• Vreme

  Napoved za Slovenijo

  Četrtek, 18.1.2018 ob 10h

  Satelitske slikeDanes bo večino dneva precej jasno. Zapihal bo jugozahodnik, ki se bo popoldne še nekoliko okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11 °C. Ponoči se bo pooblačilo, le na severu bo še nekaj jasnine. Še bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah do -3 °C. Jutri dopoldne se bo povsod pooblačilo. Na zahodu bo povečini suho, drugod bodo občasno padavine. Meja sneženja bo med 800 in 1000 metri nadmorske višine. Zvečer se bo spustila do okoli 500 metrov. Sprva bo v južni Sloveniji še pihal jugozahodni veter, popoldne bo v večjem delu Slovenije prehodno zapihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, ob morju do 11 °C.

  Napoved za sosednje pokrajine

  Četrtek, 18.1.2018 ob 10h

  Danes bo večinoma jasno, sredi dneva in popoldne se bo v krajih severno in vzhodno od nas zmerno pooblačilo. Čez dan bo pihal jugozahodni veter. Jutri bo v krajih zahodno od nas delno jasno, drugje bo večinoma oblačno s krajevnimi padavinami. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo, zvečer bo zapihala burja.

  Vremenska slika

  Četrtek, 18.1.2018 ob 10h

  Nad Alpami se je prehodno zgradilo območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje nekoliko toplejši in prehodno bolj suh zrak. Jutri Vremenska fronta se je pomaknila nad vzhodni Balkan. Za njo se nad Alpami prehodno krepi območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje nekoliko toplejši in prehodno bolj suh zrak.

  Obeti za Slovenijo

  Četrtek, 18.1.2018 ob 10h

  V soboto se bo delno razjasnilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla. V nedeljo bo prevladovalo pretežno jasno vreme. V severni Sloveniji bo pihal severni veter. Od 21. do 26. januarja 2018 Ciklon se bo v nedeljo pomaknil nad južni Balkan. Nad srednjo Evropo se bo krepilo območje visokega zračnega tlaka. V začetku prihodnjega tedna je razvoj vremena še precej negotov, a je nekoliko bolj verjetno, da bodo naši kraji pod vplivom visokega zračnega tlaka. V nedeljo bo večinoma suho, občasno bo sončno. V prvi polovici prihodnjega tedna bo verjetnost za padavine majhna. temperature bodo primerne letnemu času.

  Napoved vpliva vremena na počutje

  Četrtek, 18.1.2018 ob 10h

  V četrtek vreme sprva ne bo povzročalo težav, čez dan pa bodo predvsem v severni polovici države občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Zvečer in v noči na petek se bo obremenitev stopnjevala po vsej državi, vremensko pogojene težave se bodo krepile. Spanje v noči na petek bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V teh dneh se cvetni prah sprošča iz cvetov zgodnje cvetočih lesk, večina lesk še ne cveti. Obremenitev zraka s cvetnim prahom bo močno odvisna od spremenljivih vremenskih razmer. V sončnem in toplem vremenu (najvišja dnevna temperatura zraka mora presegati 5 C) se bo obremenitev povišala in bo lahko vplivala na zdravje preobčutljivih posameznikov. V SV Sloveniji bo lahko težave povzročala tudi jelša, drugod bo obremenitev prenizka.

 • Kazalo
  " "