Kulinarika
slice
Devinski grad vabi na festival vitovske, Brda na degustacije
Ideja, kako preživeti konec tedna, 29. junij 2017 ob 07:17 Še nimate načrtov, kako preživeti konec tedna? Tudi tokrat je vinsko-kulinarična ponudba bogata; tako na primorskem kot na štajerskem koncu.
Poletno uživanje v dobrotah narave
3
26. junij 2017 ob 06:32 Počitnice so tik pred vrati. Nekateri odhajajo na dopust, drugi pa bomo še malo delali in se na zaslužen počitek odpravili nekoliko pozneje.
Nova pridobitev v prestolnici: vinski bar, ki združuje Belo krajino in Francijo
15
26. junij 2017 ob 06:24 Kako se Belokranjec loti odpiranja vinskega bara v Ljubljani?
George Clooney prodal svojo znamko tekile za milijardo dolarjev
20
22. junij 2017 ob 15:17 Novorojenima dvojčkoma Georgea Clooneyja se nedvomno ne bo bati, da ne bosta dobro preskrbljena.
Sašo Papp od radijca do vinskega promotorja
10
20. junij 2017 ob 06:28 Čeprav je vinskih festivalov in sejmov pri nas že toliko, da se zdi, da včasih vinarji več vina stočijo, kot ga prodajo, pa se nam konec tedna obeta še eden.
Opravičilo Ljubljani V svoji prvi kolumni na tem portalu sem malo potarnal nad svojo vasjo in bil zato okregan od Turizma Ljubljana. Kljub tem še vedno mislim, da sem pravilno ocenil stanje naše prestolnice.
18
Brodka: Slovenec zvaril prvo žganje iz zavrženega kruha tem času pa pridobiva kakovost in razvija svoj edinstven okus. "Brodka ni vodka" Kot poudarja, naj nas ime ne zavede – brodka ni vodka.
32
Šmartno "na tondu" V Goriških brdih vse večji kos pogače poleg vinogradništva, vinarstva in sadjarstva reže tudi turizem. In Brici so pri ponudbi res izvirni.
7
Kako je videti meni pri najboljši kuharici na svetu? Gospodarice tisti večer konec maja ni bilo doma – gostovala je v Budimpešti, na enem od neštetih angažmajev, od kar je bila januarja razglašena za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu.
39
Bjana, slovenska penina, ki je prodrla med svetovno elito Miran Sirk se nima za zbiratelja prestižnih odličij, a nekako mu je uspelo postati prav to.
10
Foto in video: Ljubljana v znamenju pršuta in pekovskih izdelkov Središče Ljubljane je bilo kulinarično obarvano. Na Pogačarjevem trgu so se predstavili pridelovalci pristnega kraškega pršuta, na Stritarjevi ulici pa je potekal festival pekovskih izdelkov.
7
Butični zvarek drznega imena v vrhunsko oblikovani embalaži Grapa iz slovenskega grozdja, ki je ne dobite v vsaki trgovini, meri na izbirčne pivce, ljubitelje nenavadnosti in dobrega oblikovanja, morda tudi gledalce filma Idila.
22
Po pogovoru Melanie in papeža zatajila slovenska kulinarična diplomacija "Če bi imeli privzgojeno, kaj storiti takoj po dogodku, kot je bilo srečanje pri papežu, bi znali pravilno reagirati - čez 10 dni v Londonu pripraviti veseli dan slovenske potice," se je pridušal ...
38
Foto: Butični bistro Biro na Gornjem trgu - "sproščena mešanica" za vsakogar Vse bolj pisana druščina lokalov v še nedolgo tega zaspanem delu stare Ljubljane je dobila novega soseda: Biro, bistro z minimalistično, a začinjeno notranjostjo in preprostim, a premišljenim ...
17
Slavni kuhar Bottura v Sloveniji: "Hrano moramo spoštovati in je manj zavreči" Teden nezavržene hrane v Ljubljani je na Pogačarjevem trgu odprl eden najprepoznavnejših kuharjev našega časa, Massimo Bottura. Kar tretjina pridelane hrane konča v smeteh.
9

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo