Kulinarika
slice
Ljubno dobilo vrhunsko restavracijo - za štedilnikom sin Janeza Bratovža
Restavracija Herbal deluje v sklopu glamping resorta, 20. februar 2017 ob 06:28 Na Ljubnem ob Savinji je svoja vrata odprla restavracija Herbal, ki deluje v sklopu luksuznega Herbal glampinga. V njej bo kuhalnico vihtel Tomaž Bratovž, sin kulinarične avtoritete Janeza Bratovža.
5
V novo sezono vinskih festivalov s salonom penečih se vin
1
15. februar 2017 ob 06:22 Sezono vinskih festivalov, ki se zdi vsako leto daljša, tudi letos odpira salon penečih se vin v Ljubljani, že četrti po vrsti.
Le 1947, edina nova restavracija v Franciji s tremi "michelinkami"
2
10. februar 2017 ob 12:47 Sloviti Michelinov vodnik je v novi izdaji na novo razdelil zvezdice med 70 restavracij v Franciji, a le ena je dobila najvišjo oceno.
Radič kot promotor Slovenije? Da, če je lep kot roža.
8
6. februar 2017 ob 06:17 V času, ko se Slovenija vse bolj pozicionira na svetovnem kulinaričnem zemljevidu, so svoj piskrček pristavili tudi Goričani s svojim znamenitim radičem, ki ne velja samo za najlepšo zimsko ...
Ek, bistro ob Žitnem mostu, kjer zajtrk strežejo ves dan
30
4. februar 2017 ob 08:01 V Ljubljani je konec januarja zaživel Ek, zajtrkovalni kotiček za vsak dan ali lokal za brunch ob koncu tedna, v tujini že nekaj časa izjemno priljubljen koncept.
Kako je Alta Badia postala središče kulinaričnega sveta Tisti torek v Alta Badii so vsi hoteli govoriti z Ano Roš.
16
Hrvaška nepričakovano dobila Michelinov spletni vodič - kaj pa Slovenija? Čeprav je Slovence prejšnji teden razveselila novica, da je Ana Roš postala najboljša kuharska mojstrica na svetu, pa še vedno čakamo na Michelinov vodič.
52
Na prestižnem kuharskem tekmovanju v Lyonu prvič slavje Američanov Na prestižnem kuharskem tekmovanju za nagrado Bocuse d’Or sta prvič v 30-letni zgodovini slavila Američana, kuharski chef Mathew Peters in njegov pomočnik Harisson Turone iz newyorške restavracije ...
Španska restavracija Robin Hood zaračunava bogatim in hrani revne Restavracija Robin Hood v središču Madrida je v času kosila videti kot značilna španska restavracija, kjer je težko dobiti mizo, a zvečer se spremeni v edinstven prostor.
14
Ano Roš okronali za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu! Golo naključje je, da smo Slovenci v roku tedna dni dobili dve prvi dami – Ana Roš je namreč postala uradno najboljša kuharska mojstrica na svetu in na tem mestu nasledila Dominique Crenn iz ...
112
Glasujte za najboljšo slovensko restavracijo! Enogastronomski turizem postaja najhitreje rastoča turistična panoga na svetu, tudi v Sloveniji, kjer so celo višje instance le začele tržiti državo (tudi) kot butično kulinarično destinacijo.
38
Vino ali pivo ob jedi? Rušenje mita, da v vrhunski kulinariki pivo nima mesta Čeprav je za mnogo obiskovalcev vrhunskih restavracij nepredstavljivo, da bi jedi kombinirali s čimer koli drugim kot z vinom, pa je dejstvo, da vse več kuharskih mojstrov postaja odprtih za ...
31
Trumpovo inavguracijsko kosilo: jastog in sporni poceni kalifornijski "šampanjec" Novi prvi par ZDA se je po prisegi napotil na Kapitolski grič, kjer so njima in peščici izbrancev v dvorani Statuary Hall postregli z vrsto specialitet - striktno ameriških, se razume.
24
Krvavec bodo zasedli vrhunski kuharski mojstri Konec tedna smuka na Krvavcu ne bo samo sončna, ampak tudi izjemno okusna.
15
"Na žalost se italijanski nacionalizem ne konča v kuhinji in na krožniku" “Sodelovanje turističnih delavcev – tu stvari ne gredo dobro. V času Jugoslavije je bila med Brdi težka meja. Smo se slišali v želji sodelovati. Danes, ko meje ni, se ne slišimo več.
39

Videonovice
Reportaža iz Gruzije 00:04:30, 19.02.2017
Rekordni Tolminski želodec 00:01:54, 16.02.2017
Hrana pred 500 leti 00:01:45, 16.02.2017
Turizem ob Bajkalskem jezeru 00:01:55, 16.02.2017
Slikovito mesto Lecce 00:04:03, 12.02.2017
Gruzija vabi na svoja smučišča 00:02:20, 11.02.2017
Globalna vas: Magda Lojk, Moskva 00:10:17, 08.02.2017
Z avtoštopom do Balija 00:01:58, 07.02.2017
Turizem in rekordi 00:08:46, 07.02.2017
Najdaljši let na svetu 00:00:26, 06.02.2017
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo