Hotel bo namenjen predvsem družinam. Foto: Adeo Alpin
Hotel bo namenjen predvsem družinam. Foto: Adeo Alpin
Maier in Schönfelder sta po upokojitvi poslanstvo odkrila v hotelirstvu. Foto: AP

Cene v hotelu, ki ga bo gradila družba Adeo Alpin v neposredni bližini žičnice Rueppenhang, naj bi bile "do družin prijazne", po okoli 119 evrov na sobo, poroča časnik Tiroler Tageszeitung.

"Želimo ustvariti dostopno smuko z dostopnimi cenami na do družin prijaznem smučišču. To ni velneshotel, to je hotel za ljudi," je pojasnil 42-letni Maier, ki je pred dnevi postal še tretjič oče.

Veriga
Sob bo 85, ob tem pa še restavracija in manjši velnescenter, trinadstropni hotel avstrijskega arhitekta Romana Kaindla pa naj bi bil zgrajen prihodnje leto. Hotel naj bi obratoval celo leto, gradnja pa naj bi stala 6 milijonov evrov.

Da pa obstaja že veliko idej za nadaljnji razvoj, je potrdil Maier, ki omenja celo med osem do deset novih hotelov. Med lokacijami, ki se omenja, je Schruns na Predarlskem in Pichl v bližini Schladminga.

Maier, ki s štirimi velikimi kristalnimi globusi, 54 zmagami in štirimi olimpijskimi medaljami velja za enega najboljših smučarjev vseh časov, se je upokojil leta 2009, 37-letni slalomski specialist Schönfelder pa leta 2013.