V restavraciji uporabljajo posebno črno prst. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
V restavraciji uporabljajo posebno črno prst. Foto: freedigitalphotos.net
Spletna stran restavracije. Foto: MMC RTV SLO/Ne quittez pas

Rocket News 24 nadrobno razlaga jedilnik in različne hode z zemljo, med katerimi je tudi juha iz zemlje, solata s prelivom iz zemlje, aspik s plastjo usedline, rižota iz zemlje, sladoled iz zemlje in narastek iz zemlje.

Po navedbah Rocket News 24 je bil obrok prav okusen in v bistvu sploh ni imel okusa po zemlji. Prst iz Ne Quittez Pas sicer redno testirajo za varnost in čistost, uporabljajo pa le posebno črno prst iz Kanume v prefekturi Točigi. Restavraciji jo dobavlja naravi prijazno podjetje Protoleaf, ki zemljo preparira s kompostom iz mlete kave in palmovih vlaken.

Če bi radi sami preizkusili prsteni jedilnik restavracije Ne Quittez Pas, morate mizo rezervirati vsaj en teden vnaprej, degustacijski meni pa vas bo stal okoli 10.000 jenov na osebo (80 evrov). Več na njihovi strani.

Restavracija se nahaja v tokijskem okrožju Gotanda in slovi po uporabi visoko kakovostne morske hrane in pridelkov iz prefekture Kanagava. A njihov najnovejši jedilnik je z zemljo kot glavno surovino posegel na povsem novo področje. Vodja kuhinje je pred časom slavil na kuharski oddaji z omako, narejeno iz zemlje, zdaj pa je zadevo sklenil preizkusiti še v restavraciji.
Od juhe do čaja
Prvi hod je skoraj povsem črna "juha iz krompirjevega škroba in zemlje", ki jo postrežejo v kozarčku za aperitiv, katerega rob so pomočili v sol. Na vrhu jo krasi rezina črnega tartufa. Jedci najprej ugriznejo tartuf, nato pa srknejo juho, ki naj bi bila čudovita, z rahlim okusom po krompirju.

Sledi solata s prelivom iz zemlje. Krožnik sestavlja sveža popečena zelenjava, kot so jajčevec, paradižnik in repa, vse skupaj pa je prelito s solatnim prelivom iz zemlje in fino mlete pokovke.

Tretji hod sestavljajo "Minerali iz morja in minerali iz zemlje", aspik, pripravljen iz orientalskih školjk in vrhnje plati sedimenta, ter rižota iz zemlje s sotiranim brancinom in korenino nebinovke.

Za desert postrežejo sladoled iz zemlje in narastek iz zemlje ter osvežilni metin čaj iz zemlje, ki je imel, po opisu Rocket Newsa, videz "umazane vode".