Fascinantni hoteli
B-restavracija je v 20. nadstropju hotela, odprta je tudi za zunanje goste, obratuje pa od 18. ure dalje. Foto: Intercontinental
Pogled na razsvetljeni vrh avgusta odprtega Intercontinentala, kjer domujeta restavracija in bar. Foto: Intercontinental
Alfredo Russo prihaja iz Torina in prisega na italijansko kulinariko, na kateri temelji tudi ljubljanska restavracija. Foto: Intercontinental
Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji testenin, pri katerih Russo prisega na preverjeno piemontsko pripravo - 45 rumenjakov na kilogram moke. Foto: Intercontinental
Russova markantna hladna predjed - tortica iz jajčevcev s češnjevci in burrato. Foto: Intercontinental
V B-baru imajo v ponudbi več kot 30 ginov z vsega sveta. Foto: Intercontinental

Dodaj v

Foto: V Intercontinentalovi B-restavraciji, najvišji restavraciji v mestu

Pod jedilnik se je podpisal italijanski mojster Alfredo Russo
23. november 2017 ob 07:56
Ljubljana - MMC RTV SLO

V Intercontinentalu, ki je svoja vrata po ekspresno hitri gradnji odprl konec avgusta, vam že pri vhodu dajo naglo vedeti, da vstopate v posvečen prostor, edini petzvezdični hotel v Ljubljani in drugo najvišjo stavbo v državi. Prostor prestiža in temu primernih cen. Taka je tudi njihova restavracija, ki jo vodi z Michelinovo zvezdico ovenčani italijanski kuharski mojster Alfredo Russo.

A do 20. nadstropja, kjer je najvišja restavracija v prestolnici, je še dolga pot in zdi se, da osebje hotela načrtno taktizira, preden novinarje popelje na razgledno točko, s katere se odpira razgled na vso Ljubljano. Zato najprej v sprejemnici, odeti v sredozemski kamen, les in zlat žamet, postrežejo makrone in vas pobarajo, ali ste ob vhodu zaznali kak poseben vonj.

Rdeča nit ljubljanskega Intercontinentala je namreč kranjska čebela, s katero želijo promovirati destinacijo, zato vas že ob vstopu skozi tista enigmatična temna steklena vrata pozdravi posebej za ta hotel medena esenca, ki prežema vse prostore. Medena nota se nadaljuje tudi v restavraciji in baru, a o tem pozneje.

Skratka, Intercontinental, ki ga je za 40 milijonov evrov v pičlem poldrugem letu zgradil srbski Delta Holding, je zamišljen kot doživetje za vse čute. 165 sob (od tega 14 suit), sprejemna avla, restavracija, bar, konferenčna dvorana, klub (gre za nekakšen ekskluzivni lounge za člane kluba InterContinental), wellness center in telovadnica so oblikovalsko dovršeni v topli barvni paleti, kombinirani s prevladujočo sivino, materiali so do okolja prijazni, keramične ploščice italijanske, svetila iz podjetja Lights of Vienna, volnene preproge delo španskih izdelovalcev preprog Alarwool, blazine žametne, pohištvo pa leseno.

Michelinka pri 22 letih
V vseh prostorih, od preprog do grafik po stenah in ogledal, se prepletajo detajli Ljubljane, kot so njene abstraktne zračne linije, zemljevid parka Tivoli in Ljubljanica s svojimi odsevi. Vsak detajl je premišljen, vse do vrha hotela, kjer pod taktirko chefa Alfreda Russa domuje B-restavracija.

Ime je izpeljanka angleškega izraza za čebelo ("bee"), mojster iz Torina, ki je svojo prvo zvezdico (za matično restavracijo Dolce Stil Novo) dobil pri rosnih 22 letih, danes pa svetuje številnim tujim restavracijam, pa je kranjski čebeli na čast v nekatere jedi na meniju vključil slovenski med. Je le bojda strokovnjak za tovrstno spajanje, saj je o vključitvi medu v hrano celo napisal knjigo.

Russo, jasno, v Ljubljani ni stalno navzoč, ampak po njegovih recepturah in navodilih kuha izurjena ekipa pod vodstvom Komna Bakića in italijanskega sous chefa Vincenza Sorvilla, sam pa, kot nam je povedal, prihaja v B-restavracijo približno enkrat na dva meseca. Meni spreminja vsakih nekaj mesecev in ga prilagodi sezonski ponudbi (težijo k slovenskim sestavinam), so pa okviri vsekakor postavljeni okoli italijanske in sredozemske kuhinje.

Burrata iz Italije, med iz Slovenije
Po trihodni degustaciji lahko rečemo, da je kulinarika v B-restavraciji na ravni, ki petzvedičnemu hotelu pritiče, ne pa tudi nujno Michelinovi restavraciji, pri čemer izstopa Russova zdaj že podpisna hladna predjed, tortica iz jajčevcev s kandiranimi dehidriranimi češnjevci na parmezanovem maslenem piškotu in burrati. Nasitna jed, ki upraviči ceno 13,5 evra.

Za glavno jed so nam postregli telečji "spezzatino" (nekakšna bolj poveličana različica golaža) iz ličk s krompirjem v treh oblikah (pirejem, pečenim in čipsom iz vijoličastega krompirja) - korektno, a teksture zelenjave, denimo, bolje obvlada neki drugi kuhar "nad" Ljubljano, Igor Jagodic iz Strelca na Ljubljanskem gradu. Za sladico smo pokusili njihov nepretresljivi "tartufo" (čokolada, lešnik in smetana Chantilly), kot se za kuharja z michelinko spodobi, pa se Russo od gostov poslovi z dvema vrstama drobnega peciva - piškotki iz polente in čokoladnimi pralineji s piemontskimi lešniki.

Luksuz 81 metrov nad Ljubljano, jasno, ima svojo ceno - hladne predjedi stanejo od 12 (gomoljna solata s kozjim sirom) do 20 evrov (goveji tatar) tople od 9,5 (bučna juha) do 19 (parmezanova rižota z žafranom), glavne jedi od 19,5 (ocvrta hobotnica s paprikami) do 28 (goveji file z mariniranimi gosjimi jetri z medom), sladice pa so po 9 evrov (tiramisu, tartufo, teksture jabolka z janežem ...).

B-bar nad mestom
Prav tako ne za vsak žep je sicer lepa, a kratka vinska karta, ki temelji skoraj izključno na primorskih in zamejskih vinarjih. Hišni vinar je Jakončič, eden redkih, ki jih lahko dobite na kozarec (njegova penina Mosaic je 6,20 evra, prav toliko boste odšteli za njegovo osnovno linijo chardonnayja in cabernet sauvignona). Sicer pa najdemo v ponudbi še nekaj briških velikanov in vipavskih biodinamikov, od Pasjega repa, Burje in Čotarja, do Jermanna, Ščurka, Movie in Edija Simčiča. Najdražje belo na dnevni karti je Gravnerjev breg (138 evrov), najdražje rdeče pa Merlot Opoka Marjana Simčiča (145 evrov).

Sicer pa ponudbo restavracije v 20. nadstropju dopolnjuje še B–bar, kjer lahko na terasi z razgledom na celotno mesto pod seboj uživate ob koktajlu. Kot so nam povedali, gostje Intercontinentalovih hotelov po vsem svetu v hotelskem baru vedno pričakujejo gin tonik, zato imajo v B-baru za te potrebe več kot 30 vrst gina, so pa posebej za "čebelski" hotel dodali v gin tonik še med.

Kaja Sajovic, kaja.sajovic@rtvslo.si
Prijavi napako
Komentarji
NinoZ
# 23.11.2017 ob 09:14
Cene so res ohoho, ampak za "ornk" 5* hotel pričakovano. Komentarji pa v stilu basni o lisici, ki ji je grozdje prekislo.
sirus
# 23.11.2017 ob 09:19
Hotel po moje ni namenjen osebam z rdeče-vijoličnimi fasadami in levi pred vhodnimi vrati.
Guinness
# 23.11.2017 ob 09:11
Meni so pa vsec tako opremljeni hoteli, predvsem, ko potujem poslovno. Cisto, udobno in funkcionalno.
pericon
# 23.11.2017 ob 09:19
Ni mi všeč, ko mojstri prodajajo svoje ime in jih ni zraven. Drugače sem pa vesela, da je Ljubljana dobila hotel hotel s 5*
crtomirjansa
# 23.11.2017 ob 08:21
Ne vem ce si upam skocit gor na eno kavo za razgled...
Guinness
# 23.11.2017 ob 10:46
jaz imam obcutek, da nekateri ne razumejo najbolje kako funkcionira vechodni meni.
ps11
# 23.11.2017 ob 09:31
Interior je bondovsko izjemen. Tisti ki pravite, da je grozen - ste popolnoma brez okusa in verjetno uzivate v kletnih pajzlih.
elektrupunk
# 23.11.2017 ob 10:02
jst pa samo tega ne zastopim.. k ste se tko v te testenine zapičl ..pa sploh porcije ... zakaj neki se pa reče xy hodov? ..a boš pojedu "proper" porcijo iz vaške picerije, ostalih hodov boš pa samo gledal..razumte da poanta telih menijev ni da greš vn nažrt tko kt iz enga Jurmana..pač pa da okusiš več jedi .. jebi ga..ni pocen, ni za vsakega..tud jst nisem med njim, ..mi je pa fino na vsake tooooooliko mal bolj fino jest :)..ok tud jst mislim da kje pretiravajo ...sploh tista iber popularna nordijska kuhinja s potlačenimi mravljami in podobnimi zadevami mi ne gre v glavo, ampak podobni meniji kot so tile tukaj ..al pa pr Danilotu (k je bil glih zadnjič prispevek itd itd) so mi pa čisto prebavljive zadeve :)
bluppo
# 23.11.2017 ob 09:14
Zanimivo meni pa sta arhitektura in interier kar lična. V stilu hotelov s tako kategorijo vendar z noto bolj modernističnih in "freetime" hotelov. Ljudje smo pač različni.

Sicer pa glede testenin. Eno je vrhunska kuhinja, drugo je pa 250g mlinotestovih špagetov, kuhanih 15 minut z golažem. Aja ne no, vmes je še cel spekter pravih testenin z raznimi omakami. Spet ljudje smo pač različni, jaz špagetov z golažem ne niti povoham, te vrhunske krožnike z veseljem poizkusim, v osnovi sem pa ljubitelj spektra testenin z raznimi omakami. Seveda s primerno kuhanimi testeninami, ter primerno izbranimi glede na omako. Carbonara s Farfallinami pač ne gre, ali pa Matriciana z Gnochetti sardi. Sicer pa na sliki je testeninska predjed ...
Cvetača
# 23.11.2017 ob 09:02
Jaz bi moral pojest čist vse jedi ki so na fotkah, da ne bi bil več lačen kot volk. Dvomim pa, da bi bil sit.
ajvard
# 23.11.2017 ob 09:44
meni je pa zelo všeč
pazi_mina
# 23.11.2017 ob 09:35
zakaj testenine v množini, če je na krožniku vedno ena pašta ali en tortelin ?!?
intelekt
# 23.11.2017 ob 10:51
No, prav je da obstaja takšna restavracija in meni kdaj pa kdaj paše poskusit takšne zadeve, četudi je malo dražje.
Komur pa to ne paše, pa naj pač ne gre. Za tiste, ki pričakujejo da se bodo za 5€ najedli da jim bo še 3 dni slabo pač to ni, pa tudi ne za tiste, ki ugotavljajo da za isti denar lahko kupijo za 2 tedna hrane v trgovini.
Takšno kuhinjo je pač treba gledati kot na umetnost in izkušnjo, ne kot nekaj kamor greš preprosto zato da zadovoljiš svojo lakoto.
Nekateri so pripravljeni zapraviti precej denarja za moderno umetniško sliko, drugim se pač zdijo vse skupaj packe nametane na belo podlago. Tudi tu bi lahko razmišljal, da za denar ene umetniške slike lahko kupiš eno tono barve v trgovini in sam doma napackaš 100 slik.
Acinho
# 23.11.2017 ob 10:13
Kar se pa tovrstnih porcij tiče sem pa bil v zadnjem mesecu dvakrat v tovrstnih restavracijah (določeni tu ste gotovo slišali za teden restavracij ali pa denimo "okuse Radolc`e") pa sem bil prijetno presenečen, če že govorimo o količini. Dejansko si na koncu sit, seveda ne napokan tako kot si napokan po obroku v vsaki slovenski klasični oštariji in se potem en dan prihajaš k sebi, ampak tisto ravno pravilno, da se ti ne išče hrana naslednji 2 do 3 ure (na tolikšne intervale pa naj bi človek tako ali tako jedel če zasledujemo zlato pravilo petih obrokov dnevno).
moonylink
# 23.11.2017 ob 10:09
za vrhunsko restavracijo v centru mesta to sploh niso ne vem kako visoke cene, bo definitivno treba poskusit, ko bova naslednjic v slo:-)
me4uall
# 23.11.2017 ob 11:42
Kako smešna, pravzaprav klovnovska, oprava receptorja.
Ali morda concierge-a?
Tudi če je na sliki le bellboy, bi se lahko pri 5* hotelu bolj potrudili.
Zelo mimo!
soc
# 23.11.2017 ob 19:01
Roko na srce, Alfredo Russo je dal podpis, pripravil in dostavil recepture in se vrnil v Italijo še istega tedna (ali celo dne). Zdaj pa morda pride takrat, ko se na obisk najavijo slovenske ocenjevalske osebnosti - Sršen, Mencinger, Štamcar, Napotnik, Šemičeva, očitno tudi gospodična Kaja. Drugače gre pri Intercontiju za restavracijo druge lige, kjer nedorasli kuhinjski vajenci pripravljajo jedi približno po recepturi. Doživeto z vso avtoriteto priznanega ocenjevalca. In natanko v limitih pogodbe, ki jo je srbski lastnik podpisal z italijanskim chefom z minimalnimi stroški za kuhinjo. Razočaranje leta.
DeepBlue
# 23.11.2017 ob 10:03
@ ps11

Okus je zelo subjektivna zadeva, tako da nabijaš na pamet ... Ali bi morali vsi imeti takšen okus kot ti?
zamudnik
# 23.11.2017 ob 11:38
A goste imajo ali hodi dežurni vsak večer v sobe prižigat luči?
RJSlo
# 23.11.2017 ob 08:40
Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji testenin, pri katerih Russo prisega na preverjeno piemontsko pripravo - 45 rumenjakov na kilogram moke.
------------------------------------------------------
No ja. Vse lepo in prav. Saj Lublana potrebuje takšen hotel, toda kg moke + 45 rumenjakov, na krožniku pa 1 dkg testenin? Ljubitelj testenin 45 let.
ABADON
# 23.11.2017 ob 13:09
Slavko daj povej na kaj majo pa razgled intekontinetal hoteli po drugih prestolnicah po evropi???
Tezko ma razgled na morje, ce se morja ne vidi a ne...."
ABADON
# 23.11.2017 ob 13:07
Sploh ne razumem. A ni svet zato, da ga spoznavamo, raziscemo??? Tukaj pa vecin pise o neki ostaljenih vzorcih obnasanja in se z njimi celo hvalijo.
Druzinska ostarija na hrvaskih otokih??? Ja super se slisi. Ampak v cem je boljsa od hotelske restavracije z super kuharjem??? Gre za dve povsem razlicni zadevi. Eno je smarna gora. Drugo je pa triglav. Folk je pa tko dolgocasen predvidljiv enostaven da je kr joj. Pa se hvalijo se s tem.
Jožef Beujs +
# 23.11.2017 ob 09:21
instant luksuz, z gini na soncu, lol
samo.hladnik
# 23.11.2017 ob 19:37
@Joker, Kolk košta pa ena ta prava kranjska klobasa?

Natakar v tej gostilni:"Šta kažeš?"
Barbikat
# 23.11.2017 ob 10:44
Luksuz? :))))) Luksuzni hoteli se zacnejo pri 3.000 Evri ba noc! P.s. "luksuz" s pogledom na razsuto zeleznisko in avtobusno postajo? :)
Slavkoo
# 23.11.2017 ob 17:02
"Slavko daj povej na kaj majo pa razgled intekontinetal hoteli po drugih prestolnicah po evropi???"

Briga me kako je drugje po Evropi! Jaz govorim za tega v Lj kjer je pogled na prodajalce kebaba in na razsuto zeleznisko postajo,itd,itd, A ni morda res? Luksuz? :)))
hehet
# 23.11.2017 ob 11:15
Zakaj so okna porisana s čudnimi simboli? Kaj pa razgled?
prizemljen
# 23.11.2017 ob 13:06
ps11

Vi niste nič kaj boljši. okus je lahko dober ali slab, vedno pa subjektiven. Mogoče so tisti, ki se ne strinjajo z vami v resnici precej brez okusa, mogoče pa ste vi snob, ki prebere, kaj je "in" ter to potem zagovarja.
Tu je kar nekaj komentatorjev, ki so napisali, da je NJIM to všeč ali da JIM ni.
No sicer pa vam je že DeepBlue povedal.

Osebno me sobe ne motijo, ne morem pa reči nič več kot: ustrezna hotelska soba pač. Udobna, funkcionalna, nekaj dvomov sicer v zvezi s kadjo. Sicer pa je to namen hotelskih sob. Skupni prostori pa mi niso posebno všeč. Spominjajo me bolj na razstavni prostor, kot na udoben bar ali prijetno hotelsko vežo.
Roky89
# 23.11.2017 ob 09:51
Noro. Ko bo denar se grem vsekakor z drago enkrat gor pogostit.
emanuelgoldstein
# 23.11.2017 ob 09:44
Jezus - za ta denar dobiš prazen krožnik. Kar se testenin tiče, pa bi moral zase naročiti enih 10 porcij. Ta velegurmanska natega, t.i. slow food je pravi porez na budale. Človek ki se hrani, kot da ima na krožniku, ni gurman, pač pa do hrane nima osnovnega odnosa - še posebej, ker na koncu obvezno nekaj pusti (v vsakem drugem primeru, bi takle krožnik izpraznil v 30 sekundah) se ne more razglašati za gurmana. Škoda je, da ljudje mislijo da uživajo le ,če za nekaj plačajo več in je lepo za videti. V bistvu so ljudje od dolgotrajnega študija (pranje glave) in dolgih delavnikov (centrifugiranje možganov) že tako zgubili stik s svojim pravim bistvom, da so kot programirani roboti. In potem rečejo 30 gramski porciji špagetov hedonistično doživetje.
Acinho
# 23.11.2017 ob 09:38
Sorrento@ haha evo ga, samo čakalo se je kdaj bo en tak komentar. Stari nihče te ne sili da greš tja (free market pa to), če je slučajno to res (v kar močno dvomim) pa itak ne bodo dolgo zdržali na trgu.

To, da je lastnik v veliki meri zaposlil ljudi iz Srbije, ki jih gotovo plačuje manj kot bi plačeval slovenske (žalostno a resnično) pa je spet njegova legitimna odločitev.

Polna usta o tem, kako smo se za to borili in da si želimo investicij a le ko gre za denar iz Balkana, skoraj nujno mora priti kakšen tak komentar. Tragikomično.
Jon Sneg
# 24.11.2017 ob 08:44
Meni se ti 5* hoteli zdijo preveč sterilni, brezdušni, globalizirani in tudi precenjeni. Osebje deluje hladno prijazno, skoraj uradno. Sam potujem veliko tako zasebno, kot poslovno in veliko raje poiščem kak hotel z karakterjem, kjer lahko pokramljam pri zajtrku z natakarjem in ob prijavi z receptorko,... Kar se pa tiče predlogov o različnih kuhinjah,,..., no ne vem, če bi kot Slovenec npr. hotel v hotelu jesti slovensko hrano ali kot Mehičan v Sloveniji mehiško,... To o multi-kulti hrani je zame spet ena globalizacijska zadeve, ko na koncu ne bomo več ne tič, ne miš. "Ko voli, nek izvoli", bi rekli na jugu,..., jaz pa se veliko raje držim gesla: Če si v Rimu, delaj to kar delajo Rimljani.
bory
# 23.11.2017 ob 20:44
ABADON
Hvala za pozornost in komentar. Ja te ljudi poznam osebno in ker imamo možnost da si svoje prijatelje lahko izbiramo, ti to niso. Da ne govorim kar tja v en dan, naj povem da sem v mojem predhodnem komentarju opisano obnašanje posameznikov lahko opazovala ( kot vidiš, nisem on ampak ona..) na odlično urejenem kmečkem turizmu pri mojih sorodnikih. Tam sem lahko poslušala pogovore o "fenomenalnih gastronomskih užitkih" pri tem ali onem chefu z neznasko zvenečimi imeni. Zraven pa se čudila kam spravijo vso količino hrane, ki jo po navadi še repetirajo ob že tako polnih krožnikih.
Guinness
# 23.11.2017 ob 09:47
Ah...Sorrentov komentar je vezan na to, da je bil pogoj za zaposlitev znanje anglescine in se nekaterih drugih jezikov (predvsem srbscine in nemscine). Ampak ker gre za hotel mi se vedno ni jasno, zakaj bi naj bil to problem.
Robin Lood
# 24.11.2017 ob 13:10
Dolgočasen hotel. Instant rešitev za bolj "zahtevne" goste.
samo.hladnik
# 23.11.2017 ob 21:59
Posledica dejstva, da so delavce raje pripeljali iz Srbije. Pri tem so se hvalili, da je bilo to kavalirsko do drugih hotelov v LJ, da jim ne bi prevzeli delovne sile.

V resnici pa je poanta v tem, da Srbe plačujejo bitveno manj kot bi morali Slovence. Da bi dali enemu Slovencu vrtoglavih 600 EUR je za Miškovićev petzvezdični hotel vendar več kot preveč!
One-trick pony
# 23.11.2017 ob 19:54
Iz tega interiera na slikah veje brezmejni hlad bizantinsko-turške kulture. Nobene topline, človečnosti.
bory
# 23.11.2017 ob 19:32
Mene je ob pogledu na na sicer mojstersko dovršene fotografije zeblo, močno se mi je zehalo in ob pogledu na ponudbo hrane so moje sline ostale povsem neprizadete. Poznam veliko ljudi, ki se z veseljem hodijo kazat v te de luxe hotele in se delat, da neskončno uživajo ob mikroskopsko mali količini hrane na oblikovalsko dovršenih krožnikih. Ko pa večina omenjenih ljudi pride v kakšno bogato založeno kmečko oštarijo pa dobesedno požrešno "sfrezajo" vse kar jim pride pod roke. Je pa prav, da naša prestolnica sledi potrebam tržišča, ne glede na to ali so te pristne ali lažne.......
Pims
# 23.11.2017 ob 17:49
Resnično nočem zganjati negativizma, vendar. Sam sem bil v hotelu in če povem že recepcija in vhod mrtvo hladna, brezosebna... Vsekakor ne po mojem okusu. Spet nekaj kar nekdo reče kako fajn je, pa pač ni.
samo.hladnik
# 23.11.2017 ob 15:23
EPP. Ok, samo moral bi biti označen kot takšen!
Jarik
# 23.11.2017 ob 11:02
Čestitam ljubljančanom in ljubljanskemu županu.
Iskreno.
pullach
# 23.11.2017 ob 15:43
prizemljen
se strinjam, okusi se razlikujejo, so dobri in slabi. Moj je dober.
ga_moram_imet
# 23.11.2017 ob 13:23
Meni je všeč. Bo treba obvezno na kavo in sladico. Ampak poleti ko bo luštno toplo.
Nha Trang
# 23.11.2017 ob 09:54
Tole bi naj bila nadstandardna hrana?
kingeston
# 24.11.2017 ob 09:58
vsake oči imajo svojega malarja, ampak nergači ki se pritožujejo nad 'nedomačnostjo' LOL in podobnimi zadevami ter cenami očitno ne poznajo drugega lokalne gostilne, kjer jim lokalna kelnerca med drenjem na lokalce za šankom prinese tisto čudno pico in instant pogrete šnicle na mizo... skratka podn od ponudbe nekateri poimujejo kot 'domače' in 'slovensko'.
bolano!
Javorovina
# 24.11.2017 ob 04:42
To je Ljubljana potrebovala. Za kulinarično ponudbo mi dol visi(škoda, da so fotke pomešane), ampak zakaj pa ne, vsakemu svoje. Se mi zdi lepo, lokacija (odprtost, razgled) izkoriščena, je neka kao zgodba (materiali), ni škatlasto (prostori ali pohištvo), še kar moderno. Seveda pa jaz ne rabim tega hotela. Dejansko če bi na hitro gledala, sploh ne bi vedela, da je Lj.
svyatoslav
# 23.11.2017 ob 21:55
Glede na renome kuharja, je hrana vrhunska. Take so tudi cene.
Pač, to ni restavracija za nizki in srednji sloj, za ekonomsko elito pa so cene očitno sprejemljive.
Verjetno se da podobno kakovostno jesti za nižje cene v marsikateri slovenski restavraciji ali gostilni z no-name kuharjem, ki je talentiran.
Primus Rochwald
# 23.11.2017 ob 12:40
Dobro, vsakemu svoje. Zamo to pač ni, ne morete pa me zato (in preostale) kot takšnega označiti, da sem "tipičen", za v slovensko oštarijo (aka menzo), tipa Jurman in podobni. Tam ne stopim, pa da mi dajo zastonj kosilo.

Sem velik gurman, zelo rad kuham in dobro jem. A imam veliko rajši tiste skrite dragulje in predvsem domačnost. Recimo kakšna družinska restavracija na hrvaških otokih, dnevni ulov :)) No, pa da ne 'zaplavam' preveč v poletje (me daje malo nostalgija), je tudi pri nas vrsta takšnih draguljev, a žal vsi "nimajo" za objavo na nacionalnem mediju.
Bondjanez
# 23.11.2017 ob 11:19
Bo treba probat. Zaenkrat slišim same pohvale.
samogledam
# 27.12.2017 ob 14:56
Lepo, elegantno opremljeno, pripravljena hrana zanimiva za oko in verjetno tudi za burbončice...imam pa pripombo kot gost mondenih hotelov po svetu, vse prevečkrat je hrana na sicer ogretem krožniku mlačna...jaz pa imam rad vročo jed.
Kazalo