• Vreme

  Napoved za Slovenijo

  Nedelja, 18.11.2018 ob 13h

  Satelitske slikePopoldne bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Goriškem in ob morju do 10 °C. Jutri bo na Primorskem delno jasno, pihala bo zmerna burja. Drugod bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do okoli 9 °C.

  Napoved za sosednje pokrajine

  Nedelja, 18.11.2018 ob 13h

  Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. V Gorskem Kotarju bo naletaval sneg. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja. Jutri bo oblačno. Predvsem v krajih vzhodno od nas bo občasno rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

  Vremenska slika

  Nedelja, 18.11.2018 ob 13h

  Nad severno polovico Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Skandinavijo, v Sredozemlju pa je več ciklonskih območij. S severovzhodnim vetrom priteka k nam hladen in vlažen zrak. Jutri Nad severno polovico Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Skandinavijo. V zahodnem Sredozemlju se poglablja ciklonsko območje, ki se z vremensko fronto bliža Italiji in Jadranu.

  Obeti za Slovenijo

  Nedelja, 18.11.2018 ob 13h

  V noči na torek bo po nižinah Primorske začelo deževati, v notranjosti pa se bo proti jutru sneženje okrepilo. V torek popoldne bodo padavine oslabele in do večera večinoma ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela. V sredo bo v zahodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo oblačno in povečini brez padavin. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Od 22. do 27. novembra 2018 Do petka bodo naši kraji na obrobju območja visokega zračnega tlaka, nato pa bo južna polovica Evrope v plitvem ciklonskem območju. V višinah bo do nedelje pritekal nekoliko toplejši zrak, nato se bo hladilo. Prevladovalo bo oblačno vreme. Do vključno petka bo suho, nato pa se bo verjetnost za padavine povečala. Po nižinah bo deževalo.

  Napoved vpliva vremena na počutje

  Nedelja, 18.11.2018 ob 13h

  Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave. Okrepljeni bodo nekateri bolezenski zanki, najpogosteje v povezavi z boleznimi dihal in obtočil, okrepile se bodo težave z revmatoidnim artritisom, tudi kolike in krči bodo pogostejši. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 2. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona alergenega cvetnega prahu je za leto 2018 zaključena. Z aktualnimi napovedmi bomo nadaljevali predvidoma januarja ali februarja 2019. Začetek sezone bo odvisen od temperatur zraka. Cvetni prah se sprošča, ko najvišja dnevna temperatura doseže 5C. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

 • Kazalo
  " "