Na lestvicah kraljujeta Bosna in Hercegovina ter otočje Turks in Caicos. Foto: BoBo/AP
Na lestvicah kraljujeta Bosna in Hercegovina ter otočje Turks in Caicos. Foto: BoBo/AP

Tudi slovenski hoteli so se po kakovosti v Evropi uvrstili med prvo deseterico - pristali so na devetem mestu, za Madžarsko in pred Slovaško.

Slovenija se je tudi v svetovnem merilu znašla na visokem 36. mestu, za Sejšeli in pa pred tihomorsko otoško državo Tonga.

Tako je pokazala raziskava spletnega iskalnika nastanitev Trivago, ki temelji na podlagi indeksa višine ocen uporabnikov (trivago Rating Index - tRI). Na Trivagu je agregiranih že več kot 215 milijonov mnenj, ki jih sproti pridobivajo trenutno iz 33 spletnih rezervacijskih strani.

"Indeks tRI vzame razpoložljive ocene iz različnih virov po vsem spletu in uporabi algoritem za njihovo agregacijo, ki predstavlja zanesljivo in nepristransko oceno. Ni zgolj povprečje števila ocen. Je indeks, ki temelji na preizkušenem in preverjenem matematičnem pristopu," pojasnjujejo pri Trivagu.

Najboljši med najboljšimi
Med države z najboljšimi hoteli na svetu so se uvrstili še Kajmanski otoki, Mali Antili, Maldivi, Saint Lucia, Bermudi, Mauritius, Belize, Bosna in Hercegovina je tukaj na devetem mestu, deseterico pa zaokrožuje tihomorski otok Norfolk.

Uporabnike pa so v Evropi prepričali še hoteli v Liechtensteinu, Monaku, Srbiji, Avstriji, Albaniji, Črni gori, na Madžarskem, Sloveniji in na Slovaškem.