfordske univerze, a se je zasebni lastnik kolidža Lincoln odločil vas prodati. Spokojni Cotswolds je sicer ena bolj priljubljenih lokacij tudi med otoškimi zvezdniki - tako imajo tu svoje domove, denimo, David Cameron, Alex James (Blur), Jeremy Clarkson, Kate Moss in Jamie Hince, princ Charles, Hugh Grant in Liz Hurley.

Londonski nepremičninski balon
Res je sicer, da si le malo ljudi lahko privošči odšteti 18 milijonov, po drugi strani pa britanski mediji radi poudarijo, da bi za stanovanje v Londonu odšteli prav toliko, če ne še precej več.

Britanska prestolnica je namreč v zadnjih letih postala ena najdražjih na svetu, kjer so cene tako visoke, da si jih ne more privoščiti več skoraj nihče. Za tisoč evrov najemnine na mesec tako dobite enosobno luknjo, kjer se iz postelje zvalite naravnost na štedilnik, okno - če ga sploh imate - pa komaj da lahko odprete.