• Vreme

  Napoved za Slovenijo

  Petek, 23.6.2017 ob 14h

  Satelitske slikePopoldne bo večinoma sončno, nastale bodo krajevne nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše. Manj verjetne bodo na Primorskem. Pihal bo zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija. Jutri bo delno jasno, sredi dneva in popoldne bodo krajevne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 22, v alpskih dolinah okoli 14, najvišje dnevne od 29 do 34 stopinj Celzija.

  Napoved za sosednje pokrajine

  Petek, 23.6.2017 ob 14h

  Popoldne bo sončno, nastale bodo vročinske nevihte, ki jih bo najmanj ob morju ter v Furlanski nižini. Jutri bo sončno in vroče, predvsem v Julijcih bodo sredi dneva in popoldne vročinske nevihte, drugod bodo manj verjetne.

  Vremenska slika

  Petek, 23.6.2017 ob 14h

  Nad osrednjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Nevihtna fronta se zadržuje severno od Alp. Od zahoda doteka nad naše kraje nekoliko bolj vlažen in zelo topel zrak. Jutri Nad zahodno Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje nad Alpami in Balkanom. Od zahoda nad naše kraje še vedno doteka zelo topel zrak.

  Obeti za Slovenijo

  Petek, 23.6.2017 ob 14h

  V nedeljo bo sprva še delno jasno, čez dan pa spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na ponedeljek. V ponedeljek bo precej jasno in večinoma suho. Od 27. junija do 2. julija 2017 V torek bo nad severozahodno Evropo nastajal ciklon, ki se bo v naslednjih dneh širil proti srednji Evropi. V višinah bo prevladoval jugozahodni veter. Od torka do nedelje bo kot kaže precej nestanovitno vreme. Predvsem v popoldanskem času bo večja verjetnost za krajevne padavine, deloma nevihte. Sprva bodo najvišje dnevne temperature še okrog 30 stopinj, nato bi se v petek po prehodu vremenske fronte lahko nekoliko ohladilo.

  Opozorilo

  Petek, 23.6.2017 ob 14h

  Popoldne in zvečer so možne močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče. Ob tem so možni porasti hudourniških voda. Sredi dneva in popoldne bo v večjem delu Slovenije velika toplotna obremenitev.

  Napoved vpliva vremena na počutje

  Petek, 23.6.2017 ob 14h

  Pri najbolj občutljivih bodo popoldne možne manjše vremensko pogojene težave. Po nižinah bo sredi dneva in zgodaj popoldne velika toplotna obremenitev. Takrat se izogibajte večjim naporom na prostem, uživajte dovolj tekočine in lahko hrano. Napornejša dela opravite zjutraj in dopoldne ali zvečer, ko vročina popusti. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 9 in v gorah 10,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo srednje visoka, lokalno visoka. Obremenitev bodo zniževale vročinske nevihte in košnja trave. Višje v hribih je obremenitev lahko visoka. V zraku bo visoka obremenitev s cvetnim prahom pravega kostanja in kopriv, ki le redko povzroča težave z zdravjem. Pojavljal se bo še cvetni prah trpotca in lipe. V Primorju je obremenitev zraka nižja kot na celini. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo nizka do srednje visoka, s koprivovkami (krišina in kopriva) srednje visoka. Prisoten bo še cvetni prah trpotca. Sezona pojavljanja cvetnega prahu oljke je zaključena. Obremenitev s sporami plesni bo visoka, prevladuje Cladosporium. Velik vpliv na povišanje obremenitve imajo intenzivna dela na njivah in travnikih.

 • Kazalo
  " "