Kulinarika
slice
Andrea Tortora, kralj panettoneja in najboljši slaščičar Italije
Zadolžen za sladice v hotelu Rosa Alpina, 30. april 2017 ob 06:42 Star je komaj 30 let, z urejeno pričesko in pristriženo bradico pa bi ga prej postavili na naslovnico modnih revij kot pa za štedilnik.
5
Gragnano, dom najboljših testenin - za 10 evrov za kilogram
30. april 2017 ob 13:47 "Naše testenine so nekaj posebnega, nikoli se ne razkuhajo," svoje izdelke hvalijo domačini iz Gragnana, kraja, kjer naj bi izdelovali najboljše testenine vseh časov.
Konec tedna v znamenju oranžnih vin
27. april 2017 ob 08:17 Organizatorji festivalov ta konec tedna držijo pesti, da bo vreme lepše od napovedi, v vsakem primeru pa se nam obetajo vinsko-kulinarično bogati dnevi, začenši s petkom, ko se bodo v Izolo ponovno ...
Nomina "pop-up" restavracija sredi džungle - "večerja desetletja" za 600 dolarjev
11
26. april 2017 ob 20:21 V zadnjih tednih ekipa Nome, svoj čas najboljše restavracije na svetu, na družbenih omrežjih pospešeno objavlja fotografije agrumov, sveže nabranih mangov, zbirke školjk vseh oblik in velikosti, ...
Večerja malce drugače - s čokolado v vsaki jedi
3
24. april 2017 ob 08:35 Glede na to, da so na vse bolj priljubljenem festivalu čokolade v Radovljici letos med novimi okusi predstavili čokolado z zaseko, ocvirki, oljčnim oljem in mohantom, se je spodobilo, da festival ...
"Hrana je v balkanski družini ključen povezovalni element" Nikoli ne pripadaš nobeni strani, nikoli nisi Slovenec, ne čutiš se kot Bosanec, se odraščanja v priseljenski družini danes spominja pobudnica Odprte kuhne Alma Kochavy.
39
Farma nojev v Brežicah - se bodo Slovenci ogreli za eksotiko? "Največja smrt za noja je stres - bližina cest, potepuški psi ... Zato je naša farma v popolnoma ruralnem okolju, kjer jata živi v popolnem miru," razlaga Barbara Tomše Ferenčak, ki s soprogom ...
42
Na prvem večjem ocenjevanju naravnih vin smetano pobrali Slovenci Na prvi večji Decanterjevi ocenjevalski pokušnji naravnih vin so se v precej ostri konkurenci 122 vzorcev z vsega sveta med najboljša uvrstila štiri slovenska vina in eno slovensko zamejsko
32
Bangkok, svetovna prestolnica poulične hrane, prepovedala poulično hrano Le mesec dni po tem, ko je CNN že drugo leto zapored Bangkok izbral za najboljšo svetovno destinacijo s poulično hrano, so mestne oblasti napovedale veliko čistko, v kateri bodo do konca leta z ulic ...
21
Drzni, moderni Jorg Zupan: od žrebičkovih možganov do kimčija Jorg Zupan ima zdaj v Ateljeju, nekdanjem Smrekarjevem hramu, že kar nekaj kilometrine in zdi se, da mu v Hotelu Union puščajo razmeroma proste roke pri sestavljanju menija.
45
Slovenski vinarji v ZDA pobrali 81 medalj Slovenska vina so se znova odlično odrezala na dveh vinskih ocenjevanjih v ZDA, že tradicionalnem tekmovanju Finger Lakes Wine Competition in letošnjem prvem Great American Wine competition.
13
Slovenski vinarji v Veroni v boj za teran in rebulo Eden najpomembnejših evropskih vinskih sejmov, Vinitaly v Veroni, je po štirih dneh zaprl vrata. Na njem je bil odmeven nastop predvsem k Na tem sejmu se prvič predstavljamo združeni.
7
(Neizkoriščeni) potencial vinskega turizma: "Zakaj ne bi ponujali vinskih kopeli?" Z usmeritvijo Slovenije v butično, zeleno destinacijo, kot jo skuša tržiti STO, obstaja kar precej področij, ki ostajajo premalo izkoriščena. Eno od teh je zagotovo vinsko-kulinarični turizem. mim.
24
Brutalna kulinarična recenzija slavne restavracije: "Okus po zavrženem kondomu" Jay Rayner, Guardianov kulinarični kritik, slovi po svojih neposrednih, nemalokrat uničujočih, pogosto pa tudi zelo slikovitih in duhovitih recenzijah restavracij.
31
Kam ta konec tedna? Na Kras na šparglje, v Brda na rebulo Začela se je sezona špargljev in z njo že tradicionalna prireditev Mesec špargljev na Krasu, ko gostinci mesec dni ponujajo vse mogoče jedi s to zdravo, vitaminov polno rastlino. Tudi sladice.
16

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo