Kulinarika
slice
Foto: Kako je videti tržaški Eataly, največja tržnica italijanske hrane na svetu
Odprtje poslovalnice v torek, 16. januar 2017 ob 17:02 V torek bodo v Trstu odprli prvo poslovalnico Eatalyja, največje pokrite tržnice italijanske gastronomije na svetu, sestavljene iz restavracij, pekarn, kavarn, stojnic s hrano, prodajnimi artikli in ...
21
Izbrana kava ob bok sirom, vinom, čokoladam
32
12. januar 2017 ob 18:54 Slovenijo je zajel t. i. tretji val pitja kave - nov trend, ki to črno tekočino postavlja ob bok izbranemu vinu, siru in čokoladi.
Ena najboljših hrvaških restavracij prisiljena zapreti svoja vrata
28
3. januar 2017 ob 16:46 Splitska restavracija Paradigma je veljala za eno najboljših na Hrvaškem.
Katero penino izbrati za skok v novo leto?
19
26. december 2016 ob 12:01 Če se še odločate, s katero penino boste nazdravili na najdaljšo noč v letu, je obisk Festivala penin prava stvar za vas.
Jernej Kitchen: Ni ga čez svež, omamno dišeč domač kruh
25. december 2016 ob 06:00 Ustvarjalca kulinaričnega bloga Jernej Kitchen med prazniki ne bosta veliko vihtela kuhalnic, a brez peke "tone" piškotov in več vrst kruha pač ne bo šlo.
Radikonu v spomin - kolegi s festivalom počastili velikana naravnih vin Bilo je sredi tedna, zgodaj popoldne, a parkirišče pred Radikonovo domačijo na Oslavju je bilo že nabito polno, v preddverju je dišalo po polenti, sirih, pršutu in toplem bakalaju, v notranjih ...
6
Festival vin izključno za mlade popoln uspeh - razprodan do zadnjega Drugi festival, namenjen izključno mladim, predvsem študentom, je bil že v predprodaji popolnoma razprodan.
5
Ana Roš - osebno Ana Roš je kuharska mojstrica, ki je nedvomno najbolj zaznamovala leto 2016. In da prehitimo vprašanja "Zakaj spet Roševa?"
Pet jedi, ki so zaznamovale kulinarično leto Izpostavljanje petih krožnikov, ki so zaznamovali kulinarično leto pri nas, je zelo nehvaležna naloga in po krivici bomo marsikoga izpustili.
Mestni vodnik: 72 ur na … Dunaju Na MMC-ju začenjamo serijo urbanih vodnikov po svetovnih prestolnicah, v katerih razkrivamo nekatere manj znane znamenitosti, najbolj vroče restavracije in lokale ter dajemo nekaj namigov, kako ...
27
Najboljši rezalec pršuta je za razrez enega stegna plačan 4.000 dolarjev Florencio Sanchidrián je mojstrski rezalec pršuta, ki je rezal sloviti iberski pršut na nekaterih najprestižnejših dogodkih na svetu za velepomembneže, kot je Barack Obama.
39
Leto novih restavracij - od neapeljske picerije do vrhunskega bistroja V letu, ki se počasi izteka, se je po Sloveniji odprlo kar nekaj novih restavracij, od katerih so nekatere naglo postale nepogrešljiv del slovenske kulinarike.
32
Avstralec, ki si je s kariji prislužil michelinko – in pristal v Sloveniji Bilo je ravno jutro po ameriških volitvah in v kotu Hiše Franko je poklapan sedel Andy Ricker, ki v kuharskem svetu velja za manjšo ikono in ki je tako podkovan v vsem tajskem, da je po beznicah ...
18
Od Zemona do Movie - najboljše restavracije in vinarji Primorske* Najboljše oz. najbolj profilirane primorske restavracije, vinoteke, vinarji in oljkarji so končno zbrani vsi na enem mestu - v gastronomskem vodniku Okusi Primorske.
17
Belgijsko pivo - svetovna kulturna dediščina? Od rjavih aleov do zlatih pilsnerjev, od kislega piva spontane fermentacije do močnih trapistov, ki jih varijo v samostanih, belgijsko pivo slovi po vsem svetu.
40

Videonovice
Kulinarika in običaji v Ormožu 00:12:45, 13.01.2017
40. obletnica v Hotelov Bernardin 00:02:12, 10.01.2017
40 let hotelov Bernardin 00:02:59, 10.01.2017
Hotel na Arehu zaprt že dve leti 00:01:46, 09.01.2017
35. novoletni pohod na Kum 00:01:55, 07.01.2017
Turizem 365 - Kirgizija 00:23:29, 06.01.2017
Hotel Lek v roke Nizozemcem 00:01:50, 06.01.2017
Hrvaška policija pod Vitrancem 00:02:22, 06.01.2017
Upad turizma v Turčiji 00:01:54, 06.01.2017
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo