• Vreme

  Napoved za Slovenijo

  Ponedeljek, 25.6.2018 ob 10h

  Satelitske slikeDanes bo dopoldne oblačno, dež bo do sredine dneva večinoma ponehal. Popoldne se bo delno zjasnilo, lahko še nastane kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem ob šibki burji do 24 °C. Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bodo krajevne plohe, bolj verjetne v vzhodni polovici Slovenije. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju 15, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 26 °C.

  Napoved za sosednje pokrajine

  Ponedeljek, 25.6.2018 ob 10h

  Danes bo sprva oblačno z rahlim dežjem, čez dan pa se bo od severa postopno delno zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe. Ob severnem Jadranu bo suho, pihala bo šibka, pod Velebitom zmerna burja.

  Vremenska slika

  Ponedeljek, 25.6.2018 ob 10h

  Nad srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje z vetrom severnih smeri vlažen in razmeroma hladen zrak. Jutri Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. V višinah se nad srednjo Evropo, Italijo, Jadranom in zahodnim Balkanom zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak.

  Obeti za Slovenijo

  Ponedeljek, 25.6.2018 ob 10h

  V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V četrtek bo na Primorskem delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Od 28. junija do 3. julija 2018 V četrtek in petek se bo nad srednjo Evropo še zadrževalo višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki bo nekoliko vplivalo tudi na vreme pri nas. V soboto se bo nad Alpami predvidoma okrepil višinski greben s toplim zrakom. V četrtek in petek bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. Od sobote do ponedeljka bo povečini sončno in suho, v torek pa se verjetnost za kakšne krajevne padavine nekoliko poveča. Najvišje dnevne temperature bodo do petka večinoma do 25, nato pa med 25 in 30 °C.

  Napoved vpliva vremena na počutje

  Ponedeljek, 25.6.2018 ob 10h

  Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo lahko okrepljeni. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 9 in v gorah 10. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo srednje visoka do lokalno visoka. Ob padavinah v petek se bo obremenitev znižala, v naslednjih dneh pričakujemo ponovno povišanje do srednje visokih vrednosti. Visoko v hribih smo lahko izpostavljeni visokim obremenitvam s cvetnim prahom trav, cveti tudi kislica. Obremenitev s koprivami bo v lepem vremenu visoka, obremenitev s pravim kostanjem bo srednje visoka. V zraku bo prisoten še cvetni prah trpotca in lipe. Alergenost teh vrst je nizka. V Primorju bo obremenitev zraka nižja kot na celini. Obremenitev s cvetnim prahom trav in koprivovk (kopriva in krišina) bo nizka do srednje visoka. Prisotna bodo posamezna zrna cvetnega prahu trpotca, pravega kostanja, metlikovk in ligustra (kaline). Sezona cvetnega prahu oljke je zaključena. Obremenitev zraka s sporami plesni bo visoka. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih vrst, kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Penicillium, Aspergillus. Obremenitve zraka so na področjih, kjer poteka žetev ali košnja, zelo visoke. V deževnih obdobjih se v zraku pojavijo v velikih količinah spore drugih vrst plesni, pogoste so askospore.

 • Kazalo
  " "