Kulinarika
slice
Tuji vinski strokovnjaki v Sloveniji navdušeno odkrivali rebulo
Kar dva simpozija o rebuli v zadnjih v dveh tednih, 3. september 2018 ob 12:25 V zadnjih dveh tednih sta na bila zahodu Slovenije kar dva večja, mednarodna simpozija o rebuli. Oba sta pritegnila velika imena iz sveta mednarodnih vinskih poznavalcev in novinarjev.
17
Video: Festival v Mariboru vabi z mesom krokodila in zebre
30
31. avgust 2018 ob 14:16 Maribor bo ta konec tedna v znamenju kulinaričnih dobrot. Ljubitelji ulične hrane bodo lahko na Trgu Leona Štuklja na Street Food Marketu poskusili tudi meso krokodila, kenguruja in zebre.
Naziv vinar leta odšel v Ormož
2
28. avgust 2018 ob 18:35 Ena vodilnih slovenskih vinskih kleti Puklavec Family Wines iz Ormoža je na sejmu Agra prejela naziv vinarja leta. Naziv so podeljevali prvič.
Revija Time med 100 naj krajev na svetu uvrstila Hišo Franko
56
24. avgust 2018 ob 09:17 Revija Time je v svoji posebni izdaji sestavila seznam stotih krajev na svetu, vrednih obiska. Med njimi je tudi kobariška restavracija Hiša Franko, v kateri ustvarja Ana Roš.
Sacha Baron Cohen pretental kulinaričnega kritika, da jé kondom in "človeško" meso
20
21. avgust 2018 ob 14:37 Po Ali G-ju, Brünu in Boratu se je Sacha Baron Cohen vrnil s svojo novo oddajo na Showtimu, naslovljeno Who Is America?
"Slovenija se trži s konvencionalnimi vini, ko bi morala izpostavljati oranžna" Simon J. Woolf je eden največjih strokovnjakov za t. i. oranžna/jantarna vina, bela vina s podaljšano maceracijo.
28
Slovo Robuchona, kuharja z največ Michelinovimi zvezdicami Francoski kuharski mojster Joël Robuchon, ki je bil znan kot kuhar z največ Michelinovimi zvezdicami na svetu, je umrl v 74. letu starosti.
9
Zanimanje za krimska vina raste Na krimskem polotoku so v sovjetskih časih proizvajali šampanjec in vino, ki ju je bilo mogoče kupiti v vseh republikah nekdanje države, zanimanje za vinarstvo po priključitvi Krima Rusiji pred ...
9
Bi poskusili fižolovo torto, potico ali kruh? Andreja Škrabec se je poglobila v pojav fižola v ribniškem koncu in napisala kuharsko knjigo z 69 recepti.
8
Bangkoška poulična kuharica hoče vrniti Michelinovo zvezdico Jay Fai, 73-letna legendarna bangkoška poulična kuharica, ki je postala še večja senzacija, ko je lani dobila Michelinovo zvezdico, si želi, da bi zvezdico lahko – vrnila.
22
Kamnik – prestolnica malih pivovarjev V Sloveniji se radi pohvalimo, da imamo zelo bogato izbiro vrhunskih vin, v zadnjem času pa je čedalje pestrejša tudi ponudba različnih vrst piva. Zasluga za to gre tudi malim pivovarjem.
17
Sveti Florijan, detajli, zaokroženi v gurmansko doživetje V prostore nekdanjega kultnega Amerikanca umeščen Sveti Florijan je tri v enem: čez dan delikatesa z vinskim barom, pozno popoldne se odpre bistrojski tip restavracije, zvečer pa v kletnih prostorih ...
9
Noži nabrušeni - pariški chefi v boju za restavracijo na Eifflovem stolpu Največji pariški kuharski mojstri so v teh mesecih bili srdit troboj za Jules Verne, znamenito restavracijo v drugem nadstropju Eifflovega stolpa, ki jo od leta 2007 vodi zvezdniški chef Alain ...
8
Ana Roš: Slovenci smo premalo ambiciozni in predani delu Hiša Franko, dan po tem, ko se je ekipa z Ano Roš in Valterjem Kramarjem na čelu vrnila iz Bilbaa, kjer se je kobariška kulinarična institucija prvič uvrstila med 50 najboljših restavracij sveta.
365
Najboljše restavracije sveta: Hiša Franko prvič med 50! V Bilbau v Baskiji so objavili težko pričakovani seznam 50 najboljših restavracij sveta – na prvo mesto se je po enoletnem premoru spet zavihtela Osteria Francescana iz Modene, Hiša Franko pa je ...
49

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo