Fascinantni hoteli
slice
V Subidi, edini "slovenski" michelinki: večerja pod trofejami in spanje v gnezdu
Zamejska institucija pod taktirko Joška Sirka, 19. september 2017 ob 07:09 Subida je institucija – naj si gre za njihove interpretacije starih furlanskih jedi ali pa za butično hotelirstvo, ki je za zgled številnim.
21
Home Exchange - ko svojo ljubljansko garsonjero zamenjate za havajsko vilo
30
14. september 2017 ob 06:40 Če ste gledali film Počitnice (The Holiday, 2006), v katerem Cameron Diaz svojo losangeleško vilo in milo kalifornijsko podnebje zamenja za idilično hiško Kate Winslet sredi zasnežene Anglije, s tem ...
Butični hotel Gredič - od počitniškega dvorca do kulise vinskih žajfnic
32
12. september 2017 ob 06:16 Do Grediča vodi ozka, vijugasta stranska cesta skozi Brda, mimo vinogradov ter posesti Marjana Simčiča in Movie do cvetoče sivke pred vhodom v butični hotel, katerega zunanjost je širši javnosti ...
Zanimanje za Intercontinental veliko, v načrtu nove naložbe v Sloveniji
46
8. september 2017 ob 16:43 Novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici, je prve goste sprejel pred dvema tednoma in že žanje veliko zanimanje.
Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani, sprejel prve goste
53
25. avgust 2017 ob 06:27 Danes prve goste sprejema nov, težko pričakovan ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici. Hotel bo popolnoma zaživel septembra.
Bodo ruski milijoni oživili nekoč najbolj luksuzni hotel Jugoslavije? Hotel Belvedere v Dubrovniku je bil ob odprtju leta 1985 najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, kjer se je zbirala estradna, športna in poslovna elita nekdanje države.
26
Video: Lone - moderni hotel z jugoslovanskim konceptom Veličastni rovinjski hotel Lone je bil leta 2011, ko je bil zgrajen, prvi hotel v verigi t. i. Design Hotelov na Hrvaškem.
12
Foto: Terme Paradiso bogatejše za prestižno opremljene sobe Terme Paradiso v Dobovi je predlani precej prizadelo dogajanje z migranti na bližnji slovensko-hrvaški meji, zdaj pa so z novo naložbo gostom ponudili 18 novih prestižno opremljenih sob.
6
Foto: Sprehod skozi najelitnejši hotel v Parizu V sredo se je po štiriletnih korenitih prenovitvenih delih v skupni vrednosti 200 milijonov evrov ponovno odprl eden najbolj znamenitih pariških hotelov, Hôtel de Crillon.
40
Kočevje dobilo hostel Bearlog: navdih so našli kje drugje kot v gozdu Bearlog, prvi hostel na Kočevskem, domuje v središču Kočevja v obnovljeni hiši z bogato zgodovino, ki jo nekateri poznajo kot Gostišče R og, drugi kot Činkla, spet tretji kot Škor'c ali Hišo z levi.
16
Černobil želi z odprtjem hostla privabiti več turistov Ukrajinska vlada je znotraj kontaminiranega območja v Černobilu odprla hostel, s čimer so turistom omogočili raziskovanje žarišča največje jedrske katastrofe v zgodovini človeštva.
19
Foto: Švicarski hotel brez zvezdic - le postelja v gorah Ob prihodu dobite pijačo dobrodošlice in zajtrk, nato pa vas domačin v gumijastih škornjih pospremi do sobe, ki je brez sten in stropa, le s posteljo, lučko in nočno omarico.
17
St. Daniel: Prvi hotel pri nas, kjer je vse ekološko – od gradnje do vinske karte Do St. Daniela v Hruševici, le streljaj od Štanjela, vodi ozka podeželska cesta, obdana z vinogradi in travniki.
48
Kulinarični biser sredi turistično obleganega Amalfija Da prispete do Don Alfonsa, je treba premagati kar nekaj ostrih, ozkih ovinkov po Amalfijski obali. Razgledi so osupljivi - in ne najbolj blagodejni za tiste z vrtoglavico.
24
Batagelj bo po Postojnski jami skrbel še za Planinko, cena prenočitve: do 500 evrov Hotel Planinka na Jezerskem ima novega lastnika. Kupila ga je družba direktorja Postojnske jame Marjana Batagelja, ki ga želi preurediti v butični hotel.
32

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo