Kulinarika
Gigantski krofi s tradicijo - Trojane. Foto: MMC RTV SLO
Prvo merilo: zunanji videz. Foto: MMC RTV SLO
       CENE PREIZKUŠENIH PRIMERKOV:       
 
- Slon - 1,80 evra
- Pirin veganski krof (Ajdovo zrno) - 1,65
- Trojane - 1,20
- Hofer - 0,60
- Spar - 0,44
- Don don - 0,44
- Žito - 0,44
- Lidl - 0,29
2. merilo: aroma. Foto: MMC RTV SLO
Študijski pristop. Foto: MMC RTV SLO
Ocenjevali smo povsem običajno krofasto klasiko - krof z marelično marmelado. Foto: MMC RTV SLO
Vse skupaj smo preizkusili osem vzorcev. Foto: MMC RTV SLO
Za vse največja eksotika: pirin veganski krof. Foto: MMC RTV SLO
Dokumentiranje za zanamce. Foto: MMC RTV SLO
Zmagovalec: Slon. Foto: MMC RTV SLO
Končni rezultat? Precej slabosti in težak spanec. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Žrtvovali smo se v imenu pusta: MMC-ocenjevalnica krofov - od Trojan do Hoferja

Med osmimi vzorci Slon prepričljivo slavil
6. februar 2016 ob 07:32
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ni bilo lahko, a kot pravijo, nekdo se mora žrtvovati; MMC-jeva preizkuševalska ekipa v postavi šestih izkušenih jedcev je pokušala krofe - od najdražjega do najcenejšega, brez predsodkov (khm, skoraj brez).

Ugotovitve? Pravijo, da so najboljše stvari v življenju brezplačne. No, pri krofih pozabite na to. Ugotovitev #2: da smo pozabili na tisto rakijo za pokrofovsko hitrejše razgrajevanje, je bila res velika napaka. Kot smo rekli, to ni lahko delo.

Dan ne bi mogel biti primernejši za "veliko MMC-jevo ocenjevanje", kot je bil delovni naslov projekta. Debeli četrtek. Nekateri so lepo vreme izkoristili za razmigavanje, vzpon na hrib, morda smučanje. Mi smo se zaprli v skoraj neprepustno RTV-jevo sejno sobo brez oken, samo z brlivkami, ki so osvetljevale naše bakanalije.

Za čim bolj merodajen vzorec smo sestavili kar se da raznoliko ekipo - novinarko kulturne redakcije, ki v predalu skriva nečloveško zalogo gumijastih bombonov, v ameriške cupcakese in cheesecake zagledano novinarko zabave, sirofobnega lektorja, ki vedno naroča vaniljev sladoled, novinarko notranjepolitične redakcije, za katero ime "torta" zasluži samo mamina ("Vse drugo so peciva, oblikovana v krog!"), gospodarskega novinarja, ki išče največji iztržek za svoj finančni vložek, in spodaj podpisano urednico kulinarike. Ki ni privrženka sladkega - zlasti če pride v paketu "10 za ceno 5".

Od najbolj znanega do veganskega
Vzorci? Skušali smo zajeti vse najbolj znane in najbolj prodajane krofe, žal smo se morali odreči številnim dobronamernim namigom kolegov ("Prisežem, najboljši so v pekarni XY v Spodnjem Dupleku!"), ker, no, preprosto več kot osem vzorcev tudi na tešče ni šlo.

Skratka, na koncu so bili v ocenjevanje zajeti naslednji krofi: Trojane, Slon, Žito, Spar, Don Don, Lidl, Hofer in pirin veganski iz Ajdovega zrna na Trubarjevi. Ta zadnji je bil bolj preizkus za nas, ali se lahko znebimo predsodkov, da mora biti krof nujno, no, krofast. Vsi krofi so bili polnjeni z marelično marmelado, vsi kupljeni isti dan, noben ni šel iz davkoplačevalskega proračuna.

V grobem smo se osredotočili na tri oziroma štiri ocenjevalne parametre - videz, aromo, okus (in marmelado). Pri videzu smo si bili tako rekoč popolnoma enotni - najbolj sta se idealni krofovski obliki približala Sparov in Don donov krof. Ravno prav velika, pravilno okrogla, z enakomernim rumenim obročkom in lepo zlatorjavo zapečena. Ocena: 4-5.

Slonu se je oblika pri transportu popolnoma izmaličila, res pa je, da je to tudi znak svežine krofa, tako da mu težko zamerimo - zlasti ko smo skušali zarezati v suhljato, nepremično obliko diskontskih krofov. Trojanski je preprosto prevelik. Moteče prevelik. Kot ženska s silikonskim oprsjem, ki je pretiravala za košarico ali dve. Brezglutenski vegan pa kot da je iz drugega filma. Temen, povsem brez obročka, s pikčastim odtisom namesto sladkornega posipa. Saj bi ga označili za praktično shujševalnega, če se ne bi svetil od maščobe.

Nosni preizkus
A saj veste, videz vara. In že pri aromi se je malce bolj pokazalo, kam pes taco moli. Sparov je bil s popolnoma solidno (povprečna ocena 3-4) aromo še vedno v igri za visoka mesta, popolnoma nearomatični vegan, ki je za nameček oddajal še vonj po prežganem olju, je ostajal trdno zasidran na zadnjem mestu. Prav nič bolje se nista odrezala oba tuja diskonta, ki sta še najbolj dišala po plastiki, v katero sta bila ovita. Povprečna ocena 1,5.

Pri trojanskem krofu je bojda zelo odvisno, na katero rundo naletiš. Mi smo očitno na tisto, kjer je bil vonj po prežganem olju žal kar precej občuten in je nadvladal nad aromami naravnih surovin, ki jih v gostišču na vrhu prelaza med Štajersko in Kranjsko sicer uporabljajo že pol stoletja. Slonov krof s 40-letno tradicijo in omamnimi dišavami po svežem kvasu, limonini lupinici, vanilji in rumu je bil tako tu prepričljivi zmagovalec. Povprečna ocena: čista petica.

In še najtežji del. Okus, mehkoba, tekstura, povezanost z marmelado. Tu je malce razočaral obetavni Sparov krof, povzpel pa se je neprivlačni vegan. Predvsem zato, ker smo od njega tako malo pričakovali.

Preskočite: Hofer, Lidl, Žito
Nečastno zadnje mesto je zasedel Hoferjev krof, nad katerim je bil del naše ekipe tako razočaran, da se mu niti ocene ni ljubilo podeliti. Marmelada umetnih arom, testo povsem izsušeno, težko, zbito, nearomatično. S ceno 60 centov se niti med najcenejše ni uvrstil, tako da - odsvetujemo.

Le za odtenek bolje se je odrezal Lidlov primerek, ki pa je imel podobne težave kot Hoferjev - generično testo za množično proizvodnjo, očitno brez naravnih surovin ali z malo njih, zbit, suh, tudi marmelada ni bila omembe vredna. Je pa s ceno 29 centov daleč najcenejši od vseh.

Veliko razočaranje je bil tudi Žitov krof (44 centov v Mercatorju). Suhljat, z rahlim priokusom, kompaktnim testom, ki ga kar žvečiš in žvečiš, za nameček pa še precej skop z marmelado.

Don donov je bil hitro pozabljiv krof, pri katerem očitno skoparijo z jajci, da o dišavnicah, kot so vanilja, rum in limonina lupina, niti ne govorimo, ampak s pomanjkanjem teh se spopadajo prav vsi testirani komercialni krofi. Sicer pa povsem solidno, še posebej za ceno 44 centov, kolikor smo zanj odšteli v Mercatorju.

Sparov (prav tako 44 centov) je resda več obetal, kot je prinesel okus, še vseeno pa je bil v primerjavi s predhodniki lepo rahel, tako da ni bilo nevarnosti, da bi obtičal nekje sredi grla do konca popoldanske izmene koga izmed nas. Zlata sredina.

V boj proti predsodkom
Pri pirinem veganu (mimogrede, v Zlatem zrnu ponujajo še kamutov veganski krof) so se mnenja ocenjevalne ekipe najbolj razlikovala, čeprav ne toliko, ali je užiten ali ne (odgovor je, da sploh ni slab, še zlasti za izdelek, ki mora konkurirati beli moki, jajcem in mleku), ampak ali se ga sploh da primerjati z istimi parametri. Kot je ocenila kolegica iz kulturne redakcije: "To je povsem druga žival."

Novinarka Zabave ga je primerjala bolj s kruhom kot krofom in v resnici je bil daleč najmanj sladek od vseh in nearomatičen, je pa bila skorja precej oljnata, tekstura pa razmeroma zbita - a za čuda ne najbolj suha. Za gospodarstvenika, ki ga je od vsega začetka sumničavo ogledoval, je bil na koncu prijetno presenečenje, za notranjico pa krof brez glutena pač ni krof. Končna razsodba? Če nimate 1001 alergije, za 1,65 evra jejte raje pravo zadevo.

Trojane vs. Slon
Kar nas pripelje do Trojan in Slona. Polstoletna tradicija proti 40-letni tradiciji. Oba sta med dražjimi, za prvega se boste morali zapeljati ven iz udobja prestolnice, drugega lahko dobite samo v prestolnici. In samo deset dni na leto.

Trojanski krof je tako rekoč že del narodne dediščine in zaščitni znak gostišča, v katerem so se svoj čas ustavljali furmani in popotniki. V pustnem času naredijo na Trojanah okoli 100.000 krofov, hranilna vrednost enega se giblje med 400 in 600 kalorijami, recept se ni spreminjal od začetka, izdelujejo jih ročno, krofe pa cvrejo v 12 metrov dolgem cvrtniku s 600 litri olja.

Prvo, kar pade v oči, je velikost. Kar je za ceno 1,20 evra dobrodošlo, ni pa dobrodošlo, da velikosti ne prilagodijo tudi količine marmelade, ki jo je v krofu nesorazmerno malo. Tekstura je sicer takšna, kot mora biti - mehka, rahlo žvečljiva, prav nič suha, pri surovinah ni bližnjic, marmelada odlična, žal pa je aromo tokrat povozila prežganost olja. Končna ocena? Nad povprečjem, a predimenzioniran.

Soglasni zmagovalec
Zmagovalec je bil razglašen soglasno - kar je v redakciji redkost. A Slonov krof resnično izstopa med preizkušenimi. Že arome so božanske, tekstura tako krasno mehka, da ga ne moreš prinesti domov nezmečkanega, in eden redkih, ki bi ga pogojno lahko jedel še naslednji dan. Vaniljo zavohaš že na polovici Čopove ulice (stojnica stoji samo med 1. in 10. februarjem), recept za testo, ki si ga je izmislila slaščičarka hotela Slon pred štirimi desetletji, pa ostaja nespremenjen.

Čutijo se aromatičnost ruma in limonine lupinice, sveža jajca, polnilo pa je pri Slonu strogo klasično - samo (Presadova) marelična marmelada. Skratka, če se že vdajate pregreham ocvrtega belega kvašenega testa, potem to počnite v slogu.

Seveda, imeli smo nekaj pikolovskih opazk - neproporcionalna delitev marmelade (v enem krofu je ta kar tekla iz njega, v drugem so jo, ugibamo, odmerjali s kapalko), s ceno 1,80 evra je bil Slonov kar šestkrat dražji od Lidlovega, popustov na količino pa ne dajejo, a na koncu je najbolje skleniti s citatom kulturniške kolegice Ane Jurc, ki je naše veliko vzdržljivostno tekmo povzela takole:

"Plemenit poskus, a naiven v predpostavki, da človek lahko poje osem krofov in se nekje po tretjem ne začne spraševati, kje in kdaj je šlo v življenju vse narobe, da je pristal v tem peklu transmaščob. Naj se ve: poskušali smo, a nam je spodletelo - ampak v velikem slogu. Nocoj gremo spat z razbolelimi trebuhi, da vam povemo, kar veste že od prej: kupite krof iz Slona."

In še z besedami samooklicanega kulinaričnega utilitarističnega pragmatika, kolega Andreja Čeboklija iz gospodarske sekcije: "Zdaj bi jedel grah in meso."

Kaja Sajovic, MMC
Prijavi napako
Komentarji
maliP
# 06.02.2016 ob 07:58
Mešali ste hruške in jabolke.
1. ne more biti primerljiv krof iz slaščičarne in industrijski. Kot Ferrari F1 in Clio
2. Pozabili ste najbolšega industrijskega Mlinotest in pa tudi Brumat in še nekaj množičnih je vmes
Ipd.
Če se česa takega lotite se lotite prav.
jang
# 06.02.2016 ob 07:42
Za tako razliko v ceni že mora biti najboljši
pazi_mina
# 06.02.2016 ob 07:58
Čudi me da ni predmet ocene tudi krof JB-ja. Si pa ga predstavljam...na ogromnem krožniku v velikosti manjše miške cca 1.5cm x 1.5cm, posut s tremi zrni sladkorja v njem brez vidne penetracije vstavljeno 0.2 ml marmelade...cena 11.75 eur.
luckyss
# 06.02.2016 ob 08:59
Sicer pa mi je všeč naslov..
Eden redkih člankov zaradi katerega ste ubožčki "morali" na teren ..:)
royayers
# 06.02.2016 ob 07:58
Ali so v trojanskem krofu že našli filo? Bog ne daj, da ga ne poješ v 15 minutah, postane hladno orožje.
neo-neo
# 06.02.2016 ob 07:45
#pazi_mina

Res je meni najboljši krofi poleg trojanskih. Me pa zanima novinarji, zakaj toliko pišete o kvalitetah, če pa ne navedete kdo je izdelal hoferjeve krofe ali šparove itn. hoferjevi krofi so izdelani iz strani Zita.

Lepe pustne praznike ter obilo krofov.
deleted
# 06.02.2016 ob 08:20
Kaj pa Mlinotestov krof?
kon
# 06.02.2016 ob 09:15
Mislem a vam je slon dovžn par krofov ker reklama je izvrstna. Tud sam razmišlam da bi skoču ponj.
Nemo
# 06.02.2016 ob 10:00
Sicer simpatičen članek, a Slovenija ni samo Ljubljana. In če so za Ljubljančane Trojane izven cone udobja, ne vem, kaj je Ljubljana za npr. Prekmurce. In ne pričakujem, da bi šli v vsako lokalno pekarnico, :) a vsaj v kako večjo pekarno izven ljubljanjske obvoznice bi vseeno lahko zavili.
CypressHill
# 06.02.2016 ob 09:15
Trojanski krof drugo mesto? Haha pa to sploh ni krof.
Navaden oduren hlebec scvrtega testa, ki ga pol stran vržeš.
pepipepi
# 06.02.2016 ob 11:22
Krofe lahko med sabo primerjaš samo, če so vsi enako sveži. Ne moreš primerjati Slonovega, ki je pravkar iz kuhinje in enega iz trgovine, ki tam stoji že cel dan. Popolnoma neobjektivna primerjava.
pan
# 06.02.2016 ob 13:05
Moja pokojna stara mama jih pelje vse scat!!!
Takih krofov, kot jih je znala pripraviti ona, ne znajo pripraviti niti na dvoru Elizabete II. !!!
Ker če bi jih znali, bi okronali mojo staro mamo!
miki331
# 06.02.2016 ob 08:40
Kaj pa od moje mame? Ti so pa najboljši, razni Lidlovi, Sparovi Žitovi jajc niso videli in krof kolikor jajc ima toliko velja.
REsnica
# 06.02.2016 ob 08:40
očitno so imeli (ne)srečo in naleteli na ponesrečeno serijo krofov pri žitu.
Mlinotestov, pa tudi ni nekaj boljšega od navedenih, preiskušeno!

Se pa zelo strinjam z oceno trojanskega krofa. Večkrat ga kupim in kvaliteta zelo niha. Ode zažganega olja, do prepojenosti z oljem (težave s tempereaturo?)... pa seveda cena, ki je odraz velikosti (kvantiteta, prevelik) in znanega imena.

Se strinjam, da bi bilo potrebno morda malo bolj ločiti kategorijo butičnih krofov od serijskih, ki jih celo leto pečejo v za to pripravljenih aparatih. Slonov pač nima industrijskega priokusa in je njegova priprava veliko bolj podobna domači. Razliko naredita recept in profesionalni kuharji-slaščičarji. Je pa ta primerjava nujna, če ocenjuješ krofe. Lahko bi bil tudi slonov enak hoferjevemu.... pa ni. je boljši in pika.

Morda pa bo še kak hotel, restavracija, privatna slasčičarna (ne pekarna!!) poskusila z ekskluzivnim receptom svojega pustnega krofa in ga prodajala samo v pustnem času na najbolj prometnih ulicah v scoji stojnici.

Očitno pri slonu vedo kaj delajo!
yetti
# 07.02.2016 ob 10:50
Pa dejte se umirit. Res da vsakdo lahko da svoje mnenje, ampak taki kot Sanmarzano - pejt sadit pomidore in pusti krofe in njih ocenjevalce na miru. Saj to ni bila neka ohinsploh specialna žirija ampak je bilo malo za šalo malo za res - tako, da imajo nekateri s pljuvanjem po njih v tem tmurnem vremenu pač rešen dan!
Hladilnik
# 06.02.2016 ob 11:33
folk, sprostite se... hecen članek, meni čist OK zastavljeno, čeprav krofov že več let ne jem več, sem z veseljem prebral... V končni fazi pa se vsak sam odloči, kaj mu paše in kolko je pripravljen odrinit za ta priboljšek.

lep dan je zunaj, pojejte svoj naljubši krof in pejte na sprehod :)
a.orhidejca
# 06.02.2016 ob 09:16
za 1,80€ naj ga kar imajo.
Sanmaranzano
# 06.02.2016 ob 10:17
Najboljši krof je mamin krof!
Perk
# 06.02.2016 ob 09:40
Jaz, če bi bil zdajle v Lj, bi skočil takoj po slonov krof, pa da ga pohvalim ali demantiram kar iz prve.
Trojanski krofi so bili včasih bolj dobri, zdaj se pečejo v večjih količinah in so izgubili na kvaliteti.
Untamle
# 06.02.2016 ob 10:18
In zakaj bi bil problematicen trojanski, ker je tako velik?
Hvala bogu, naj bo! Je dalec najboljse razmerje med tem kar dobis in placas. Morda vsem ni tako lahko kot vam, dati 1.20, se pa zato vsaj najes.
Ne ga biksat!
Trojane, super ste!
Bivši uporabnik
# 06.02.2016 ob 09:22
Hahaha, super članek, sem se res nasmejal. :) Kaja, tale tekst ti je pa dobro uspel, se prav vidi, da si ga spisala iz srca in lastne osebne izkušnje.

Glede izbire krofov zase pa – verjamem, da je MMCjev zmagovalni krof izjemen. So pa krofi, ki jih imam jaz najraje, pač iz enega kraja blizu Celja tako dobri, da tudi jaz ne potrebujem preizkusov, da bi določil svojega zmagovalca. ;)
daryankoff
# 06.02.2016 ob 14:00
Prodajati takšen krof kot je Hoferjev, je na meji kaznivega dejanja.

Aja, a je že kdo umrl zarad njega?
Tkole se zmrdovati nad hrano je tud mal neukusno. Smo pač v obdobju izobilja (po domače polna rit vsega), ki se pa lahko hitro spremeni in takrat boste hvaležni za vsak kos hrane.
sportasica
# 06.02.2016 ob 13:02
Prav nasmejala sem se ob branju tegale članka, in sicer z marmelado in sladkorjem okoli ust. Krofe sem danes kupila v Leclercu in pri Pečjaku na Škofljici. Prvi je bil precej gumijast, a dovolj rahel in z neko eksotično svetlo varianto marelične marmelade, drugi pa čvrstejši in povsem ustreza kanonu vseh proporcev, ki pri nas veljajo za krof. Užitna sta bila vsekakor oba, dovolj, da sem se odrekla domači produkciji - prednost dajem sicer Pečjaku. Naslednjič vam priporočam, da primerjavo krofov razdelite v dve kategoriji: tiste iz privat malih slaščičarn, ter tiste iz velikih trgovskih koncernov (Spar, Mercator, Hofer), v vsaki kategoriji pa izberete svojega zmagovalca. Če boste v dobro lastnih želodcev želeli povečati pokuševalsko ekipo, sem vam na voljo! ;)
Bevcan
# 06.02.2016 ob 11:41
Slonov je res dober. Samo za to ceno že dobiš odlično prekmursko gibanico.
Ples
# 06.02.2016 ob 11:39
Super ste se to spomnili, MMC-jevci, tudi fajn napisano :)
Si pa sploh ne predstavljam, kako pojesti 8 krofov, pa to je za umret.
Bivši uporabnik
# 06.02.2016 ob 11:22
Zanimivo, da še ni nihče "izumil" krofa z dvema žepoma marmelade.

Mislim, da bi bil (kajpak v primeru siceršnje dobre kakovosti) to hit. :)
Bivši uporabnik
# 06.02.2016 ob 10:53
Hofer nima samo najslabših krofov ampak tudi daleč najslabše žemlje.
Bivši uporabnik
# 06.02.2016 ob 10:27
Pa tudi pri Krofih od Mlinotesta, Žita, Dondona oz. nasploh industrijskih je razlika, ali ga kupiš zjutraj (dopoldan), ali popoldan. Z vsako uro izgubljajo na kvaliteti, okusu. To je sveže pekovsko pecivo in nima dolgega roka uporabe. Tisti pravi, kvalitetni, brez ali z minimalno količino umetnih snovi, pa ohranijo okus tam do enega dne.
kazz
# 06.02.2016 ob 21:50
Don don je zanič, Sparovi krofi so solidni, v našem koncu pa so najboljši krofi iz postojnskih pekarn. Na trojanah so krofi kul, ampak sedaj verjetno res šibajo na polno in zato smrdijo po olju. Bi pa težko rekel, da so predimenzionirani, ker po takšni velikosti so pač krofi znani. Slona pa še nisem jedu.
savincan123
# 06.02.2016 ob 19:19
Pa dj ka ti je mal 1.8 za en krof??ga ne kupim pa ce ga je papez delu
feraltribune
# 06.02.2016 ob 13:08
Res je vse, kar so zapisali. Dodal bi le to, da je Hoferjev krof /Lidlovega na srečo nisem imel čast poskusiti), "za deset let aresta". Prodajati takšen krof kot je Hoferjev, je na meji kaznivega dejanja.
member04
# 06.02.2016 ob 11:33
Hvala za oceno MMCjevci :)

Trojanski je res prevelik, ampak do 2x letno si ga privoscim. Mogoče je testo nekako preveč rumeno (dodana umetna barvila??) in marmelade za tako količino testa premalo.

Ostalim proizvajalcevm "slabih" krofov se izogibam. Počakam na pustno obdobje in se posladkam z domačimi. Mogoče si bom danes privoščil še "slona", ker je baje zmagovalec ;)
Bivši uporabnik
# 06.02.2016 ob 11:26
@pepipepi
Krofe lahko med sabo primerjaš samo, če so vsi enako sveži.


Ravno zaradi tega pa "žrtvovalci" iz objektivnih razlogov niso mogli preizkusiti še štajerskih, gorenjskih, dolenjskih, primorskih (jih tam imajo?) in koroških krofov. Glede na to, da so letos obdelali osrednjeslovensko 'krofovsko regijo', bi morda lahko MMC žrtvovalci naslednje leto testirali katero drugo regijo in na koncu po kakih 8 letih določili absolutnega zmagovalca... Just an idea...
umilave1
# 06.02.2016 ob 10:46
Hja, industrijska pridelava pač bazira na čim večji proizvodnji ob čim manjših stroških.

Sam sem v Mercatorju vzel dve vrsti, ena tam pakirana-Žito po 0,44€ pa še mini paket 4ih krofov za 1 ojro. Prvi je bil za skrajno silo(morda samo zato ker je testo kao iz SLO pšenice) vendar je bil krof precej utrujen glede samega peciva tud okus ni bil nevem kaj, drugi tamali pa je imel tako industrijski okus, da je bila še marmelada noter neokusna in sem ga ironično tako hitro maznil, da se nebi tisti industrijski okus predolgo vlekel po ustih.

Morda je res hecno primerjat trojanske pa hoferske, ampak na tak način se vidi kaj pomeni hrana s trdicijo, kaj pa industrijsko štancanje. Konec koncev je najbolj pomembno to, da je varno za uživanje.
Pa trojanski so meni osebno 1A, zmeraj dobil zelo okusno ˝serijo˝ Pa če se vam zdi 1,2€ za 400-600 kalorij veliko, zakaj pa potem veselo greste v Mcdo dat 5-6€ za 1100 kalorij?
esspero
# 07.02.2016 ob 12:03
Slonov je najdražji in najboljši - splača se.! Omeniti moram najboljšo slaščičarno s krofi v LJ - to je Rašica v Črnučah. So prodajni rekorderji , ne govorim na pamet.! Kupljeni krofi v trgovinah - dobim kar kislino , slabi so.! Še posebej letos. Se da kje kupiti domač krof.?
www
# 06.02.2016 ob 17:41
Dober tek ocenjevalcem !

Mercatorjevi so vsaj zame čisto solidi (ne vem, je to Mlinotest ali Žito?) Sicer pa naj, Rašica v Črnučah. Sanjski krof !
cvirn1
# 06.02.2016 ob 12:12
Odličen članek, res dobro spisan. Tisti, ki se pa pritožujete nad ceno Slonovega krofa...za kvaliteto je potrebno plačati in še vedno govorimo le o ceni 1,8 evra! Namesto kave pojdite na krof pa bo...
Javorovina
# 06.02.2016 ob 10:42
mmc žrtvovalnica :D Članek, napisan z užitkom!
Kirenenko
# 09.02.2016 ob 08:45
Na trojanskih je res kakor naletiš... 10 folka je na šaltru ob najbolj čudnih urah, tako da tako slabi kot pišejo nekateri ne morejo bit, ampak sem že doživel, da so bili enkrat zelo dobri in lepo napolnjeni drugič pa nekaj takega kot ste jedli vi. V pustnem času verjetno ni najbolj pametno it na trojanske krofe, ker je naval preprosto prevelik :)
generusus
# 07.02.2016 ob 13:09
Če že jem krofe, vzamem vedno tiste, ki so polnjeni z marmelado. Kakršnakoli drugačna polnitev, vanilijeva ali čokoladna, pokvari dojemanje krofa. Prav tako je večina krofov preveč posuta s sladkorjem, ki preveč preglasi temeljni okus krofa.
Živago
# 07.02.2016 ob 12:06
Slaščičarna Rašica (Lj Črnuče) ima tudi dobre krofe.
igorico
# 07.02.2016 ob 00:28
Zelo simpaticen clanek, pod njim pa koristni komentarji :)

Sicer pa sem tudi jest eden tistih, ki mu je trojanski krof zakon.
proteus
# 06.02.2016 ob 15:52
uboga komisija, kako se žrtvuje. napisano je, kot da gredo v smrt, ne pa da so pojedli osem krofov...
pd
# 06.02.2016 ob 12:56
mogoče bi zadeva lahko bila oštevilčena, da bi se še nepristranskost upoštevala.
piarija
# 06.02.2016 ob 12:20
slonov krof, glede na konkurenco ni vredn svojga dnarja, pa pište tle kr hočte...
Neikius
# 06.02.2016 ob 10:44
Torej če "cuker" po vrhu izgine (se stopi) je cuker, sicer je pa pšenični škrob?
21.12.2012
# 06.02.2016 ob 09:42
Nisem ravno jedec krofov, ampak trojanski mi me diši, niti sveži. Raje imam manjše, hoferjev manjši mi ni nič napačen, njihova ocena pa da katastrofalen ... suh ali manj masten?
SimikaL
# 06.02.2016 ob 09:37
Hvala za tale zabaven prispevek.
Priporočam vam, da se drugič podate še v manjše domače pekarnice - presenečeni boste. Če lahko naredim malo reklame - meni osebno so najboljši krofi pekarne Pepe iz Škocjana na Dolenjskem. Lepi, dobri, kvalitetni - takšni, kot morajo biti.
por
# 08.02.2016 ob 11:06
PadThai izdelke ne jem že 7 let.. odkar sem z njimi neki turistično sodeloval..tako da sem bil en mesec na ulici v Bangkoku med stojnicami..
čistoča nula..
naš človek
# 07.02.2016 ob 21:39
@svobodnjakar
meščani so se malo poigrali in okušali narod pa plača.

Iz članka:
Vsi krofi so bili polnjeni z marelično marmelado, vsi kupljeni isti dan, noben ni šel iz davkoplačevalskega proračuna.
Kazalo