Zdaj McGarry upa, da mu bo uspelo navdušiti jedce v restavraciji BierBeisl na Beverly Hillsu z 12-hodnim degustacijskim menijem, ki stane 120 dolarjev.
Kot piše spletna stran Fine Dining Lovers, McGarry ni nikakršen promocijski "blef". Pri desetih je začel po šoli vaditi svoje rezalne veščine, pri enajstih je kupil slovito kuharico Thomasa Kellerja The French Laundry, hkrati pa je začel v hiši svoje matere gostiti t. i. pop up restavracije s progresivno ameriško kuhinjo.
Delal je z nekaterimi zvenečimi imeni iz sveta visoke kulinarike, kot sta Grant Achtaz in Daniel Humm, načrtuje pa nova potovanja po svetu, da bi si pridobil več izkušenj pri največjih.
Pop restavracija Eureka, kot je ime njegovemu projektu, bo svoja vrata odprla 7. avgusta. "Možgani kuharja delujejo tako, da zgolj stori vse, kar mu nekdo reče, da mora storiti, medtem ko možgani chefa nenehno razmišljajo, kako bo določeno stvar pripravil in kako bi jo pripravil še bolje. Ko vidim recept, naj si bo na spletu ali v kuharski knjigi, si ga nemudoma zapomnim in je vtisnjen v moj spomin," je neverjetno zrelo razlagal Bloomberg.
Trend je mladost
Lastnik BierBeisla Bernhard Mairinger, ki je McGarryju začasno (ob sredah, ko je njegova restavracija zaprta) odstopil svoje prostore, pravi, da je Flynn zelo pozoren na vsak detajl in da mora biti pri njem vse popolno. Kar se navsezadnje pričakuje od menija za 120 dolarjev.
McGarry je eden izmed vse več mladih in še mlajših chefov, ki čakajo na prodor. Podobne velikopotezne načrte ima tudi Dylan Carter, 14-letni chef iz Avstralije, ki je prav tako lačen uspeha in se lahko pohvali z izjemno bogatimi izkušnjami za svoja leta.
Jedilnik Eureke:
- kamilica, rabarbara, bazilika
- ohrovt in morska trava
- angleški grah s sirotko, parmezanom in citronko
- jakobova pokrovača in kumara
- pesa z jagodičevjem, kozjim mlekom in črnim poprom
- beli beluši s slanino, žitom in kislico
- rumeni ježki (gobe, op. a.) z redkvijo, prašičjo kožo, rumenjakom in vloženo limono
- krompir s skušo, mlado čebulico, solato in jerebiko
- jeseter s tapioko, čemažem, kisom in ržjo
- starano jagnje z bobom, jangnječji trebuh z robidami in avokadom
- mleko z lešniki, earl greyem in limono
- bela čokolada, rumena pesa, žafran, mandarina
V spodnjem videu Flynn v akciji, v galeriji pa nekaj njegovih krožnikov.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje