Graščina je lep primerek viktorijanske arhitekture. Foto: Uradna stran hotela
Graščina je lep primerek viktorijanske arhitekture. Foto: Uradna stran hotela
Andy Murray
Murray je z zmago na Wimbledonu dosanjal britanske sanje. Foto: EPA

Cromlix House Hotel je razpisal 40 mest za natakarje, sobarice, vrtnarje in uslužbence v upravi. "Iščemo izkušeno, strastno osebje, ki bo postalo del nagrajene ekipe," je povedal Norbert Lieder iz družbe ICMI, ki hotel upravlja. "Po vsem svetu nestrpno pričakujejo odprtje Cromlixa, zato je za tiste, ki bodo uspešni, to lahko izjemna karierna priložnost."

2 milijona funtov vreden hotel, ki stoji na 20 pogozdenih hektarjih, je Murray kupil februarja, z namenom, da viktorijansko graščino s 15 spalnicami preuredi v hotel s petimi zvezdicami. Murrayjev brat Jamie je prav v tej graščini leta 2010 omožil svojo kolumbijsko zaročenko Alejandro Gutierrez.

Škotski teniški as, ki je med drugim osvojil tudi OP ZDA in olimpijsko zlato, je ob nakupu dejal, da je vesel, da lahko nekaj prispeva k prepoznavnosti svojega rojstnega kraja.

Odprtje aprila
Kompleks trenutno prestaja obsežna obnovitvena dela, a je že poleti začel sprejemati rezervacije za leto 2014 z odprtjem v aprilu. Hotel ima bogato ponudbo, v kateri seveda ne manjkajo niti teniška igrišča in teniške vadbene stene. Graščina ima tudi lastno kapelo, kjer bodo potekale vse poroke.

V Cromlixu boste odšteli od 200 funtov za majhno sobo z dvema posteljama do 595 funtov za suito. V ceni je zajet tudi tradicionalni škotski zajtrk, brbončice pa boste lahko razvajali v restavraciji Alberta Rouxa, Chez Roux, še poroča Telegraph.