Kulinarika
slice
Na Ljubno se vrača Michelinova zvezdica
Kulinarični dogodek v hotelu Planinka, 14. december 2017 ob 11:05 Po uspešnem lanskem gostovanju se v hotel Planinka na Ljubno ob Savinji vrača z eno Michelinovo zvezdico ozaljšani belgijski kuharski mojster Erik Lindelauf, ki bo za en dan ob koncu leta prevzel ...
6
Jesti slovensko meso - jesti kakovostno meso?
145
13. december 2017 ob 17:31 V času najrazličnejših afer z mesom kupci vse bolj posegajo po mesninah slovenskega porekla, v svetu visoke kulinarike pa tako ali tako že nakaj časa velja načelo "od njive do mize", pri čemer mora ...
Ošterija Debeluh: Posavska kulinarična institucija z najboljšimi testeninami na svetu
29
12. december 2017 ob 06:38 Gurmani že dolgo vedo, da je Ošterija Debeluh v Brežicah pravi naslov za vrhunsko kulinariko, širša javnost pa je chefa Jureta Tomiča pobliže spoznala lani, ko je v Italiji (!) osvojil naslov ...
Maribor ta konec tedna v znamenju butičnega piva
8
8. december 2017 ob 09:45 Mariborska trgovinica butičnih piv Pivarna po štirih jesenskih izvedbah festivala mikropivovarstva v mestu ob Dravi prvič pripravlja še "vikend kraft piva MariBeer".
Zbogom kariji in tapasi, vrača se "slovenski" Figovec
77
8. december 2017 ob 16:41 Take gneče kot na sinočnjem odprtju na trgu na stičišču Gosposvetske in Slovenske že dolgo nismo videli.
Michelinove zvezdice priletele v Bangkok - tudi za poulično hrano Pri Michelinu so razkrili rdeči vodnik za Bangkok, pri čemer so tako zaželene zvezdice razdelili med 17 restavracij - 14 jih je dobilo eno zvezdico, tri po dve, nobena restavracija pa ni dobila vseh ...
9
Neapeljska pica pristala na Unescovem seznamu kulturne dediščine Umetnost priprave neapeljske pice je priznal tudi Unesco in jo vpisal na seznam svetovne kulturne dediščine, kamor je uspelo priti tudi nizozemskim mlinom na veter in slovenskim kurentom.
28
Špancem zaradi kitajskega apetita po delikatesah kronično zmanjkuje pršuta Z luksuznimi dobrinami z Zahoda vse bolj zasvojeni Kitajci so popolnoma ponoreli za slovitim španskim pršutom patanegra. Povpraševanje je tako veliko, da Špancem zmanjkuje zalog.
48
Avstralska reciklaža: Iz izpljuvanega vina delajo žganje Mnogim obiskovalcem vinskih festivalov in degustacij se zdi neznansko potratno pljuvati vino v vedra, a dejstvo je, da je za vinske ocenjevalce to edini način, da se pretolčejo skozi običajno res ...
12
Kulinarične mojstrovine vseh najboljših slovenskih kuharjev v eni knjigi Izšla je prva slovenska kuharska knjiga, v kateri so zbrani recepti praktično vseh najboljših slovenskih kuharjev - in to do diabetikov prijazni recepti.
7
Foto: V Intercontinentalovi B-restavraciji, najvišji restavraciji v mestu V Intercontinentalu, ki je svoja vrata po ekspresno hitri gradnji odprl konec avgusta, vam že pri vhodu dajo naglo vedeti, da vstopate v posvečen prostor, edini petzvezdični hotel v Ljubljani in ...
82
Prava kava? Barva lešnika, sladko-grenek okus in obstojna krema "Ko grem kam, kjer ne poznam lokalov, avtomatično najprej pogledam urejenost lokala, kakšen je kavomat in kako čista je njegova okolica," pravi Tomi Pance, dvakratni zmagovalec tekmovanja v pripravi ...
47
Video: Kolin ne znamo ustrezno predstaviti in ponuditi Novembra je Ljubljana tudi gastronomska prestolnica. V družbi kuharjev in vinarjev se vrstijo kulinarični dogodki, s katerimi si organizatorji želijo prestolnico postavili na gurmanski zemljevid.
48
Echo: Prvo vino, ki je povezalo vse tri vinorodne dežele Ta teden prihaja na tržišče popolna vinska novost - zvrst, v kateri so združena vina vseh treh slovenskih vinorodnih pokrajin - Primorske, Posavja in Podravja.
20
Britanci po kosilu za 526 evrov ogorčeni nad "nategovalskimi" Benetkami Britanski mediji v teh dneh nimajo najlepših besed za Benetke, potem ko je restavracija nedaleč od Markovega trga britanskemu turistu za kosilo zaračunala 526 evrov.
55

Videonovice
Kakšna je slovenska potica? 00:03:12, 15.12.2017
Jantar – zlato s severa 00:03:35, 10.12.2017
Lanthierijev dvorec v Vipavi 00:11:25, 10.12.2017
Veseli december v Kamniku 00:01:49, 09.12.2017
Na lepše 00:24:51, 08.12.2017
Okusi Radovljice 00:02:01, 04.12.2017
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo