Za mafin boste odšteli 45 kun. Foto: Fecebook
Za mafin boste odšteli 45 kun. Foto: Fecebook


Kolaček bizarne, a menda presenetljivo slastne kombinacije lahko kupite v zagrebški restavraciji OXBO v hotelu DoubleTree, kjer ustvarja kuharski mojster Tomislav Nikšić. "Če vam ne bi povedali, da je notri kislo zelje, ne bi sami nikdar uganili. Tako dobro je," je povedal Nikšić za Jutarnji list.
Zagrebški kuharski mojster je zeljnati mafin ustvaril za Festival kislega zelja, ki poteka v Zagrebu do 19. januarja. Pod sloganom "Zelje je veselje" sta Nikšić in njegova ekipa pripravila edinstveni meni, ki temelji na kislem zelju.
Tako boste v DoubleTreeju lahko vsak dan festivala jedli:
- solato iz kislega zelja in fižola z bučnim oljem,
- hrustljavo panceto in česnovim confitom,
- krompirjeve njoke z jurčki in šampinjoni, polnjenimi s pršutom, žajbljem in kislim zeljem,
- sarmo s pečenim krompirjem z žara,
- "OXBO dog" (na žaru pečena klobasa v focaccii z gorčico, kislim zeljem in coulijem sladke koruze),
- "fish and Velebit’s chips" (postrv s skorjico koruzne moke, praženo kislo zelje s praženim krompirjem)
- in zgoraj opevani mafin.