Kulinarika
slice
Valižan vzgojil tako pekoč čili, da bi jedca ubil
Zmajeva sapa, vrag med papričicami, 21. maj 2017 ob 13:48 Do zdaj je za najbolj pekoči čili na svetu veljal Carolina Reaper, ki s svojimi 1,6 milijona skovili, merska enota za pikantnost, povzroči pravi požar v ustih. A zdaj je dobil ostro konkurenco.
29
Nov mejnik v vinarstvu: Decanter nagradil cviček!
46
19. maj 2017 ob 06:17 O cvičku kroži veliko šal. Da to sploh vino ni, da je lahko všeč samo Dolenjcem, da je obarvana voda ...
Hrana, ki jo postrežejo na letalu, je prava kalorična bomba
38
18. maj 2017 ob 12:24 Gordon Ramsay je nekoč izjavil, da se pod nobenim pogojem ne bi dotaknil hrane, ki jo postrežejo na letalu, saj ve, od kod prihaja in kako je pripravljena. Najnovejša raziskava mu daje prav.
Okusi Vipavske - festival z razgledom (in rujno kapljico)
3
17. maj 2017 ob 08:31 V nedeljo in ponedeljek je bil na idilični lokaciji dvorca Zemono vinsko-kulinarični festival z verjetno najlepšim razgledom - Okusi Vipavske, ki s pogledom na pozelenelo dolino postavljajo na ogled ...
Katera evropska država ima najboljšo poulično hrano?
45
16. maj 2017 ob 11:42 To poletje bo v znamenju poulične hrane - z majem se je namreč med evropskimi državami začel boj za naslov najboljšega ponudnika poulične hrane.
Kam ta konec tedna? Na Vipavsko na vino, v Trst na pivo Predvsem na primorskem in goriškem koncu se obeta vinsko-kulinarično bogat konec tedna.
5
St. Daniel: Prvi hotel pri nas, kjer je vse ekološko – od gradnje do vinske karte Do St. Daniela v Hruševici, le streljaj od Štanjela, vodi ozka podeželska cesta, obdana z vinogradi in travniki.
47
Kulinarični biser sredi turistično obleganega Amalfija Da prispete do Don Alfonsa, je treba premagati kar nekaj ostrih, ozkih ovinkov po Amalfijski obali. Razgledi so osupljivi - in ne najbolj blagodejni za tiste z vrtoglavico.
24
Ljubljana, kjer so vsi po vrsti klonili pred trendi turistov Kadar koli vidim Prešernov spomenik, pomislim na njegovo Vrbo in hkrati na svojo vas domačo – Ljubljano.
32
Nova turistična ponudba v Posočju: vodeni izleti po sirarskih poteh Večtisočletno tradicijo pašništva in sirarstva v Posočju bo po novem mogoče doživeti na posebnih sirarskih izletih.
6
Briška vina osvajajo Kitajsko in ZDA Klet Brda letos povečuje izvoz svojih vin.
26
Benetke prepovedale lokale s hitro prehrano Beneški mestni svet je napovedal boj proti restavracijam s hitro prehrano, kot so kebabi.
48
Dansko craft pivo za pogumne - ena izmed komponent v proizvodnji je urin Danska pivovarna ponuja drzno novost na pivskem tržišču - pilsner, zvarjen s pomočjo urina.
14
Kam ta konec tedna? V Ljubljani vegafest, v Podčetrtku čokolada in vino Prvi majski konec tedna bo vnovič postregel z nekaj pestrimi kulinaričnimi dogodki in festivali.
9
Slovenski in hrvaški oljkarji družno v zaščito istrskega oljčnega olja Slovenski oljkarji so s hrvaškimi kolegi sklenili sporazum, da bodo na Evropsko komisijo vložili skupno vlogo za zaščito oljčnega olja pod imenom olje Istra.
45

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo