V Hotelu Planinka skušajo dvigati kulinarično ponudbo Zgornje Savinjske doline. Foto: Hotel Planinka
V Hotelu Planinka skušajo dvigati kulinarično ponudbo Zgornje Savinjske doline. Foto: Hotel Planinka
Ena od jedi na meniju bodo tudi jakobinke s prelivom tartufov. Foto: Hotel Planinka


Lindelauf, ki svoje kreacije ustvarja v bruseljski restavraciji La Truffe Noire, bo v Planinki kuhal 29. decembra, na voljo pa sta termina za kosilo (ob 13. uri) in za večerjo (ob 19. uri).

Pri kuhi mu bo pomagal Planinkin vodja kuhinje Zdravko Robič, ki se je z mojstrom Lindelaufom že dodobra spoznal - Belgijec namreč v Planinki deluje kot svetovalec (in posledično Robičev mentor), kar se je hotelu v tem poldrugem letu obrestovalo, saj je bila njihova restavracija deležna kar nekaj pozornosti slovenskih kulinaričnih recenzentov.

Kot nakazuje že ime Lindelaufove matične restavracije, se specializirajo za prestižne gomoljike. Tako bo tudi Planinkin praznični meni bogato začinjen s tartufi.

Začinjeno s tartufi
Po pozdravu iz kuhinje bo sledil mariniran losos s kremnim namazom tartufov in praženim sezamom, temu pa s tartufi, šampinjoni in zeleno polnjen raviol s sokom črnih tartufov.

Za ljubitelje morske hrane bodo postregli jakobove pokrovače s karijem, krompirjevim čipsom, mladim korenčkom in prelivom črnih tartufov, medtem ko bo srnin file spremljala omaka perigourdine z bučno kremo in testeninami z maslom račjih jeter in gobami.

Scenosled bosta sklenila krožnik domačih sirov s sirupom z dateljni in oreščki ter "Poezija treh čokolad Valhrona" s prstanom hrustljavega biskvita, malinovim sorbetom in ananasovimi kockami s pehtranom. Cena menija je 95 evrov.