Kulinarika
slice
Ljubljana konec tedna v znamenju belgijskega piva
Letos povečan nabor kislih piv, 30. marec 2017 ob 06:15 Stojnice petkove Odprte kuhne bodo v soboto in nedeljo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zamenjale stojnice vikenda belgijskega piva in kulinarike, ki bo oba dneva potekal med 10. in 22. uro.
3
Michelin naj bi po Hrvaški prišel tudi v Slovenijo - pa imajo zvezdice še težo?
11
29. marec 2017 ob 16:22 Michael Ellis, direktor znamenitih Michelinovih kulinaričnih vodičev, je na kongresu mladih gostincev (JRE) v švicarskem Luzernu, ki so se ga udeležili tudi najboljši slovenski gostinci, napovedal, ...
Hiša Franko prvič med 100 najboljših restavracij sveta!
80
28. marec 2017 ob 09:57 Ko je akademija izbora za 50 najboljših restavracij sveta (50 Best Restaurants) januarja Ano Roš izbrala za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu
Kako je videti vinska zbirka neprecenljive vrednosti
11
28. marec 2017 ob 06:53 Michel-Jack Chasseuil ima prav posebno obsesijo – zadnjih 50 let postavlja svoje lastno zasebno vinsko svetišče, ki se danes ponaša z več kot 40.000 steklenicami dragih vin v skupni vrednosti okoli ...
Vrača se Odprta kuhna: glavno vodilo ostaja kakovost
25
24. marec 2017 ob 15:21 V svojo peto sezono vstopa Odprta kuhna, kulinarična tržnica, ki bo poleg Ljubljane, kjer bo zaživela že danes, gostovala še v Celju, Kopru in Novi Gorici.
Hiša Franko prejela naziv najboljša restavracija v Sloveniji Laskavi naslov najboljše restavracije v Sloveniji in nagrado strokovne komisije si po novem lasti Hiša Franko, z mednarodno prepoznavno kuharsko mojstrico Ano Roš.
27
Najmanj 8.000 obiskovalcev bo nazdravljalo s cvičkom Tradicionalni Teden cvička, največja dolenjska vinogradniško-turistična prireditev, se konec maja vrača v Trebnje. Na tridnevnem dogodku pričakujejo najmanj 8.000 obiskovalcev.
10
Portorož gosti festival malvazije V Portorožu se je začel 19. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana, na katerem bodo lahko obiskovalci do ponedeljka izbirali med 120 vzorci malvazije.
3
Video: Sommelierji Slovenijo usidrali na svetovni vinski zemljevid Slovensko sommeliersko društvo praznuje 25-letnico. Ob srebrnem jubileju so na dvorcu Zemono najbolj zaslužnim za prepoznavnost slovenskih vin in razvoj pivske kulture podelili priznanja.
1
99 slovenskih restavracij z meniji po enotni ceni Začel se je lov na spomladanski Teden restavracij - med 10. in 19. marcem bodo najboljši slovenski chefi in chefinje razvajali s posebnimi meniji. Meniji so na voljo po enotni ceni - 17 evrov.
29
Modni velikan Ralph Lauren v Londonu odprl restavracijo Ameriški modni oblikovalec Ralph Lauren je v Londonu pred dnevi odprl svojo restavracijo, imenovano The Polo Bar.
12
Po pomoti dobili "michelinko" in z njo naval petičnih gostov Bistro Bouche a Oreille v francoskem mestu Bourges so preplavili gurmani, potem ko se je pomotoma znašel med prejemniki znamenite Michelinove zvezdice.
17
Ljubno dobilo vrhunsko restavracijo - za štedilnikom sin Janeza Bratovža Na Ljubnem ob Savinji je svoja vrata odprla restavracija Herbal, ki deluje v sklopu luksuznega Herbal glampinga. V njej bo kuhalnico vihtel Tomaž Bratovž, sin kulinarične avtoritete Janeza Bratovža.
20
V novo sezono vinskih festivalov s salonom penečih se vin Sezono vinskih festivalov, ki se zdi vsako leto daljša, tudi letos odpira salon penečih se vin v Ljubljani, že četrti po vrsti.
1
Le 1947, edina nova restavracija v Franciji s tremi "michelinkami" Sloviti Michelinov vodnik je v novi izdaji na novo razdelil zvezdice med 70 restavracij v Franciji, a le ena je dobila najvišjo oceno.
2

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo