Kulinarika
slice
Slovenski gin v ZDA uvrstili med osem najboljših žganih pijač sveta!
Tomaž Kavčič Gin Monologue razvijal tri leta, 23. maj 2018 ob 16:12 Gin Monologue, za katerim stoji vipavski kuharski mojster z Zemona Tomaž Kavčič, je na prestižnem tekmovanju žganih pijač v ZDA prejel najvišje priznanje, veliko zlato medaljo.
49
Za ljubitelje naravnih vin: Ljubljana gosti prvi festival živih vin
12
21. maj 2018 ob 10:23 V Ljubljani bo v petek od 17. ure dalje prvi festival živih vin in fermentirane hrane, na katerem se bo predstavilo sedem vodilnih slovenskih naravnih in/ali biodinamičnih vinarjev.
V ikonični tovarni baklav v Carigradu – red, disciplina in litri sladkorja
33
10. maj 2018 ob 10:27 Vseprisotna je – v izložbah trgovin na glavni promenadi, v skritih kotičkih najožjih in najtemnejših uličic, pod hladno bleščavimi lučmi letaliških duty-freejev na Atatürku.
Najboljši sommelier v Sloveniji je Martin Gruzovin iz Guerile
6
10. maj 2018 ob 08:48 V Sloveniji imamo novega najboljšega poznavalca vinske kulture in svetovnih ter slovenskih vin - v Vili Vipolže v Goriških brdih so namreč izbrali najboljšega sommelierja Slovenije.
Švedi priznavajo: "Tradicionalne mesne kroglice v resnici turške"
33
3. maj 2018 ob 20:58 Turki so se z navdušenjem odzvali na priznanje Švedov, da je švedska nacionalna jed v resnici turškega izvora, ki je na sever prišla šele v 18. stoletju.
Kam konec tedna? Oranžna vina v Izoli, oljčno olje v Padni Zadnji konec tedna v aprilu bo festivalsko ponovno pester - največ se bo dogajalo na primorskem koncu. Ljubitelji vin s podaljšano maceracijo (t. i.
4
Ano Roš na mestu najboljše kuharske mojstrice nasledila Clare Smyth Slovenci smo se lani veselili, saj je bila za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu tudi uradno okronana Ana Roš. Po dobrem letu vladavine jo je zdaj na prestolu nasledila Clare Smyth.
8
Opus one - slovenski prvenec enega najslavnejših vin na svetu Prisegate na bordojce ali kalifornijce? Zakaj ne na najbolje, kar ponujata oba svetova oz.
22
"Pomembno je, da tudi na Ptuj pripeljemo vinarje iz vse Slovenije" Več kot 100 vrst sauvignona, vonjave gurmanske kuhinje in za nameček še "rdeči potomec" sauvignona in cabernet franca – cabernet sauvignon.
9
Pester konec tedna: od vinskih, pivskih do čokoladnih festivalov Sončen konec tedna lahko izkoristite tudi za obisk enega od številnih festivalov - pestra bo zlasti sobota.
4
Slovenski preboj na 52. Vinitalyju - izjemno zanimanje za rebulo Verona je bila te dni svetovna vinska prestolnica, dežela Veneto pa vinski popek sveta.
12
Kako pekoč je najbolj pekoči čili? Dovolj za v bolnišnico. Moški, ki je na tekmovanju v jedenju čilijev v New Yorku pojedel najbolj pekoči čili na svetu, je zaradi "ubijalskega" glavobola moral poiskati zdravniško pomoč.
29
Šeri - kompleksno, a zapostavljeno vino Nedavno je bila v ljubljanski restavraciji Maxim večerja, v kateri je priznana sommelierka Mira Šemić krožnike Petra Kovača od predjedi do sladice spojila s šeriji.
12
Video: Gostilna Krulc, kar 489 let stara gostilna v Posavju Ste vedeli, da se v Posavju radi pohvalijo, da imajo eno izmed najstarejših še delujočih gostiln pri nas? Gostilna Krulc na Mostecu pri Dobovi naj bi bila po nekaterih podatkih stara kar 489 let.
5
Kitovo meso - delikatesa ali krvavi plod kitolova? Na Japonskem, Ferskih otokih, Islandiji, Grenlandiji in Norveškem kitovo meso velja za delikateso. A kakšna je resnična cena tega mesa?
76

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo