Vzemite v sobo še eno osebo in prihranite. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Vzemite v sobo še eno osebo in prihranite. Foto: freedigitalphotos.net

Easynest.com, družba s sedežem vn San Franciscu, spodbuja tiste popotnike, ki potujejo sami, da si na njihovi spletni strani ustvarijo svoj profil, na katerem navedejo ciljne destinacije in datume. Nekako tako torej, kot poteka koncept pri t. i. couchsurfingu, kjer neznane popotnike nato gostiš na svojem domu - ali obratno.

Po postavitvi profila nato čakaš na "gostitelja" - solopopotnika, ki je rezerviral hotelsko sobo - in stopiš z njim v stik, če si želi deliti sobo za dva.

Oba popotnika lahko pregledujeta profil drug drugega in si prek dotične spletne strani pošiljata sporočila, dokler ne prideta do dogovora. Popotnik številka 1 nato plača neposredno gostitelju. Gostiteljem, ki si želijo privabiti goste, svetujejo, da si "postavijo privlačen profil" in da na vsa prejeta sporočila odgovarjajo v doglednem časovnem roku.

Pri Easynest.com so prepričani, da njihov koncept deljenja sob ne le pomaga solopopotnikom, da prihranijo, ampak tudi predstavlja odlično priložnost spoznavanja novih prijateljev, grajenja svoje mreže in novih priložnosti ter izmenjave podatkov o mestu, v katerem sezadržujete.