Oživitev dogajanja v Radovljici. Foto: BoBo
Oživitev dogajanja v Radovljici. Foto: BoBo

Direktorica zavoda Turizem in kultura Radovljica Nataša Mikelj po treh letih projekta ocenjuje, da gre za uspešno zgodbo, ki združuje gostince na območju občine. "Že od začetka smo verjeli, da bomo s skupnimi močmi prepoznavnejši in veseli smo, da je projekt dobro sprejet med domačini in ostalimi obiskovalci. Naredili smo velik korak pri ozaveščanju o lokalnih tradicijah in danostih, ki nam jih ponuja Radol'ca."

Dodaja, da ne težijo zgolj k tradicionalnim jedem, temveč predvsem k lokalnim sestavinam ter njihovi sledljivosti in povezovanju gostiln. "Tako ob menijih zapišemo tudi dobavitelje, ob otvoritvenem dogodku pa se pri ustvarjanju menija s petimi hodi povežejo kuharji vseh gostiln."

Pripravili tudi pester spremljevalni program
Pri letošnjem projektu sodeluje 13 gostiln in restavracij - na novo sta se ekipi pridružili Gostilna Avguštin iz starega mestnega jedra Radovljice in Gostilna Pr'Tavčar iz Begunj.

Obiskovalci bodo v gostilnah zbirali nalepke čebelic, s katerimi si bodo prislužili vstopnico za zaključno večerjo letošnjih Okusov Radol'ce, ki bo 2. decembra v Gostišču Draga. Prav tako bodo z njimi sodelovali v žrebanju za kuharsko delavnico z Urošem Štefelinom.

Kuharske delavnice bodo sicer obiskovalcem na voljo ves mesec. Pripravile jih bodo posamezne gostilne in restavracije, v spremljevalnem programu pa ne bodo manjkali niti najrazličnejši glasbeni dogodki.

Otvoritveni dogodek, ki bo tudi dobrodelno obarvan, bo danes v Vili Podvin. Na vrtu vile bodo na ogled stoli, ki so del umetniške razstave stolov ob poti duš in prijateljstva, potekala pa bo tudi dražba stola igralke Inje Zalta. Izkupiček bodo namenili Fundaciji Vincenca Drakslerja.