Fascinantni hoteli
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.5 od 13 glasov Ocenite to novico!
divorcehotel.com
Na spletni strani podjetja je med drugim zapisano: Za nas niste le običajen klient. Vi ste naš gost. Foto: divorcehotel.com

Dodaj v

Hotel, kjer vam pomagajo do ločitve

Bistvo je skrajšanje postopka
13. februar 2012 ob 14:25
Amsterdam - MMC RTV SLO

Čeprav je februar mesec, ko praznujemo dan zaljubljencev, vsi le ne iščejo romantičnega oddiha v dvoje. Nekateri se raje odločijo za "ločitveni" izlet.

Tako je vsaj prepričan Jim Halfens, ki je ustanovil podjetje Hotel Ločitev. Nizozemec parom, ki bi se radi ločili, ponuja hitro in preprosto pot do samskega življenja.

Bistvo ponudbe je skrajšanje ločitvenega postopka iz nekaj mesecev na nekaj dni. Pari naj bi se s pomočjo strokovnjakov in pogovorov v čim krajšem času dogovorili o potrebnih zadevah za ločitev, od delitve premoženja do skrbništva nad otroki.

Halfens za svojo dejavnost uporablja različne prefinjene hotele po celotni državi, kjer se pari za nekaj dni nastanijo, večinoma v ločenih sobah. V ceno prenočišča je poleg zajtrka vključena tudi cena mediatorja, ki sodeluje v pogovorih med možmi in ženami, in pravnika, ki ponuja pravne nasvete. Pari, ki zapustijo hotel, morajo podpisani dogovor (če ga dosežejo) predložiti sodniku, ki v nekaj tednih uradno razglasi ločitev.

Halfens pa pravi, da je ponudba namenjena le parom, ki nimajo resnejših težav in pri katerih gre le za težave pri dogovoru, komu kaj pripada. Žena in mož morata biti pripravljena na ločitev in na sodelovanje.

Direktor trženja Ninke Bons je za Sky News povedal, da pare obravnavajo kot povprečne hotelske goste, a pri tem pazijo, da jim ne postavljajo neprijetnih vprašanj, kot je, ali so bili zadovoljni z bivanjem v hotelu.

Ideja je v Ameriki postala tako zanimiva, da so se že pojavile televizijske hiše, ki pošiljajo ponudbe, da bi v hotelih snemali oddaje in spremljali zgodbe obiskovalcev. Zaradi vse večje priljubljenosti storitve pa Halfens razmišlja, da bi podobne hotele odprl tudi v Nemčiji in v Ameriki.

P. S.
Prijavi napako
Komentarji
Prepečenec
# 13.02.2012 ob 19:49
Fino je, da je zajtrk vključen v ceno.
hyosung
# 14.02.2012 ob 11:42
njemu kurbo, njej striptizerja....ni več debate, postopek je hiter
Bivši uporabnik
# 14.02.2012 ob 11:00
kapitalizem = prodamo vsako mozno bedarijo
Majster
# 14.02.2012 ob 17:34
Aja pa vse skupaj se lahko še dje zavleče kot, tko da ni greh poskusit hitro rešit zadevo
Majster
# 14.02.2012 ob 17:32
Haha prepečenec.
Sicer je pa stvar koristna, zakaj bi se par mesecev pravdal, itd... če se lahko rešijo muke kmalu, dobra ideja ni kj.
Kazalo