Znana beograjska "kafana" se seli v Slovenijo

Srbsko glavno mesto je zanjo predrago - če verjamete ali ne, najem lokala v Sloveniji je precej cenejši kot v Beogradu (povprečna srbska plača doseže tretjino slovenske) - in lastnica lokala bo zdaj skušala boljšo prihodnost najti kar pri nas, in sicer v dveh krajih: v Mariboru in Ljubljani.

Po 15 letih uspešnega delovanja v beograjskem naselju Karaburma in skoraj 200-letni tradiciji, ki izvira iz Guče, kjer gostilno iz leta 1831 vodi že osma generacija, je napočil čas za selitev. Danka Mudrinić, ki Dačo v Beogradu vodi sama, je priskrbela vse starodavne recepte, pa tudi v kuhanju se je izurila do popolnosti. In vse to bo prenesla v Slovenijo.

Gostje, po večini povratniki, uživajo v ambientu, predvsem pa v hrani - vse, kar v restavraciji ponujajo, pridelajo sami. Lastnice Danke ne skrbi slovenska ponudba, za zdravo hrano je že našla domače pridelovalce, edina težava bi lahko bil kajmak, saj ga v Srbiji pripravljajo s posebno tehnologijo.

Sicer bodo tisti, ki bodo postali redni obiskovalci restavracije v Sloveniji, presenečeni še nad nečim - poleg polovične je mogoče dobiti tudi samo tretjinsko porcijo. In pogosto je to več kot dovolj.