Kulinarika
slice
Italijani bijejo boj za tiramisu - je furlanski ali beneški?
Boj za zaščito, 15. avgust 2017 ob 18:39 V Italiji se je v zadnjih dneh razvnel pravi politični boj okoli tega, kdo si je izmislil tiramisu: Furlani ali Benečani.
15
V Berlinu naročanje hrane v angleščini - znak za alarm ali odprtost mesta?
96
15. avgust 2017 ob 10:37 Vidni predstavnik nemške vladajoče Krščansko demokratske unije (CDU) je izrazil ogorčenje nad tem, da zaradi množice priseljencev v nekaterih restavracijah v Berlinu ni več mogoče naročiti v nemškem ...
Slovenske praznike počastijo tudi v Šrilanki
3
12. avgust 2017 ob 07:43 Družina Butul z Manžana je v Šrilanki, kjer je v zadnjih letih že skorajda doma, znova sodelovala pri veličastnem dogodku, ki utrjuje pogled na Slovenijo in obenem širi možnosti večplastnega ...
Kras vabi na tradicionalni praznik terana in pršuta
6
11. avgust 2017 ob 06:43 Tudi letos, že 47. leto, Kras vabi na tradicionalni praznik terana in pršuta, ki bo poleg vrhunske in lokalne kulinarike ponudil tudi pester spremljevalni program.
Slovenski školjkar, ki vzgoji 250 ton klapavic letno, si mane roke
33
6. avgust 2017 ob 07:02 Poleti imajo školjkarji polne roke dela. Največ povpraševanja je po sredozemskih klapavicah oziroma po domače "pedočih".
"Mafijska govedina" - bi odšteli 180 dolarjev za sendvič? Izjemno uspešna tokijska delikatesa s sendviči Wagyumafia se širi v ZDA, natančneje, v San Francisco, kjer bo od začetka prihodnjega leta prodajala med drugim tudi svoj "zloglasni" sendvič "wagyu ...
19
Foto: Prvi avtomat, v katerem lahko kupite sveže ostrige Na francoskem otoku Île de Ré na zahodni obali Francije so odprli prvi prodajni avtomat, v katerem stranke ne dobijo čokolade ali pijače, ampak sveže ostrige.
1
Tekmovanje sladoledarjev: kje imajo najboljši sladoled v Evropi? V Bologni v srednji Italiji so v petek priredili evropski polfinale sladoledarskega tekmovanja, na katerem sta sodelovala tudi slovenska udeleženca.
15
Gostovanje priljubljene Odprte kuhne to soboto tudi na Ptuju Odprta kuhna bo v soboto na Ptuj prinesla okuse z vsega sveta, med 11. in 21. uro se bo Mestni trg spremenil v kulinarično tržnico, na kateri se bo predstavilo 25 ponudnikov.
5
Hiša Franko imperij povečala za ljudsko pivnico Svetovni, z Michelinovimi zvezdicami ovenčani kuharski mojstri odpirajo cenovno prijaznejše bistroje, Hiša Franko, za katero stojita Ana Roš in Valter Kramar, pa je okolici primerno v teh dneh ...
65
Kuharju je prekipelo in se je znesel nad gosti z lažnimi alergijami Avstralski kuharski mojster se je na Instagramu znesel nad gosti, ki zaradi takih ali drugačnih modnih muh hlinijo alergije na hrano, češ da s tem življenjsko ogrožajo tiste, ki trpijo za pravimi ...
35
Planina nad Ajdovščino – kraj, ki rojeva vrhunske vinarje Do Planine vodi strma vijugasta pot, prek reke Vipave navzgor na planoto, navzgor med vinograde s prvovrstnimi legami. Tu je doma nekaj boljših vipavskih vinarjev.
11
Poslovil se je Stanko Čurin, vinar, ki je oral ledino "Umrl je Stanko Čurin, svetovno priznani prleški vinar, ki je v vinarstvu dosegel vse, kar se je doseči dalo."
9
V Ljubljani poteka mednarodno ocenjevanje vin Na Ljubljanskem gradu se začenja mednarodno ocenjevanje vin, kjer bo 48 degustatorjev iz 15 držav med 405 vzorci iz 19 držav izbiralo najboljša vina.
3
Devinski grad vabi na festival vitovske, Brda na degustacije Še nimate načrtov, kako preživeti konec tedna? Tudi tokrat je vinsko-kulinarična ponudba bogata; tako na primorskem kot na štajerskem koncu.

Videonovice
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo