• Vreme

  Napoved za Slovenijo

  Sreda, 21.3.2018 ob 18h

  Satelitske slikePonoči se bo povsod razjasnilo. Veter bo prehodno nekoliko oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, v zatišnih legah s snežno odejo okoli -10, ob morju okoli 2 °C. V četrtek bo prevladovalo sončno vreme. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem povečini zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 10 °C.

  Napoved za sosednje pokrajine

  Sreda, 21.3.2018 ob 18h

  Ponoči se bo v vseh sosednjih pokrajinah razjasnilo. Ob severnem Jadranu bo še pihala zmerna do močna burja. V četrtek bo v naši širši okolici sončno vreme, več oblačnosti bo le v notranjosti Hrvaške. Vzdolž Jadranske obale bo še pihala burja.

  Vremenska slika

  Sreda, 21.3.2018 ob 18h

  Nad osrednjim Sredozemljem je ciklon s padavinami. Nad zahodno Evropo je območje visokega zračnega, ki se počasi širi proti srednji Evropi. S severovzhodnimi vetrovi nad naše kraje priteka hladen in nekoliko manj vlažen zrak. V četrtek Nad osrednjim Sredozemljem se zadržuje ciklonsko območje. Nad delom zahodne, osrednje in vzhodne Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnimi vetrovi nad naše kraje priteka hladen in postopno bolj suh zrak.

  Obeti za Slovenijo

  Sreda, 21.3.2018 ob 18h

  V petek se bo v notranjosti od severa prehodno pooblačilo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, ponekod po notranjosti pa severni do severovzhodni veter. V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, drugod deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Burja na Primorskem se bo prehodno znova nekoliko okrepila. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Od 25. do 30. marca 2018 Od nedelje do torka bodo naši kraji v območju enakomernega zračnega tlaka. V sredo se bo iznad zahodne Evrope k nam razširilo novo ciklonsko območje, ki se bo v petek predvidoma polnilo. Od nedelje do srede kaže na spremenljivo oblačno in večinoma suho vreme. Verjetnost za padavine se v drugi polovici tedna poveča. Postopno bo topleje.

  Opozorilo

  Sreda, 21.3.2018 ob 18h

  Najmočnejši sunki burje bodo na izpostavljenih mestih do četrtka popoldne presegali hitrost 100 km/h.

  Napoved vpliva vremena na počutje

  Sreda, 21.3.2018 ob 18h

  V četrtek bodo z vremenom povezane težave imeli le najbolj občutljivi ljudje. Priporočamo večjo previdnost. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 3,5 in v gorah 4. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah se je sezona pojavljanja cvetnega prahu jelše prevesila v drugo polovico, obremenitev bo srednje visoka do visoka in se bo postopoma zmanjševala. V nižinah je leska v večji meri odcvetela, višje v hribih bo lahko v zraku nekoliko več cvetnega prahu. Pričakujemo začetek sezone pojavljanja cvetnega prahu jesena. V zraku bo še nizko alergeni cvetni prah topola (trepetlik) in sorodne vrbe, bresta ter tise. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom cipres srednje visoka do visoka. Obremenitev z jesenom bo nizka. V zraku bo prisoten še cvetni prah topola, vrbe in bresta. Posamezna zrna leske in jelše lahko veter prinese s celine.

 • Kazalo
  " "