Fascinantni hoteli
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.1 od 29 glasov Ocenite to novico!
Dobrodošli v Peninsuli. Foto: Reuters
Pogled v notranjost hotela. Foto: Reuters
Stavba hotela ima zgodovinsko vrednost. Foto: EPA

Dodaj v

V Parizu odprl vrata hotel z najdražjo sobo

Hotel Peninsula cilja na premožne azijske turiste
9. avgust 2014 ob 06:24,
zadnji poseg: 9. avgust 2014 ob 07:16
Pariz - MMC RTV SLO, Reuters

Le streljaj od Slavoloka zmage in Elizejskih poljan, v stavbi, kjer je George Gershwin leta 1928 napisal Američana v Parizu, je svoja vrata pred dnevi odprl hotel Peninsula, zadnji hotel s petimi zvezdicami v Parizu.

Projekt je vlagateljici, družbi Qatar’s Katara Hospitality in Hongkong and Shanghai Hotels, stal kar 750 milijonov evrov, stavbo pa sta kupili od francoskega zunanjega ministrstva, ki jo je po drugi svetovni vojni prevzelo od Nemcev.

Med vojno je stavba na aveniji Kléber z začetka 20. stoletja namreč služila kot vojaški štab okupatorskih sil, leta 1973 pa so v njej med vietnamsko vojno potekala mirovna pogajanja.

Obnovitvena dela so trajala štiri leta, prve goste, ki jim obljubljajo kraljevsko obravnavo, pa je hotel sprejel ta teden.

Strateška naložba v prihodnost
Pri odprtju razkošne in pregrešno drage Peninsule je šlo tudi za strateško bitko in dolgoročno naložbo - privabiti nov sloj azijskih milijonarjev, še zlasti kitajskih. Kot upata azijski vlagateljici, pa tudi obratno - da bi evropski gostje prepoznali kakovost znamke Peninsula in se odločili še za katerega izmed njihovih drugih hotelov. Pariška Peninsula namreč ni samo prva izpostava te luksuzne verige v Franciji, ampak v celotni Evropi.

"Če imamo dobro nepremičnino v Evropi, upamo, da bodo Evropejci spoznali znamko Peninsula in se odločili še za naše izpostave v Severni Ameriki in Aziji. Zato se osredotočamo na majhno število, hočemo pa, da je ta peščica naših hotelov v najboljših mestih sveta in da so naši hoteli med najboljšimi na svetu," je za Reuters povedal Clement Kvok, predsednik družbe Hong Kong and Shanghai Hotels.

Od 1.000 do 25.000 evrov na noč
Cene sob v pariški Peninsuli se začenjajo pri dobrih tisoč evrih na noč, za najprestižnejši apartma z lastno teraso pa boste odšteli kar 25.000 evrov na noč, kar je največ v Parizu, ki tudi sicer ne slovi ravno po poceni namestitvah. Sob je skupaj 200, v vsaki izmed njih pa lahko gostje brezplačno kličejo kamor koli po svetu, imajo na razpolago svoj tiskalnik, avtomat za kavo, sušilec za nohte in tablico, na kateri so zbrane vse funkcije, od uravnavanja luči do naročanja zajtrka v sobo.

Odprtje Peninsule je sicer potekalo hkrati s ponovnim odprtjem še enega luksuznega hotela v prestolnici - Plaza Athenee, ki je bila zaradi obnovitvenih del zaprta več mesecev. Najbogatejši Zemljani imajo tako v Parizu kar nekaj možnosti. Mesto, ki vseeno čuti padec števila ruskih, indonezijskih in japonskih gostov, ima sicer manj hotelov s petimi zvezdicami kot New York ali London, a do leta 2016 naj bi svojo luksuzno ponudbo precej okrepili.

Lani so v Parizu, enem najbolj obiskanih mest na svetu, našteli 30 milijonov turistov.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
Tomaz12
# 09.08.2014 ob 08:21
Če me ne čakajo v sobi vsaj 4 tajske maserke, je teh 25.000 e čisto brez veze, pa sploh ne rabim tiste multifunkcijske tablice ;)
bob.
# 09.08.2014 ob 12:12
Lepo so ga uredili.

Merlot,
dvomim da je tudi tebi namenjen. Verjamem pa, da Pariz obiščejo tudi taki z milijon evri na mesec. In nevem zakaj nebi namesto v sobi za 500€ na noč, si vzeli kaj takega. Pri taki plači, bi tudi sam želel imeti vse v detajle in postrežbo na nivoju. Ponudba pač mora biti za vsak žep.
Merlot
# 09.08.2014 ob 11:54
Ne vem no, rezervirati sobo v takem hotelu se mi zdi popolnoma brez veze. Vsaj kolikor sam zaradi službenih potovanj spim po hotelih sklepam, da je brez veze no. Večino časa si itak po obveznostih v hotel pa se vrneš, da se stuširaš, greš spati, vstaneš, zajtrk in gremo dalje. Da bom plačeval 1000€ več na noč zato, da ima hotel pozlačene kljuke, kristalne lestence itd. je pač bedarija. To, da bi šel v tak hotel na dopust pa se mi zdi še večji absurd.
tecka
# 09.08.2014 ob 17:28
Zadnji hotel s petimi zvezdicami v Parizu?

Najbrž je mišljen najnovejši ...
VinBencin
# 09.08.2014 ob 14:20
Merlot
glej... tudi če služiš 1mio € na leto je to metanje denarja v smeti. Ampak imaš ljudi na tem svetu, ki služijo tudi po mio € na mesec. Takim tudi 25000€ manj pomeni kot pa povprečnemu Slovencu 50€.
jo-jo
# 09.08.2014 ob 12:43
V fotogaleriji je kar nekaj renderjev.
ipad
# 10.08.2014 ob 23:43
pariz pa res ne potrebuje še več 5-zvezdičnih hotelov, ko pa že 2-zvezdični dosegajo cene le teh:-) 4* pri louvru za 200€ bi pri nas 4 različne inšpekcije dol zaprle...
murovec
# 10.08.2014 ob 17:41
Predlagam, da tja premestijob Velikega JJ bo bolj primerno njegovemu Visočanstvu.
fafner
# 09.08.2014 ob 12:40
¸To je za arabske sheike in podobne, ki sploh ne gledajo kaj podpisujejo oz. kakšne so cene....
Janx
# 19.01.2018 ob 11:29
MatjazP podpišem.

Kdor si lahko v tem svetu še kaj privošči so mafijci, šejki, športniki, lastniki multikorporacij in njihovi podrepniki in par glasbenikov ter Paul MCcartney in Mick Jagger, The Boss pa ne gre tak hotel.

Razen zadnjih dveh so vsi ostali vredni pregona..
Janx
# 19.01.2018 ob 11:25
"Sob je skupaj 200, v vsaki izmed njih pa lahko gostje brezplačno kličejo kamor koli po svetu, imajo na razpolago svoj tiskalnik, avtomat za kavo, sušilec za nohte in tablico, na kateri so zbrane vse funkcije, od uravnavanja luči do naročanja zajtrka v sobo."

Dobro, razen sušilca za nohte sem takele drobnarije dobil tudi v sobi za 100 € ali manj na noč, tiskalnika pa v sobi res ne rabim, mislim, pa da ga kitqajci še manj hehe.
Sicer pa verjamem, da je v sobi 25.000 € very nice.
ism
# 11.08.2014 ob 07:48
murovec še tukaj s politiko teži. Če pa je zaljubljen vanj. Prosim, umiri se, ker če spiš, ješ in delaš z mislijo nanj, ni treba še tu težiti.

Pred kratkim pa so tu pisali, da v Franciji ni nobenega hotela s petimi zvezdicami.
simonbbb
# 10.08.2014 ob 20:32
Ne vem zakaj ne gledate z tega vidika nov hotel nova delavna mesta.
To si v parizu lahko privoščijo.
Kdo ima tok denarja za to ga pac ima.
Treba ga je tko al tko zapravt.drgac pa vse stoji to je kriza pol.
Hik
# 10.08.2014 ob 11:51
Mogoče pa se za 25.000 evrov tak kvalitetno naspiš, da ti potem par mesecev ni treba spati.
MatjazP
# 10.08.2014 ob 00:27
Klemensas: (moram pokomentirat)
Ne gre za neko preseravanje, pa tudi ne za dragocene detajle, narobe ste to razumeli. Če si bogataš, je tak luksuz normalen tudi zaradi varnosti, zasebnosti itd.

In kako bi ti to vedel? Si mar miljarder?

Ne more se bogataš gibati v istih okoljih kot raja, saj bi ga raja lahko nadlegovala ali celo napadla. Če bi recimo Paul McCartney prišel v hotel za 100 evrov, bi mu že sam receptor težil za avtogram, da o čistilkah in drugem osebju ne govorim.

McCartneyu bi težili tudi, če bi povsem bankrotiral. Nekemu šejku nihče ni bi težil, ker bi bil tudi sam nihče, če ne bi nosil zlatih srajc in pištol.

Če pa prideš v tak luksuz, pa je vse na nivoju, služinčad vzgojena, olikana,skratka tam je bonton visoke družbe, ki je največ vreden in se ga najbolj plača. Bogataš enostavno ve, da ne tvega veliko, če gre v tak hotel.

Predvsem mi je simpatična beseda služinčad (služničad o.p.). Oj! Ti sanjaš o kolonijalizmu in živiš v 23. epizodi Game of Thrones. Česar se bogataš najbolj boji je to, da bi ga okradli in bi ostal brez denarja, zafrustriran in beden nihče; tak kot je v resnici. Ja, dejansko je za njih svet služničad, ki mu razgrinja rdeče preproge in mu spredaj liže pločnik, zadaj pa se mu reži.
Poleg tega zelo boli, če imaš miljon evrov za čez vikend, pa nobene ideje, pa še nobenega hotela za 25.000€ na noč v bližini.

Ta plevel gangsterjev-bogatašev bi morali v EU počasi obravnavati enako kot mafijce in diktatorje. Naj gredo v Dubaj.
Klemensas
# 09.08.2014 ob 21:07
Ne gre za neko preseravanje, pa tudi ne za dragocene detajle, narobe ste to razumeli. Če si bogataš, je tak luksuz normalen tudi zaradi varnosti, zasebnosti itd. Ne more se bogataš gibati v istih okoljih kot raja, saj bi ga raja lahko nadlegovala ali celo napadla. Če bi recimo Paul McCartney prišel v hotel za 100 evrov, bi mu že sam receptor težil za avtogram, da o čistilkah in drugem osebju ne govorim. Če pa prideš v tak luksuz, pa je vse na nivoju, služinčad vzgojena, olikana,skratka tam je bonton visoke družbe, ki je največ vreden in se ga najbolj plača. Bogataš enostavno ve, da ne tvega veliko, če gre v tak hotel.
anteros
# 09.08.2014 ob 12:52
Edino kopalnica mi je všeč, vse ostalo je tako nametano po prostorih skupaj, da ne razbereš, kaj so hoteli s tem povedati. Kaos. Postreščki imajo pa tudi 3. razredno obleko, kot iz cirkusa so. Maksimalno 500€ na noč bi dal za sobo. Za 25.000€ bi me morali pa z Maybachom priti iskat na dom in me odpeljati v hotel. Družbo bi mi morala pa delati najmanj ena dama.
Kazalo