Kulinarika
slice
21. slovenski festival vin: hram kulture napolnili vinski hlapi
Dogodek, ki povezuje vino in posel, 16. november 2018 ob 21:26 V Cankarjevem domu, hramu slovenske kulture, je v teh dneh zadišalo tako kot v običajnih vinskih hramih – preddverje in veliko sprejemno dvorano je namreč zasedlo več kot 150 vinarjev, pri katerih ...
2
Edino turško naravno vino – vinograd pod vulkanom, klet med minareti
18
13. november 2018 ob 07:17 Prvi teden julija v srcu Kapadokije za Uda Hirscha in Hacer Ozkayo pomeni, da je čas, da v stari kleti pod svojo kamnito hišo v Güzelyurtu odpreta tisoč let stare posode in iz njih s pipeto izsrkata ...
Rekordna cena za beli tartuf – kupec zanj odštel 85.000 evrov
6
12. november 2018 ob 14:17 Na dražbi tartufov v italijanskem mestu Alba v bližini Torina so za 850-gramski gomolj belega tartufa iztržili rekordno ceno. Anonimni kupec iz Hongkonga je zanj odštel kar 85.000 evrov.
Video: Štajerci si želijo večje prepoznavnosti mladih vin
8
6. november 2018 ob 18:12 V Mariboru se je odvil že četrti salon štajerskih mladih vin, ki na trgu nastopajo pod skupno blagovno znamko Pubec.
Aqua, Nemčija: Kako je videti večerja v restavraciji s 3 Michelinovimi zvezdicami?
35
6. november 2018 ob 06:54 V nasprotju z njenimi sosedami Francijo, Švico in skandinavskimi državami na Nemčijo ne gledamo avtomatično kot na kulinarično destinacijo.
V Sloveniji ljubiteljev piva ne manjka, trg s kraftpivom še ni prenasičen Med Slovenci je od vseh alkoholnih pijač najbolj priljubljeno pivo, ki ga po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) v povprečju vsak prebivalec popije nekaj manj kot 98 litrov.
64
Alergije in netolerance na hrano – res v porastu ali le modna muha? V zadnjem času gostinci opažajo vse več gostov, ki navajajo dolge sezname alergij in netoleranc na hrano. A pri koliko od teh gre dejansko za alergije, pri koliko pa za osebne preference?
108
Nagnusna hrana: Od bikovega penisa do fermentiranega morskega psa Pri hrani in okusih je vse relativno – kar je za koga nagnusno, je lahko za koga drugega slastno – s tem v mislih se je v švedskem Malmöju v sredo odprl Muzej nagnusne hrane. Ustanovitelj muzeja, dr.
21
Okusi Radol'ce - najbolj okusen dogodek na Gorenjskem V poplavi kulinaričnih dogodkov pri nas Okusi Radol'ce ostajajo med prvimi, med najbolj obiskanimi in tudi med najbolj cenjeni.
2
Kako bo slovenske restavracije ocenil prestižni Gault&Millau? 20. novembra bo na galaprireditvi v Ljubljani slavnostno razkrita prva izdaja mednarodno uveljavljenega gastronomskega vodnika Gault&Millau za Slovenijo.
15
Na Trbižu največje kuharske zvezde: Za kosilo Gaggan-Ana, za večerjo Massive Attack Ein Prosit je dogodek, o katerem lahko Slovenija samo sanja – festival sredi zaspanega Trbiža, kamor pa organizatorjem iz nekega razloga uspe privabiti največje svetovne kuharske mojstre.
22
Slovensko bučno olje v Burdž Kalifi, v najvišji restavraciji sveta Oljarna Kocbek iz Slovenskih goric je napisala prav posebno zgodbo o uspehu - njihovo bučno olje strežejo v restavraciji At.mosphere dubajske stolpnice Burdž Kalifa, najvišje stavbe na svetu.
33
Vladimir Kojić: Kako je Srb s slovenskimi vini osvojil Bangkok Vladimir Kojić je v vinski svet padel povsem po naključju, a se mu je z veliko radovednosti in trdega dela uspelo povzpeti do mesta glavnega sommeliera v Gagganu, najboljši azijski restavraciji in ...
14
Noma znova šokira – na meniju raca s perjem in račja glava z možgani Noma ostaja verjetno najbolj avantgardna restavracija zahodnega sveta – tokrat je Rene Redzepi osupnil s svojim jesenskim menijem, posvečen divjačini in gozdu.
75
UOU: Zgodba o uspehu vina iz zapuščenih vinogradov Vinska klet UOU sicer ni novinec na slovenski vinski sceni, a v zadnjem času njihovo vino, pridelano iz grozdja opuščenih vinogradov Vipavske in Goriške, žanje vse več pozornosti. Zasluženo.
12

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo