Kulinarika
Odprta kuhna bo na Pogačarjevem trgu vsak petek med 10. in 21. uro, poleti do 22. ure. Foto: Organizator
Vodji projekta Odprta kuhna - zakonca Alma in Lior Kochavy. Foto: Organizator
Tudi tokrat bodo del Odprte kuhne nekatere najboljše slovenske restavracije in gostilne. Foto: Organizator

Dodaj v

Na Pogačarjevem trgu že diši - Odprta kuhna ponovno odprla vrata

Po Ljubljani še v štiri slovenska mesta
23. marec 2018 ob 10:07
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ob 10. uri je po zimskem spancu vrata ponovno odprla Odprta kuhna, priljubljena ljubljanska kulinarična tržnica, ki stopa v šesto sezono uspešnega delovanja.

Tudi letos ostajata lokacija in dan standardna - dišalo bo vsak petek na Pogačarjevem trgu, med ponudniki pa bodo tudi letos nekatere najboljše slovenske restavracije in gostilne, kot so Hiša Franko, Atelje, JB in Grič.

"Na novo sezono smo se dobro pripravili in zimo posvetili bogatenju že tako izjemno pestre ponudbe. Pridružilo se nam je več kot 15 novih ponudnikov, še več poudarka pa načrtujemo na predstavitvi domače kulinarike," je povedal Lior Kochavy, ustanovitelj in direktor projekta.

"Bogastvo slovenskih gastronomskih regij me vedno znova osupne in navduši, zato ga z ekipo želimo predstaviti najširši javnosti, domači in tuji. A vsega, kar imamo v načrtu na tem področju, še ne moremo izdati, saj bomo to področje razvijali tudi med potekom sezone," je dejal pred današnjim odprtjem.

Poleg domačih dobrot bodo na Odprti kuhni tudi letos na voljo kulinarike z vseh koncev sveta, od Tajske do Egipta, od Indije do Irana.

"Naše osnovno vodilo ostaja kakovost, zato krepimo tudi sodelovanja z najboljšimi slovenskimi chefi," je poudarila Alma Kochavy, vodja projekta in dodala, da se sama zelo veseli tudi obogatene ponudbe butičnih slaščic in sladoleda.

Ob jedači tudi pijača
Jedačo bo seveda spremljala tudi ponudba vrhunskih slovenskih in tujih vin, penin, koktajlov in kraft piva ter drugih zanimivih napitkov, s katerimi bomo lahko že danes nazdravili pomladi.

Odprta kuhna bo spomladi in jeseni ob lepem vremenu odprta vsak petek od 10. do 21. ure, poleti pa do 22. ure. Hrano, ki se ne bo porabila, pa bodo organizatorji po koncu dneva namenili ljudem v stiski.

Odprta kuhna bo po začetku v Ljubljani že v soboto, 31. marca, odprla tudi sezono gostovanj po Sloveniji in obiskala mestno tržnico v Celju, kjer se bo kulinarična karavana ustavila še 19. maja, 9. junija, 15. septembra in 20. oktobra.

Aprila bodo na svoj račun prišli na Primorskem, kjer bo Odprta kuhna gostovala na dveh lokacijah. V Kopru na Carpacciovem trgu 21. aprila, 16. junija, 1. septembra in 13. oktobra, na Bevkovem trgu v Novi Gorici pa 25. aprila, 23. maja, 20. junija in 5. septembra. Nova lokacija v letošnjem rednem programu je Ptuj, kamor se Odprta kuhna po lanski uspešni premieri vrača 12. maja, 28. julija in 8. septembra.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
Ni_Nicka
# 23.03.2018 ob 11:16
Mi je všeč ta poletni ljubljanski vibe! :)
nemi
# 23.03.2018 ob 11:06
Super
strucko
# 24.03.2018 ob 09:39
A ni prvotni namen odprte kuhne promocija ponudnikov po zmernih cenah? Zgleda pa kot oderustvo kvazi fensi gostincov, ki mislijo da bojo prodajal vse zivo v minimalnih kolicinah po bolanih cenah... kak naj si ustvarim dobro mnenje, ce te olupijo ze ko stojis tam?!?
KunteKinte
# 23.03.2018 ob 18:59
Mislim da ta direktor letne kuhinje ljubljanski tržnici plača cca 40-50 evrov za stojnico... Naprej pa je proda za okrog 300 EUR .. Dober biznis :)
Jazst2
# 24.03.2018 ob 21:42
ajoj... a bodo navadni ljudje zadovoljni ali bo spet vse narobe?
urosh444
# 25.03.2018 ob 11:54
Mislim da ta direktor letne kuhinje ljubljanski tržnici plača cca 40-50 evrov za stojnico... Naprej pa je proda za okrog 300 EUR .. Dober biznis :

Zato pa je Žid.
ButnSkala
# 24.03.2018 ob 17:38
pretiravat pa res ni treba :)

ce bi tako lupil folka enostavno ne bi bilo.

vsako leto, ko se ustavim v ljubljani je odprta kuhnja vedno polna (ce je le vreme) ... ce pa ne mores za dobro hrano dat 6-8 evrov 1x, 2x na mesec, pa ne vem.

V svetu najdes podobne stvari povsod in prav je da jo imamo tudi mi ... ce ne za druge pa usaj za turiste.
Bivši uporabnik
# 23.03.2018 ob 15:29
Ajdovi štrukeljci, mnjam ...
Bivši uporabnik
# 23.03.2018 ob 15:26
Perfektno. :)
Maboaz
# 24.03.2018 ob 06:52
In ni zasoljena samo hrana, so cene tudi. Tako pa ta kuhinja ozgublja prvotni namen.
FancyBoy
# 23.03.2018 ob 15:20
A pljeske i ćevapi?
Kazalo