Leti, leti, leti ... suši! Foto: Reuters
Leti, leti, leti ... suši! Foto: Reuters

Novost se imenuje iTray. Gre za lahek, iz karbonskih vlaken izdelan pladenj, ki doseže najvišjo hitrost 40 kilometrov na uro, najdaljša pot, ki jo lahko naredi, pa je 50 metrov. Natakarji v restavraciji YO! Sushi pladenj s svežo hrano do gosta pripeljejo tako, da ga krmarijo prek posebne aplikacije na tabličnem računalniku iPad, kuharji pa preverijo, ali je hrana prišla na pravilno mizo s tem, da gledajo prenos dostave prek spletne kamere.

"Ves čas si prizadevamo biti inovativni, zato smo dolgo razmišljali, kako bi si izmislili povsem nov način postrežbe. iTray dokazuje, da je lahko obrok sušija nadvse zabaven," je dejala vodja restavracije Robin Rowland.

Vedno nekaj novega
Omenjena veriga restavracij s hitro hrano se lahko od leta 1997 pohvali že z več zanimivimi novostmi, kot so govoreči servirni vozički za pijačo, krožniki, ki sami uravnavajo toploto, da se hrana ne shladi, in stranišča, na katerih se lahko gostje zabavajo z igranjem videoiger. Po Veliki Britaniji je v nekaj letih zraslo kar 64 YO! Sushi restavracij.

"Ko sem naročila hrano, mi na kraj pameti ni padlo, da bo k meni dobesedno priletela. Počutila sem se kot v kakšnem znanstvenofantastičnem romanu," je dejala ena izmed gostij. Če se bo leteči pladenj izkazal za dobro pogruntavščino, bo prihodnje leto "poletel" še v druge istoimenske restavracije na Otoku.