Na festivalu bodo ponudili več kot 40 vrst piva iz 21 pivovarn in sedmih evropskih držav. Foto: Borut Živulović/BoBo
Na festivalu bodo ponudili več kot 40 vrst piva iz 21 pivovarn in sedmih evropskih držav. Foto: Borut Živulović/BoBo

Z dogodkom bodo povezali 40 lokalov v mestu, v katerih bodo predstavili več kot 40 vrst piva iz 21 pivovarn in sedmih evropskih držav.

Kot pojasnjujejo organizatorji dogodka, je t. i. mikropivovarska ali kraft revolucija v razcvetu, saj z varjenjem priljubljene pijače eksperimentira na stotine novih pivovarn in na tisoče malih proizvajalcev s širšega območja. To počnejo na ogromno različnih načinov, ki jih zadnjih nekaj let podrobneje spoznavajo in okušajo tudi slovenski ljubitelji piva.

"Piva ne ločujemo več samo na rdeče oziroma zeleno, svetlo, temno ali mešano. Pivo je postalo ena najbolj zanimivih pijač, o katerih se danes zelo veliko govori," pravijo organizatorji. Ob tem dodajajo, da bi z dogodkom radi območna "umetniška" piva predstavili čim večjemu številu domačinov in obiskovalcev iz tujine.

Za ta konec tedna so v 40 izbranih lokalov namestili več kot 40 različnih piv, ki sicer niso v redni ponudbi - poleg slovenskih bodo na voljo še hrvaška, srbska, bolgarska, avstrijska, madžarska in poljska piva.