• Vreme

  Napoved za Slovenijo

  Sobota, 26.5.2018 ob 16h

  Satelitske slikePonoči bo delno jasno, ponekod v osrednjih krajih bo nastala nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16 °C. Jutri bo sončno, popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu nastale posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 °C.

  Napoved za sosednje pokrajine

  Sobota, 26.5.2018 ob 16h

  Ponoči in jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bodo predvsem v Alpah in v Gorskem Kotarju nastale posamezne nevihte.

  Vremenska slika

  Sobota, 26.5.2018 ob 16h

  Nad osrednjim in južnim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka, v višinah pa je nekaj višinskih jeder hladnega zraka. S severozahodnim vetrom k nam doteka postopno toplejša in nekoliko bolj stabilna zračna masa. Jutri Nad osrednjim in južnim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka, v višinah pa je nekaj višinskih jeder hladnega zraka. S severozahodnim vetrom k nam doteka postopno nekoliko bolj stabilna zračna masa.

  Obeti za Slovenijo

  Sobota, 26.5.2018 ob 16h

  V ponedeljek in torek bo večinoma sončno, popoldne bodo nastale posamezne nevihte. Toplo bo. Od 30. maja do 4. junija 2018 Na vreme pri nas bodo spet vplivala višinska jedra hladnega zraka. Dopoldnevi bodo večinoma sončni in suhi, popoldne pa bodo nastajale posamezne nevihte.

  Napoved vpliva vremena na počutje

  Sobota, 26.5.2018 ob 16h

  Vreme veliki večini ljudi ne bo povzročalo težav, ob sončnem vremenu pa bo vremenski vpliv spodbuden. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 8,5 in v gorah do 10. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo v lepem vremenu visoka, nevihte bodo le za kratek čas znižale obremenitev. Prisoten bo še nizko alergeni cvetni prah trpotca in bezga. Na vinorodnem območju bo v zraku cvetni prah trte, ki navadno ne povzroča težav z zdravjem. Pojavljal se bo tudi cvetni prah ligustra (kalina), ki lahko povzroča težave nekaterim posameznikom preobčutljivim na cvetni prah oljke in jesena. V zraku bo cvetni prah lipe, je nizko alergen, težave lahko povzroči močan vonj. V Primorju sta v zraku glavna alergena cvetni prah trav in oljke, cveti tudi liguster z alergeni sorodnimi oljki. Prisoten bo še cvetni prah krišine, trpotca, trte, bezga in iglavcev. Cvetijo lipe, vendar je v zraku malo cvetnega prahu. Opažamo povišanje spor plesni v zraku.

 • Kazalo
  " "