• Vreme

  Napoved za Slovenijo

  Torek, 23.1.2018 ob 8h

  Satelitske slikeDanes bo povečini sončno, sprva v vzhodni Sloveniji še zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 12 °C. Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po kotlinah kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, v alpskih dolinah do -8, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 6 do 12 °C.

  Napoved za sosednje pokrajine

  Torek, 23.1.2018 ob 8h

  Danes bo sončno, nekaj več oblačnosti bo v krajih vzhodno in severno od nas. V Kvarnerju bo pihala šibka burja. Jutri bo pretežno jasno.

  Vremenska slika

  Torek, 23.1.2018 ob 8h

  Območje visokega zračnega tlaka sega od Pirenejskega polotoka prek Alp proti severovzhodni Evropi. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi severnih smeri razmeroma suh zrak.

  Obeti za Slovenijo

  Torek, 23.1.2018 ob 8h

  V četrtek bo oblačnost od zahoda naraščala, v zahodnih krajih bo zvečer začelo rahlo deževati. Nekaj sonca bo na vzhodu in severu države. V petek bo pretežno oblačno, ponekod v zahodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter. Od 26. do 31. januarja 2018 V petek bo nad severnim Sredozemljem plitvo ciklonsko območje, ki bo na vreme pri nas vplivalo tudi v soboto. V nedeljo se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo sredi prihodnjega tedna pričelo slabeti. V petek in soboto bo oblačno, nekaj jasnine bo le v vzhodni Sloveniji. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bo občasno deževalo. V nedeljo, ponedeljek in verjetno še v torek bo suho vreme, sredi prihodnjega tedna pa se bo verjetnost za padavine znova povečala. Še bo razmeroma toplo za ta letni čas.

  Napoved vpliva vremena na počutje

  Torek, 23.1.2018 ob 8h

  V torek vreme večini ljudi ne bo povzročalo opaznih težav. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah se je začela sezona pojavljanja cvetnega prahu leske in jelše. Obremenitve z lesko bodo lahko visoke, z jelšo do srednje visoke. V SV Sloveniji lahko tudi obremenitev z jelšo doseže visoke vrednosti. V Primorju bo v zraku cvetni prah leske, jelše in cipresovk.

 • Kazalo
  " "