• Vreme

  Napoved za Slovenijo

  Ponedeljek, 23.10.2017 ob 17h

  Satelitske slikePonoči se bo od zahod zjasnilo in zjutraj bo povsod pretežno jasno. Predvsem v severni in vzhodni Sloveniji bo pihal okrepljen severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v zatišnih legah okoli 0 stopinj Celzija. Jutri bo pretežno jasno, v vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Še bo pihal okrepljen severni do severovzhodni veter, ki bo ponehal zvečer in v noči na sredo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija.

  Napoved za sosednje pokrajine

  Ponedeljek, 23.10.2017 ob 17h

  Zvečer in ponoči bo dež postopno ponehal tudi na Hrvaškem in Madžarskem. Jutri bo pretežno jasno, v krajih vzhodno od nas občasno zmerno oblačno. V sosednjih pokrajinah Avstrije, Madžarske in Hrvaške bo pihal severni veter, pod Velebitom pa zmerna do močna burja.

  Vremenska slika

  Ponedeljek, 23.10.2017 ob 17h

  Ciklon z vremensko fronto se pomika nad osrednji Balkan. Nad Alpami se krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severa doteka nad naše kraje hladnejši in v višjih slojih ozračja še razmeroma vlažen zrak. Jutri Nad Alpami se je okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje z močnimi vetrovi severnih smeri postopno nekoliko toplejši in suh zrak.

  Obeti za Slovenijo

  Ponedeljek, 23.10.2017 ob 17h

  V sredo in četrtek bo večinoma sončno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Dnevne temperature bodo postopno malo višje. V petek se bo nekoliko pooblačilo. Od 27. oktobra do 1. novembra 2017 Ena vremenska fronta nas bo ob severozahodnih višinskih vetrovih hitro prešla v noči na soboto, naslednja pa najverjetneje v nedeljo zjutraj. Za njo se bo nad Alpami znova zgradilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v sredo predvidoma slabelo. V petek bo suho vreme, proti večeru bo oblačnost naraščala. V noči na soboto bo prehodno deževalo, v soboto bo suho in hladneje. Tudi v nedeljo zjutraj bodo manjše, krajevne padavine, čez dan se bo zjasnilo. Od ponedeljka do srede bo suho vreme, ob jasnih nočeh bo zjutraj slana.

  Napoved vpliva vremena na počutje

  Ponedeljek, 23.10.2017 ob 17h

  Vremenska obremenitev bo oslabela, vendar se bodo v ponedeljek pri občutljivih ljudeh še pojavljale z vremenom povezane težave, večinoma kot okrepljeni bolezenski znaki. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 3 in v gorah 3,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona alergenega cvetnega prahu je zaključena, obremenitve zraka bodo prenizke, da bi vplivale na zdravje večine alergikov. V SV Sloveniji bo cvetni prah ambrozije v zraku do prvih slan, obremenitve bodo zelo nizke in ne bodo vplivale na zdravje večine alergikov. V jeseni cvetijo cedre, v zrak sproščajo velike količine cvetnega prahu, ki običajno ne povzroča zdravstvenih težav.Prehajamo v obdobje zimskega mirovanja narave, ko v zraku le občasno zaznamo kakšno zrno cvetnega prahu. Začetek sezone 2018 pričakujemo v otoplitvah v januarju, ko zacvetita leska in jelša in v Primorju cipresovke. Spore plesni bodo še prisotne v zraku.

 • Kazalo
  " "